 Для тіста (на форму діаметром 24 на 24см) вам знадобиться: 350 г муки, 150 г вершкового масла(натерти на крупній терці і просто порізать мілко ножем) і 100-150г цукру. Всі ці компоненти добре перетерти руками до однорiдності.  А потім 2/3 цієі маси укласти руками в форму, утрамбовуючи і роблячи бортики.
Ставим форму з основою в холодильник, а тим часом робимо начинку. Для неі знадобляться такі компоненти: 750 мл молока, 100г вершкового масла, 1 яйце, 150г цукру, 150г манки, пакетик ванільного цукру, 150-180 г маку і 250г домашнього сиру. А готується начинка так: нагріваєм молоко, щоб закипіло, додаємо туди цукор, масло, мак і манку. Манку треба поступово добавлять і перемішувать, щоб не було комочків. Залишаємо цю масу на 15хв, аби манка набухла. А тим часом окремо в творог додаємо ванільний цукор і яйце, добре розтираємо і змішуємо потім з нашою основною начинкою. Все, начинка готова! Наливаємо іі у форму на наше утрамбоаане тісто, а зверху притрушуємо все залишками тіста, що лишилось. 
 Випікаємо наш пиріг протягом 1 год в розігрітій до 180 градусів духовці. Як зарум'яниться верх, його слід накрити фольгою і пекти собі далі. Готовий пиріг залишити у формі до охолодження. Все! Смачного вам!
|