Site Logo

Текущее время: 15 июн 2025 22:44

Часовой пояс: UTC + 2 часа [ Летнее время ]

Правила форума

Посмотреть правила форума

Часто задаваемые вопросы по работе форума

Начать новую тему Ответить на тему  [ Сообщений: 286 ]  На страницу Пред.  1 ... 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18 ... 20  След.
Автор Сообщение
 Заголовок сообщения: Re: Письменный стол первоклассника.
СообщениеДобавлено: 06 сен 2015 21:17 
Леди Совершенство
Цитата

ЗЖФ-зависима: 12 лет 8 месяцев 1 день
Медали: 1
Я люблю ЗЖФ (1)

Очки репутации: 79
Повысить репутациюПонизить репутацию
Aнничка писал(а):
А вот стул лучше на Кидсе закажу

На кидсе пишут, что стульчик школьник на рост от 130 см. Не думаю, что на следующий год у нас будет 130. Как оно в реальности для деток ок 120 см?

мы сейчас обкатываем как раз такой стул, выставили минимальный уровень, у ребенка начали ноги до пола хоть доставать, Рост сейчас 124 см, у нас ноги длинные, поэтому угол ног не совсем 90 градусов. На следующем уровне стула ноги слишком болтаются(не достают даже кончиками пальцев до пола) и в этот момент я поняла что сделал правильный выбор, купив такой стул и парту. На обычном стуле офисном была бы не учеба а кручения постоянные ehh

Профиль Отправить личное сообщение  

СообщениеДобавлено: 07 сен 2015 15:51 
Live Easily
Цитата

ЗЖФ-зависима: 16 лет 1 месяц 29 дней
Медали: 4
Я люблю ЗЖФ (1) Сердце форума (1) Перчинка форума (1) К 10-летию форума (1)

Очки репутации: 1491
Як облаштувати робоче місце школяра
Изображение
Цитата:
Домашня парта має бути зручною та безпечною для дитини

Готуючи учня до початку навчального року, чимало батьків забувають, що школяр не весь час проводитиме на уроках. Багато завдань він робитиме вдома. На жаль, дорослі рідко приділяють належну увагу облаштуванню домашньої парти, часто діти виконують уроки на ліжку, кухні чи навіть на підлозі. Це велика помилка, адже від цього суттєво страждає здоров'я школярів. Тому саме час задуматися над тим, чи має ваша дитина підходяще робоче місце та все необхідне для нього.

Обираємо домашню парту

Меблі школярика обов'язково мають бути зручними, максимально добре підходити за висотою та розмірами. Адже якщо стіл не відповідає зросту дитини, це негативно вплине на її поставу. Лікті опущених рук сидячої дитини повинні перебувати нижче стільниці стола на 6 см. Ширина парти має забезпечувати відстань не менше 50 см. від очей дитини до монітора комп'ютера. Та зауважимо, що краще не ставити комп'ютер на письмовий стіл дитини. Адже школярик не проводить весь час біля монітора, і він не має відволікати від виконання завдань. Письмовий стіл має мати кришку, яку можна нахиляти під потрібним кутом, відповідно для зросту учня. В такому разі найкраще купувати ортопедичну парту. Вона зручна, дозволяє регулювати нахил кришки. Крім того, вона досить портативна, якщо в кімнаті мало місця, можна легко її складати.
- Сьогодні батьки рідко купують письмові парти з кришкою під нахилом для дітей. Зазвичай беруть звичайні комп'ютерні столи, адже мало не з першого класу дітям купують комп'ютер. Тому наразі парти вже і менше виготовляють, - пояснює продавець-консультант Чернівецького магазину меблів Надія Марчук. - Що ж стосується стільця, то його зазвичай підбирають окремо, беруть дитячі комп'ютерні стільчики, які дозволяють регулювати висоту.

