Скрытый текст. Нужно быть зарегистрированным и иметь 50 сообщений(я)(е).
Напоминаем об актуальном, в преддверии выборов, правиле на нашем форуме.
2.10 Запрещается переход на личные оскорбления. Не всегда можно определить грань между дружеской насмешкой и реальным оскорблением, поэтому просьба избегать любых резких высказываний в адрес других участников форума. Уважайте друг друга, не коверкайте "ники", не фамильярничайте и не употребляйте нецензурные слова. Не забывайте, что по ту сторону экрана находится живой человек! Запрещено провоцировать собеседников своими высказываниями на некорректные ответы, разжигать конфликты при обсуждении спорных вопросов в темах.
Каждый человек имеет право на свою точку зрения. Вы можете не понимать, не разделять, не поддерживать мнение других людей, но это не даёт вам право оскорблять их. За нарушение правил будут выдаваться предупреждения. Убедительно просим обсуждать тему политики корректно.
2.10.3. Любые косвенные оскорбления и оценочные характеристики чужих действий и убеждений ("дебилы", "придурки", "дауны" и т.п.) будут расцениваться как попытка задеть пользователей и спровоцировать конфликт. Администрация оставляет за собой право решать что является таковой, а что нет.
bratulka, в наш суд? Думаю, вы пошутили. Потому и молча саботируют люди. Смотрят росТВ и интернет, а не укрТВ, покупают книги в России, учат русский дома с детьми и тд тп. Знаю, и компании многие уже выбирают с обслуживанием на русском.
-- 03 янв 2020 13:35 --
Это не обиды. Это отъем прав или как там юридически верно.
_______________________________ В последнее время вокруг стало столько вечно раздражённых людей, что даже как-то неловко при них радоваться жизни..))
Kulya, Интересно какие это компании выбирают с обслуживанием на русском? Я работаю сейчас в огромном мультинациональном холдинге, делопроизводство здесь на английском и русском, то что касается отчётности и переписки внутри страны пребывания ведётся на языке этой страны. То есть у руководства холдинга языковых проблем нет, а у Вас есть. Это странно Вы не находите? Где Вас постоянно притесняют я никак понять не могу.
_______________________________ Невозможно быть хорошим для всех и каждого… Если одних согреет тепло вашего сердца, то другие будут рады погреться у костра, на котором вас будут жечь.
Kulya,так ЯКИМ САМЕ чином відбувається "отъем прав"?? яким? Вам відмовляють в медичному обслуговуванні якщо ви привіталися російською? Вас звільнили з роботи? Вас штрафують за використання російської в магазині? Що ви робити вдома, яка мову вчите на курсах і вдома - це виключно ваша справа. Можете свою мову вигадати і користуватися вдома нею.
Компанії в нас працюють згідно чинного законодавства, яке передбачає зараз на вимогу клієнта обслуговування українською. Якщо не вимагають - та хоч китайською. Якщо САМА компанія вирішила повністю перевести своїх співробітників на спілкування з клієнтами українською - це вибір самої компанії і якщо співробітників не влаштовують такі умови праці - можуть звільнитися. Це вже зовсім інший кодекс це регулює.
Угорщина позивлалася б до ЕСПЛ, але вони прекрасно розуміють, ЩО саме буде і рішення суду і тоді і робити якісь неофіційні заяви буде вже просто небезпечно для самої Угорщини.
-- 03 янв 2020 13:34 --
Kulya,ви вибираєте компанію, сервіс якої вас влаштовує по певним параметрам - це ваше повне право. Це ваше право в побуті і особистому житті користуватися зручною вам мовою. З державними установами інша ситуація - вони працюють на засадах законів України, де державна мова є українська. Так само в школи. Ви вдома можете навчати СВОЮ дитину будь-чому - це ваше право як батьків. А в школах є програма, узгоджена МОН, де знову ж таки державна мова українська. І більше того, в вільний від уроків час вчитель вам має право на ваше звернення російською відповісти "я вас не розумію", бо це вже вибір вчителя якою мовою спілкуватися - абсолютно такий же як ваш спілкуватися російською.
Дискримінація - це коли людям з не білим кольором шкіри не можна було сидати поруч з людьми з білим кольором шкіри. А якщо вам на ваше привітання російською сусідка в ліфті плюнули в лице - то це хуліганство і можете звернутися в поліцію. Але це не дискримінація, це особистий погляд і думка тої конкретної сусідки
_______________________________ Бо плач не дав свободи ще нікому, А хто борець, той здобуває світ.
не зрозуміла. Питання чим годували? Чи як то проходило?
Саме як проходило. Я просто не зрозуміла чому критично важливо годувати людину під час процедури, яка триває 4 години. Чому не можна погодувати до чи після. Або я не так зрозуміла вас. Цікавить як проходило, дійсно. Бо 4 години людина лежить підключена до машини. Хто має подавати їй їжу? Окрім того, здивовована, що більшість пацієнтів на діалізі молоді люди, принаймні за 4 роки, що моя мама отримувала його, я такого не помітила. Люди різного віку
Циферка писал(а):
в Одесі і Дніпрі годували, за всі міста не знаю
Так годували всіх планово при Супрун і Порошенко чи тільки два міста? Вибачте, але інформація подана дуже дивно і викликає масу питань.
