3.1 ДЛЯ ЗАКЛАДІВ, ЩО НАДАЮТЬ ПЕРВИННУ МЕДИЧНУ ДОПОМОГУ Необхідні дії лікаря •Активне виявлення ТБ в групах ризику шляхом призначення скринінгового флюорографічного обстеження 1 раз на рік (Додаток 1);
Додаток 1 до Уніфікованого клінічного протоколу первинної, вторинної (спеціалізованої) та третинної (високоспеціалізованої) медичної допомоги «Туберкульоз» ПЕРЕЛІК СИМПТОМІВ, ЗАХВОРЮВАНЬ ТА РИЗИКІВ, ПРИ ЯКИХ ПАЦІЄНТУ ПРОВОДЯТЬ ОБСТЕЖЕННЯ НА НАЯВНІСТЬ ТУБЕРКУЛЬОЗУ В ЗАКЛАДАХ ОХОРОНИ ЗДОРОВ’Я НЕЗАЛЕЖНО ВІД ПІДПОРЯДКОВАНОСТІ ТА РІВНІВ НАДАННЯ МЕДИЧНОЇ ДОПОМОГИ 1. Кашель більше 2-х тижнів. 2. Підвищена втомлюваність та слабкість. 3. Підвищене спітніння, особливо вночі. 4. Зменшення ваги тіла з невизначених причин. 5. Підвищення температури тіла (має значення навіть незначне підвищення – до 37 – 37,2°С). 6. Задишка при незначному фізичному навантаженні. 7. Біль в грудній клітині. 8. Контакт з хворим на туберкульоз. 9. ВІЛ-інфекція, СНІД. 10. Хронічні захворювання легень, шлунково-кишкового тракту, діабет, психічні захворювання, онкологічні або інші захворювання, що призводять до зниження імунітету. 11. Імунодефіцитні стани, прийом препаратів з імунодепресивною дією. 12. Контакт із хворою на туберкульоз твариною, вживання продуктів від хворих на туберкульоз тварин. 13. Паління, зловживання алкоголем, вживання наркотичних засобів. 14. Перебування в місцях позбавлення волі протягом останніх 2–х років. 15. Виконання робіт із шкідливими і важкими умовами праці. 16. Мігранти та біженці, які прибули з регіонів з високою захворюваністю на туберкульоз. 17. Особи, які реєструються в державній службі зайнятості як такі, що шукають роботу, і безробітні. 18. Особи без визначеного місця проживання. 2 21.Працівники протитуберкульозних та інших закладів охорони здоров’я, які мають часті контакти з хворими на туберкульоз особами, проводять відповідні дослідження та аналізи. ПЕРЕЛІК груп підвищеного ризику щодо захворювання на туберкульоз (згідно з наказом МОЗ України від 15.05.2014 р. № 327, зареєстрованим в Міністерстві юстиції України від 02.06.2014 за № 577/25354) 1. ВІЛ-інфіковані особи. 2. Особи, які контактують з хворими на туберкульоз (сімейні чи професійні контакти). 3. Особи з захворюваннями, що призводять до послаблення імунітету. 4. Курці, особи, що зловживають алкоголем чи вживають наркотики. 5. Мігранти та біженці з регіонів з високою захворюваністю на туберкульоз. 6. Особи, що перебувають за межею бідності, безробітні. 7. Особи без визначеного місця проживання. 8. Пацієнти психіатричних закладів. 9. Затримані та заарештовані особи при відправленні їх до ізоляторів тимчасового тримання, особи, які утримуються або звільнились з установ пенітенціарної системи, а також особи, які перебувають на обліку в органах внутрішніх справ як раніше засуджені та піднаглядні. 10. Працівники пенітенціарних установ, психіатричних закладів та працівники закладів охорони здоров’я, які мають часті контакти з хворими на туберкульоз особами, проводять відповідні дослідження та аналізи.
-- Пользователь добавил некоторое время спустя --
Татьяна1982,
Татьяна1982 писал(а):
graffinya писал(а):
Ссогласно календарю проф.прививок в 2 мес и в 7 лет ревакцинация против туберкулеза -БЦЖ.
в 2 месяца ревакцинация? вы чтото путаете. оставили только в 7 лет.
в 2 мес вакцинация, в 7 ревакцинация.