– Важливою деталлю робочого місця є стілець. Обирайте робоче крісло, у якого висота сидіння регулюється. Сидіння не повинно бути глибоким, інакше дитина буде горбитися під час занять, – радить лікар ЛФК обласної дитячої лікарні №2 Людмила Оршак. – Ноги мають стояти на підлозі, зігнуті руки паралельні підлозі, а спина впирається в спинку стільця. Висоту стільця підбирають з розрахунком, щоб зігнуті в колінах ноги стояли на підлозі перпендикулярно.

Крім того, бажано купувати стіл в комплекті з настільними поличками або шухлядами для книг та зошитів. Зверніть увагу, щоб вони не були надто глибокими, адже тоді в них важко буде знайти необхідне.

У чернівецьких магазинах найдешевший письмовий стіл для школярика обійдеться щонайменше в 250 гривень, з поличками плюс 100 грн., звичайний дерев'яний стілець вартуватиме 80-150 грн., дитячий комп'ютерний - 250 - 300 гривень.

Настільна лампа для школярика
До вибору настільної лампи варто ставитися відповідально, адже від неї залежить здоров'я зору дитини. Краще, щоб плафон мав конусову форму, так вона даватиме максимальне освітлення. Колір плафона не має бути надто яскравим, щоб не відволікати дитину від занять. Добре підійде зелений. Не купуйте лампи з пластмасовими плафонами, вони можуть плавитися. Залізний - міцний, але сильно нагрівається, дитина може попектися. Тому найкращий варіант - плафон з міцного пластику. Крім того, він не має бути прозорим, це погіршить освітлення. Найкраще, щоб штатив лампи був гнучким та добре кріпився до столу. Якщо парта маленька, можна придбати лампу, що прикріплюється збоку до кришки. Та її треба добре встановити, щоб не впала.

Що ж стосується лампочки, то для дитини краще використовувати просту лампочку розжарювання, що має біле матове покриття.

За словами офтальмолога вищої категорії Оксани Рудковської, світло звичайної лампочки найбільше наближене до натурального сонячного спектра. Енергозберігаючі лампи денного світла використовувати не бажано, вони надто яскраві.

Наразі більш-менш якісна настільна лампа коштує від 80 до 150 гривень. Із залізним плафоном - 100-250 гривень.

Необхідні дрібниці

Встановивши домашню парту та лампу на ній, варто не забути про інші корисні речі. На столі обов'язково має бути канцелярський набір, або принаймні склянка для ручок, олівців, лінійки та всього іншого. Також варто купити дитині глобус - він стане корисною забавою для дитини. А на стіну перед партою можна повісити мапу.

Важливо, щоб біля робочого стола було спеціально відведене місце для рюкзака.

Добре облаштувати біля парти спортивний куточок, де б дитина відпочивала від виконання розумових завдань. Крім того, психологи вважають, що чималу роль у результативності навчання дитини відіграє атмосфера кімнати. Тому потрібно, щоб дитина слідкувала за порядком на своєму робочому місці. Допоможуть навіть кольори стін у кімнаті - краще, коли переважають теплі й спокійні тони (коричневий, жовтий, зелений). Добре, коли стіни прикрашають цікаві пізнавальні аплікації.

Комфорт робочого куточка школярика не тільки допоможе якісно виконувати всі домашні завдання, але й зробить це заняття цікавим та захопливим.

Відповідність зросту дитини до необхідної висоти меблів

Зріст учня Висота столу Висота стільця

1. До 130 см 520 мм 300 мм

2. Від 130 до 145 см 580 мм 340 мм

3. Від 145 до 165 см 640 мм 480 мм

4. Від 160 до 175 см 700 мм 420 мм

5. Понад 175 см 760 мм 460 мм

Облаштовуючи робоче місце школяра, дбайте, щоб воно було зручним та не шкодило його здоров'ю. Чи не найбільше постраждати від неправильно впорядкованої парти може зір дитини. Тому варто пам'ятати декілька правил, які допоможуть зберегти його.

