Итак, Вы теперь родитель школьника! Поздравляем, отныне в Вашей жизни и в жизни Вашего новоиспеченного школяра грядут большие перемены Давайте делиться впечатлениями об этом важном этапе жизни
Неделя на неделю не вариант. Вспомните, как тяжело привести детей в себя после каникул, почти неделя на раскачку уходит. А тут будет - неделя "каникул", неделя прихода в чувство, опять "каникулы"
Я,имела ввиду,что когда ребёнок болен или такая ситуация как сейчас,когда родители не хотят рисковать в период карантина,то есть возможность онлайн трансляции урока.
У меня средний проучился после выхода с каникул неделю в школе, сейчас неделя ДО, потом снова неделя в школе. Классы не делят, сейчас учатся пятые классы, потом шестые и меняются
Відмова від 12-річної шкільної освіти – це абсолютний фейк.
Дискусія, яка не перший рік триває в освітній спільноті з приводу термінів початку та завершення шкільного навчання, у жодному разі не передбачає повернення десятирічки.
Для мене є абсолютно зрозумілим, чому саме 12-річна система. Це загальноєвропейська тенденція. Наприклад, у Німеччині, в деяких федеральних землях, дитина не зможе вступити до магістратури, якщо в неї попередньо немає 15,5 років навчання: 12 років школи і 3,5 роки бакалаврату.
Оскільки я періодично змушений спростовувати різноманітні інформаційні «вкиди» про зміну тривалості загальної середньої освіти, вкотре переконуюсь у необхідності більш активної комунікації із суспільством щодо цього питання.
А передусім ми повинні вести діалог із батьками, які, на відміну від освітян, все ще мають більше запитань, ніж відповідей про 12-річну школу.
Наприклад, перебуваючи у відрядженнях в регіонах та спілкуючись з батьками школярів, неодноразово чув обурення з приводу того, що діти будуть закінчувати школу у 18-19 років.
Але є інші, не менш вагомі аргументи на користь 12-річної школи.
Тому це питання було й залишається відкритим для фахової дискусії. Ми маємо напрацювати необхідні рішення, щоб 12-річна шкільна освіта діяла, стала зручною та ефективною для дітей, педагогів, батьків.
У деяких країнах ЄС навчання розпочинають із 5 років і закінчують у 17. Звучала така пропозиція і на сьогоднішній нараді в МОН із керівниками облуправлінь. Це варто обдумати, враховуючи стандарти Нової української школи, та обговорити на педрадах, в інститутах підвищення кваліфікації, з батьками. МОН розглядає всі пропозиції «за» і «проти».
Наголошую, що дискусія є відкритою, і допоки не будуть напрацьовані оптимальні варіанти, жодних рішень МОН не ухвалюватиме.
Кира,я поки що не зрозуміла. Поки ходив тиждень в школу, то я за нього хвилювалася, то серед вчителів є ті, що захворіли і ті, які не пережили вірус, а в малого вада серця. Цей тиждень ДО, я взагалі не розумію що він робить, оцінок не знаю. Предмети обіцяли, що будуть усі за розкладом, а по-факту то один, то пара уроків в день. Старший повністю на до, так мені відніше що відбувається. Принаймні дали чіткий розклад коли і які предмети онлайн.
Я залишила сина вдома, ось пішов другий тиждень. Вчителі хворіють ковідом-наразі 9 вчителів по школі. Тільки-но класна написала, що йде 2 хвиля захворювань По школі. І в той же час закликає батьків сумлінно виконувати Карантинні обмеження: типу якщо когось з батьків відправлено На тест, то дитину треба лишати вдома до отримання Негативного результату. Ага, три рази ха-ха-ха, хто Відмовиться сплавити дитину в школу, коли дорослі Хворіють вдома? І всі ці опитування через батьків «Напишіть в приватні, хто хворіє», да-да, так всі відповідально І написали. Приклад і з математичкою, котру заразила Дитина, яка відвідувала школу, коли батьки були на самоізоляції.
_______________________________ Inside my heart is breaking, my make-up may be flaking, but my smile...still stays on.
Приклад і з математичкою, котру заразила Дитина, яка відвідувала школу, коли батьки були на самоізоляції.
нічого не стверджую, це лише роздуми: не розумію як можно ось так стовідсотково когось звинувачувати, ми щодня контактуєму з величезною кількістю людей (робота, магазини, транспорт, ліфти і т.п.) і в них на лобі не написано хворіють вони чи ні...
Dianna, вообще СЭС отправляет по учебным заведениям сведения о том, что дети контактные. Утверждать, что кто-то кого-то заразил можно только если были в тесном контакте и больше ни с кем не общались.
Господи, з десятьма знаками оклику. Це не змінює суті питання, що Ми всі один одного заражаємо і наражаємо на небезпеку, а тим більше діти є Більшими переносчиками вірусу. Давайте ще відслідкуємо контакти старої Математички за тиждень до цього, щоб точно зробити вибірку контактних З нею заражених осіб.
_______________________________ Inside my heart is breaking, my make-up may be flaking, but my smile...still stays on.