Татьяна1982 писал(а):
helena123 писал(а):
Девочки-педиатры - манту отменили?
до 4-х лет отменили для тех, кто вакцинирован БЦЖ, а дальше всё как обычно,1 раз в год.
-1 Щепленню для профілактики туберкульозу підлягають усі новонароджені діти, що не мають до цього протипоказань. Вакцинація проводиться на 3-5-ту добу життя дитини (не раніше 48-ї години після народження) вакциною для профілактики туберкульозу (далі - БЦЖ). Недоношених дітей щеплюють після досягнення дитиною маси тіла ≥ 2500 г. Щеплення для профілактики туберкульозу не проводять в один день з іншими щепленнями. Діти, які не були щеплені в пологовому стаціонарі, підлягають обов’язковій вакцинації в закладах охорони здоров’я. Дітям, яким не виповнилося два місяці, щеплення проти туберкульозу проводяться без попередньої проби Манту. Після двомісячного віку перед виконанням щеплення дитині слід провести пробу Манту. Щеплення проводиться при негативному результаті проби. Діти, щеплені БЦЖ, у яких не сформувався рубчик, проте є достовірне підтвердження проведення щеплення, не підлягають повторній вакцинації. Ревакцинації проти туберкульозу підлягають діти віком 7 років, не інфіковані мікобактеріями туберкульозу (МБТ) та з негативним результатом проби Манту. Ревакцинація проводиться вакциною БЦЖ.
С этим полбеды. А вот далее гдеувидеть, что проба Манту не отменена и делается с 4-х лет как и прежде? Где эта заветная фраза? В протоколе унифиц-м деление на возраста убрали.
Проба Манту проводиться щороку з двома туберкуліновими одиницями. У зв’язку з тим, що профілактичні щеплення можуть вплинути на чутливість до туберкуліну, туберкулінодіагностику необхідно планувати до проведення профілактичних щеплень. У разі якщо з тих або інших причин пробу Манту проводять після проведення профілактичних щеплень, туберкулінодіагностика повинна здійснюватись не раніше ніж через один місяць після щеплення.
, раньше проба тоже не считалась прививкой. Т. е. Вы не может подсказать?
Как было в протоколе 1091 написано и сейчас в 1039 я возраста не вижу.
Активне виявлення випадків ТБ та ЛТІ у дітей в умовах епідемії туберкульозу: щорічна туберкулінодіагностика (проба Манту з 2 ТО) проводиться практично здоровим дітям віком від 4 до 14 років, в першу чергу у групах ризику захворювання на ТБ. Дітям до 4-х років та дітям підліткового віку туберкулінодіагностика (проба Манту) проводиться за бажанням батьків, в групах ризику щодо захворювання на ТБ та за епідпоказниками (у вогнищах). В областях (містах) із високою захворюваністю на ТБ питання про доцільність проведення щорічної туберкулінодіагностики у вказаних віков их групах може вирішуватись індивідуально та закріплюватись відповідним наказом на місцевому рівні.
гр.риска см приложение 6 к приказу
_______________________________ Сайт для будущих и настоящих родителей, созданный врачами http://babykrok.com.ua/
Публічна інформація Наказ МОЗ України від 31.12.2014 № 1039 "Про затвердження та впровадження медико-технологічних документів зі стандартизації медичної допомоги при ко-інфекції (туберкульоз/ВІЛ-інфекція/ СНІД)"
Версія для друку
Статус: Чинний
МІНІСТЕРСТВО ОХОРОНИ ЗДОРОВ'Я УКРАЇНИ НАКАЗ 31.12.2014 N 1039 м.Київ Про затвердження та впровадження медико-технологічних документів зі стандартизації медичної допомоги при ко-інфекції (туберкульоз/ВІЛ-інфекція/ СНІД)
Відповідно до частини першої статті 141 Основ законодавства України про охорону здоров'я, підпункту 6.3 підпункту 6 пункту 4 Положення про Міністерство охорони здоров'я України, затвердженого Указом Президента України від 13 квітня 2011 року № 467, наказу Міністерства охорони здоров'я України від 28 вересня 2012 року № 751 "Про створення та впровадження медико-технологічних документів зі стандартизації медичної допомоги в системі Міністерства охорони здоров'я України", зареєстрованого в Міністерстві юстиції України 29 листопада 2012 року за № 2001/22313, на виконання пунктів 2, 3 та 13 Плану заходів Міністерства охорони здоров'я України з реалізації Галузевої програми стандартизації медичної допомоги на період до 2020 року, затвердженого наказом Міністерства охорони здоров'я України від 16 вересня 2011 року № 597, з метою удосконалення медичної допомоги при туберкульозі
НАКАЗУЮ:
1. Затвердити Уніфікований клінічний протокол первинної, вторинної (спеціалізованої) та третинної (високоспеціалізованої) медичної допомоги "Ко-інфекція (туберкульоз/ВІЛ-інфекція/СНІД)" (далі – Протокол), що додається.