1. Робочий стіл треба встановлювати так, щоб світло на нього падало зліва. Те ж стосується настільної лампи, вона має світити також з лівого боку (зауважимо, що це стосується слов'ян та інших народів, які пишуть зліва направо. Тим, хто пише справа наліво, довелося б встановлювати світло справо). Пам'ятайте, кімната учня має бути добре освітлена.

2. Аби зберегти хороший зір, школярику краще робити уроки при денному світлі. Що ж стосується електроосвітлення, то краще обрати звичайну лампу з жовтим м'яким світлом, а не денним, адже вона найбільше наближена до натурального сонячного спектра.

3. Зошит під час письма та книжка під час читання мають бути не ближче ніж за 30-40 сантиметрів від очей дитини.

4. Якщо школярик довго читає, краще, щоб книга стояла на спеціальній підставці під нахилом, на відстані 35-40 см. Важливо робити перерви між читанням кожні півгодини. Декілька хвилин робити фізичні вправи, щоб очі відпочили за цей час.

5. Також пам'ятайте, що домашнє робоче місце школярика має бути зручним. Ноги дитини не повинні висіти у повітрі, а діставати підлоги. Інакше, зробіть дитині спеціальну підставку для ніг.

http://vidido.ua/index.php/pogliad/arti ... shkoljara/

-- Пользователь добавил некоторое время спустя --

ЦенНны ha-ha 2012г :pinkglas:

СообщениеДобавлено: 07 сен 2015 17:35 
Странная девушка
Цитата

ЗЖФ-зависима: 16 лет 1 месяц 3 дня
Семья: настоящая
Медали: 6
Я люблю ЗЖФ (1) Сердце форума (1) Квест. Участник. (1) Перчинка форума (2)
Конкурс для беременных,1 место (1)

Очки репутации: 475
Каріша, ооо, главное, чтобы хватило места коту)))

СообщениеДобавлено: 12 сен 2015 01:04 
Леди Совершенство
Цитата

ЗЖФ-зависима: 15 лет 26 дней
Медали: 13
Я люблю ЗЖФ (1) Сердце форума (1) Квест. Участник. (1) Благотворительная ярмарка (5)
Неспящая форума (1) К 10-летию форума (1) Я люблю Україну (1) Весенний шабаш. Победитель. (1)
Марафон английского (1)

Очки репутации: 1636
Каріша писал(а):
Каріша писал(а):
chacha, я вот занялась поиском накладки на стол
Изображение
вот такая из икеа пишут 140грн ehh
Перспектива отмывать краски от дерева меня :nails:
Еще походим у нас посмотрим что есть, а нет - эту придется заказывать.

В итоге купили обычный прозрачный ПВХ на всю столешницу.

Каріша, а как вы его закрепили?

- Это невозможно!
- Возможно, если ты в это веришь.

СообщениеДобавлено: 12 сен 2015 09:59 
Live Easily
Цитата

ЗЖФ-зависима: 16 лет 1 месяц 29 дней
Медали: 4
Я люблю ЗЖФ (1) Сердце форума (1) Перчинка форума (1) К 10-летию форума (1)

Очки репутации: 1491
LIra, настольная лампа с креплением к столу. Вот это крепление и держит .

СообщениеДобавлено: 18 сен 2015 10:50 
Леди Совершенство
Цитата

ЗЖФ-зависима: 12 лет 10 месяцев 19 дней
Детки: синок та донечка
Медали: 14
Я люблю ЗЖФ (1) Сердце форума (1) Почетная мамочка форума (1) Умники и умницы (2)
Вышивальный конкурс (2) Благотворительная ярмарка (4) "Свято наближається" (1) Вязальная игра (1)
К 10-летию форума (1)