_______________________________ «Нації вмирають не від інфаркту — спочатку їм відбирає мову» Ліна Костенко
bratulka, дискриминация - это негативное или предвзятое отношение к человеку, или лишение его определённых прав на основании наличия какого-то признака. (с) То, что расценят, как хулиганство - это понятно. Примеров туча. Даже здесь неоднократно предлагалось лишение гражданства, выдача гражданства после экзамена, как иностранцам, выселить из страны (чемодан-вокзал) и пр. Удобно думать, что это личная обида конкретного человека. И прикрываться, что говориться все не конкретному человеку в лицо, а так... в воздух. Жаль, что наши люди не умеют защищать свои права в суде и вообще. Легче прогнуться и приспособиться.
-- 03 янв 2020 15:41 --
bratulka, Европе выгодно это. В общем, поговорим еще лет через 5 об этом
_______________________________ В последнее время вокруг стало столько вечно раздражённых людей, что даже как-то неловко при них радоваться жизни..))
bratulka, Вы украиноязычный житель Запорожья? В какой момент вы перешли на украинский язык здесь на форуме? Как это произошло? Волевым решением? Мне просто стало интересно, извините.
Під час діалізу крові хворим на ниркову недостатність давали поїсти. До речі, ввели ці обіди під час реформи Уляни Супрун. Знайшли кошти під час війни. 1січня обіди відмінили. Для інформації: хворі їли і кляли Порошенка і "доктора смерть". Персонал чудові люди, але і у їхніх всіх проблемах винен особисто той самий барига і Супрун. Тепер зменшили безкоштовні ліки, обіди і ви думаєте винен цей поцик з кварталу? НІ! "Что ж подєлаєшь, -міровой крізіс". Міровой кризис! Не розтягнули гроші по своїх кишеннях беніні кидали, а міровой крізіс в них наступив і шмаркля ні при чому...Майте на увазі,що ці люди з особливими потребами першої групи, більша частина яких зовсім молоді люди і пенсія у них 1500 грн. Знову вони готові жити для свєтлого будущєго разом з мордором. какаяразніца... НЛП технології нервно курять. І їм дійсно байдуже.
1. Вами написано, що під час діалізу. 2. Вами від початку міста не вказані. 3. Ваші висновки про молодь і розмір пенсії не обґрунтовані 4. Ваші висновки про те, що люди залежні від діалізу готові терпіти не обґрунтовані.
Вибачте, усі ми різні. Я до вас дуже добре ставлюсь, але коли ви знаєте конкретний приклад, то і пишіть конкретно, а не на всіх. Всі українці різні, і серед хворих також. Є ті, хто живе у відділенні, а є ті, хто їздить додому після кожної процедури. Так само люди можуть мати різні переконання і в політиці. Не треба узагальнювати ніде.
Бо тоді читаємо в темі, що одні у нас шлунки, а інші не громадяни. Кожна інформація має нести насамперед не емоційний посил, а фактаж. У вас факти розійшлись з написаним після моїх питань. Дуже прикро І ще - в той час коли є проблеми з забезпеченням розчинами і матеріалами для процедури, питання харчування, на мій особистий погляд, не найважливіше. Ви можете думати інакше
_______________________________ «Нації вмирають не від інфаркту — спочатку їм відбирає мову» Ліна Костенко
Kulya, как не крути, но я, волей судьбы, русскоязычный житель Запорожья, не чувствую дискриминации Так что возможно это вопрос взгляда на ситуацию, а не факта.
-- 03 янв 2020 18:35 --
Кира, вот что мне ответили
Цитата:
Организм расходует много энергии при диализе. В процессе её хорошо бы пополнять/поддерживать. По-моему в основном быстрыми углеводами, чем-то сладеньким.
Цитата:
Вопервых, диализ - не смотря на то что пациент тупо лежит 4-8 часов - изматывающая процедура. Во-вторых, диализ вымывает из крови всё подряд, а не как здоровая почка - только херню. В третьих, в зависимости от того как организм реагирует на диализ, у каждого пациента есть своя "диета". Иногда помягче, иногда построже, иногда - лютый трындец, какая строгая. Моя мама провела на гемодиализе 13 с чем-то лет. Во времена её лечения таких "обедов" не было, но врач и медперсонал разрешали и даже советывали поесть в процессе и разрешали в это время употреблять что-то, что по диете категорически нельзя, чтоб так сказать "сбить оскому". Как-то так.
_______________________________ We say it's time to make a new beginning, we say we hold our future in our hands. If we could only give love a new meaning, if we could only try to understand...
Kulya, ни рекламы, ни, тем более, страничек в соцсетях у нас, к счастью, никогда не было и не планируется. Мне это не осилить, слишком старомодна. Тут проблема не в языке, а именно в отношении к технологиям. Обслуживание - мы говорим на украинском, клиенты могут отвечать на каком угодно.
_______________________________ We say it's time to make a new beginning, we say we hold our future in our hands. If we could only give love a new meaning, if we could only try to understand...
Последний раз редактировалось Dondurma 03 янв 2020 19:32, всего редактировалось 2 раз(а).
Helena40,я багатомовна мешканка Запоріжжя спілкуюся як українською, так і російською. А ще англійською. І ніколи ніяких утисків не відчувала. З деякими принципово спілкуюся виключно українською це ж моє право ВІЛЬНО ВИБРАТИ БУДЬ-ЯКУ МОВУ для спілкування в приватному житті. Інколи тролю дівчат-офіціанток англійською. От ніколи ніяких проблем не було.
Перехід на українську був свідомим вибором, бо в мене малий, якому жити в Україні ближчими роками і вчитися українською. Да і заради себе - викорінити русизми з мови,що можливе лише при постійному використанні мови.
_______________________________ Бо плач не дав свободи ще нікому, А хто борець, той здобуває світ.