2. Департаменту медичної допомоги (С. Хотіна):
1) в строк 2 місяці з дати набрання чинності цим наказом визначити накази Міністерства охорони здоров'я України, що потребують приведення у відповідність з цим наказом, та розробити план заходів щодо приведення їх у відповідність з цим наказом;
2) забезпечити перегляд та оновлення Протоколу, затвердженого пунктом 1 цього наказу, не пізніше липня 2017 року.
3. Міністру охорони здоров'я Автономної Республіки Крим, керівникам структурних підрозділів з питань охорони здоров'я обласних, Київської та Севастопольської міських державних адміністрацій, керівникам закладів охорони здоров'я, що належать до сфери управління Міністерства охорони здоров'я України, забезпечити:
1) розробку в закладах охорони здоров'я локальних протоколів медичної допомоги (клінічних маршрутів пацієнтів) на основі Протоколу, затвердженого пунктом 1 цього наказу;
2) упровадження та моніторинг дотримання в закладах охорони здоров'я зазначених локальних протоколів медичної допомоги (клінічних маршрутів пацієнта) при наданні медичної допомоги пацієнтам.
4. Державному підприємству "Державний експертний центр Міністерства охорони здоров'я України" (І. Шкробанець) забезпечити внесення медико-технологічних документів до реєстру медико-технологічних документів.
5. Визнати таким, що втратив чинність, наказ МОЗ України від 28 травня 2008 року № 276 "Про затвердження клінічного протоколу надання медичної допомоги хворим на поєднані захворювання – туберкульоз та ВІЛ-інфекцію".
6. Пункт 12.5 розділу 12 Клінічного протоколу антиретровірусної терапії ВІЛ-інфекції у дорослих та підлітків, затвердженого наказом МОЗ України від 12 липня 2010 року № 551 "Про затвердження клінічного протоколу антиретровірусної терапії ВІЛ-інфекції у дорослих та підлітків", виключити.
У зв'язку із цим пункт 12.6 розділу 12 вважати відповідно пунктом 12.5 розділу 12.
7. Контроль за виконанням цього наказу покласти на заступника Міністра з питань європейської інтеграції Ю. Савка.
Міністр О. КВІТАШВІЛІ
Далее сам док-т Протокол.1039 31 12 2014 в нем 6 разделов и библиография, о каком приложении 6 к приказу идет речь выше?
Офіційний сайт МОЗ України http://www.moz.gov.ua Документ: Наказ МОЗ України від 04.09.2014 № 620 "Про затвердження та впровадження медико-технологічних документів зі стандартизації медичної допомоги при туберкульозі " Статус: Чинний
МІНІСТЕРСТВО ОХОРОНИ ЗДОРОВ'Я УКРАЇНИ НАКАЗ N 620 04.09.2014 м.Київ Про затвердження та впровадження медико-технологічних документів зі стандартизації медичної допомоги при туберкульозі
Відповідно до частини першої статті 141 Основ законодавства України про охорону здоров'я, на виконання статті 6 Закону України "Про внесення змін до Закону України "Про боротьбу із захворюванням на туберкульоз" та інших законодавчих актів України", відповідно підпункту 6.3 підпункту 6 пункту 4 Положення про Міністерство охорони здоров'я України, затвердженого Указом Президента України від 13 квітня 2011 року № 467, наказу Міністерства охорони здоров'я України від 28 вересня 2012 року № 751 "Про створення та впровадження медико-технологічних документів зі стандартизації медичної допомоги в системі Міністерства охорони здоров'я України", зареєстрованого в Міністерстві юстиції України 29 листопада 2012 року за № 2001/22313, на виконання пунктів 2, 3 та 13 Плану заходів Міністерства охорони здоров'я України з реалізації Галузевої програми стандартизації медичної допомоги на період до 2020 року, затвердженого наказом Міністерства охорони здоров'я України від 16 вересня 2011 року № 597, з метою удосконалення медичної допомоги при туберкульозі НАКАЗУЮ: 1. Затвердити Уніфікований клінічний протокол первинної, вторинної (спеціалізованої) та третинної (високоспеціалізованої) медичної допомоги "Туберкульоз", що додається. 