Очки репутации: 480
Aнничка писал(а):
Хочу такую Парта Понди

ооо и я такую хочу -sluny-
или даже такую лучше
Изображение

СообщениеДобавлено: 21 сен 2015 21:00 
Леди Совершенство
Цитата

ЗЖФ-зависима: 16 лет 7 месяцев 2 дня
Медали: 29
Первопроходец форума (1) Сокровище форума (1) Я люблю ЗЖФ (1) Сердце форума (4)
Автор статьи (1) Путешественница (1) Квест. Участник. (1) Умники и умницы (1)
Благотворительная ярмарка (6) "Свято наближається" (2) Скорая помощь форума (1) Мудрость форума (2)
Лучшая мамочка форума (1) Лучший организатор СП (2) К 10-летию форума (1) Новогодняя красавица (1)
Валентинка (1) А ну-ка, девочки! (1)

Очки репутации: 2844
девочки, а пользуетесь ли вы подставкой под книги, которая идет в комплекте с партой Кинд? удобна ли она вам?

СообщениеДобавлено: 12 окт 2015 23:46 
Странная девушка
Цитата

Изображение

СообщениеДобавлено: 13 окт 2015 00:14 
Леди Совершенство
Цитата

Я люблю ЗЖФ (1) Сердце форума (1) Квест. Участник. (1) Благотворительная ярмарка (5)
Неспящая форума (1) К 10-летию форума (1) Я люблю Україну (1) Весенний шабаш. Победитель. (1)
Марафон английского (1)

Кактуся писал(а):
девочки, а пользуетесь ли вы подставкой под книги, которая идет в комплекте с партой Кинд? удобна ли она вам?

Мне тоже интересно yesss

- Это невозможно!

СообщениеДобавлено: 13 окт 2015 00:37 
Странная девушка
Цитата

Девочки, а вы детям на кинде подставки под ноги не заказывали?

СообщениеДобавлено: 13 окт 2015 18:25 
Странная девушка
Цитата

Нашла объявление, видимо мастер сам делает. Полностью деревянная парта с регулировкой 670 грн. со стульчиком 800 грн.
http://zaporozhe.zap.olx.ua/obyavlenie/ ... e647f8c4e9

СообщениеДобавлено: 18 дек 2015 14:15 
Леди Совершенство
Цитата

Марафон английского (1)

LIra писал(а):
Кактуся писал(а):

Мне тоже интересно yesss

Все еще актуальный вопрос yesss

- Это невозможно!

СообщениеДобавлено: 18 дек 2015 14:52 
Леди Совершенство
Цитата

ЗЖФ-зависима: 14 лет 5 месяцев 25 дней
Детки: Вероника
Медали: 7
Я люблю ЗЖФ (1) Сердце форума (1) Путешественница (1) Благотворительная ярмарка (3)
К 10-летию форума (1)

Очки репутации: 1275
LIra, мы не заказывали подставку т.к. визуально она мне показалась неудобной, думаю, что книга бы постоянно закрывалась на ней :dntknow:

СообщениеДобавлено: 18 дек 2015 14:59 
Леди Совершенство
Цитата

Марафон английского (1)

chacha, ну вот да, у меня тоже сомнения (( там вроде бы и борозды под книгу есть, но сомневаюсь, что они смогут удержать книгу открытой.

- Это невозможно!

СообщениеДобавлено: 18 дек 2015 15:03 
Леди Совершенство
Цитата

ЗЖФ-зависима: 16 лет 7 месяцев 2 дня
Медали: 29
Первопроходец форума (1) Сокровище форума (1) Я люблю ЗЖФ (1) Сердце форума (4)
Автор статьи (1) Путешественница (1) Квест. Участник. (1) Умники и умницы (1)
Благотворительная ярмарка (6) "Свято наближається" (2) Скорая помощь форума (1) Мудрость форума (2)
Лучшая мамочка форума (1) Лучший организатор СП (2) К 10-летию форума (1) Новогодняя красавица (1)
Валентинка (1) А ну-ка, девочки! (1)

Очки репутации: 2844
chacha, мы тоже не заказывали, она у нас просто как бонус шла, не знаю, что с ней делать теперь :-)

LIra, у меня те же мысли :-)

Начать новую тему Ответить на тему  [ Сообщений: 286 ]  На страницу Пред.  1 ... 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18 ... 20  След.