2. Департаменту медичної допомоги (А. Терещенко) забезпечити: 1) в строк 2 місяці з дати набуття чинності цим наказом визначення наказів Міністерства охорони здоров'я України, що потребують приведення у відповідність з цим наказом, та розробку плану заходів щодо приведення їх у відповідність з цим наказом; 2) перегляд та оновлення Уніфікованого клінічного протоколу, затвердженого пунктом 1 цього наказу, не пізніше липня 2017 року. 3. Міністру охорони здоров'я Автономної Республіки Крим, керівникам структурних підрозділів з питань охорони здоров'я обласних, Київської та Севастопольської міських державних адміністрацій, керівникам закладів охорони здоров'я, що належать до сфери управління Міністерства охорони здоров'я України, забезпечити: 1) розробку в закладах охорони здоров'я локальних протоколів медичної допомоги (клінічних маршрутів пацієнтів) на основі Уніфікованого клінічного протоколу, затвердженого пунктом 1 цього наказу; 2) упровадження та моніторинг дотримання в закладах охорони здоров'я зазначених локальних протоколів медичної допомоги (клінічних маршрутів пацієнта) при наданні медичної допомоги пацієнтам. 4. Державному підприємству "Державний експертний центр Міністерства охорони здоров'я України" (О. Нагорна) забезпечити внесення медико-технологічних документів до реєстру медико-технологічних документів. 5. Визнати такими, що втратили чинність: 1) наказ Міністерства охорони здоров'я України від 21 грудня 2012 року № 1091 "Про затвердження та впровадження медико-технологічних документів зі стандартизації медичної допомоги при туберкульозі"; 2) наказ Міністерства охорони здоров'я України від 15 лютого 2013 року № 126 "Про затвердження Клінічного протоколу лікування хворих на мультирезистентний туберкульоз в рамках реалізації гранту 9 раунду Глобального фонду для боротьби зі СНІДом, туберкульозом та малярією за компонентом "Туберкульоз". 6. Застосовувати накази Міністерства охорони здоров'я України, що регламентують медичну допомогу при туберкульозі, у частині, що не суперечить цьому наказу. 7. Контроль за виконанням цього наказу покласти на першого заступника Міністра Р. Салютіна. Міністр О. МУСІЙ
и приложение
ЗАТВЕРДЖЕНО Наказ Міністерства охорони здоров’я України 04.09.2014 р. № 620 УНІФІКОВАНИЙ КЛІНІЧНИЙ ПРОТОКОЛ ПЕРВИННОЇ, ВТОРИННОЇ (СПЕЦІАЛІЗОВАНОЇ) ТА ТРЕТИННОЇ (ВИСОКОСПЕЦІАЛІЗОВАНОЇ) МЕДИЧНОЇ ДОПОМОГИ ДОРОСЛИМ ТУБЕРКУЛЬОЗ
МІНІСТЕРСТВО ОХОРОНИ ЗДОРОВ'Я УКРАЇНИ НАКАЗ від 21 грудня 2012 року N 1091 Про затвердження та впровадження медико-технологічних документів зі стандартизації медичної допомоги при туберкульозі утверджался УНІФІКОВАНИЙ КЛІНІЧНИЙ ПРОТОКОЛ ПЕРВИННОЇ, ВТОРИННОЇ (СПЕЦІАЛІЗОВАНОЇ) ТА ТРЕТИННОЇ (ВИСОКОСПЕЦІАЛІЗОВАНОЇ) МЕДИЧНОЇ ДОПОМОГИ "ТУБЕРКУЛЬОЗ".
пунктом 5 приказа 620 отменили и ввели в действие УНІФІКОВАНИЙ КЛІНІЧНИЙ ПРОТОКОЛ ПЕРВИННОЇ, ВТОРИННОЇ (СПЕЦІАЛІЗОВАНОЇ) ТА ТРЕТИННОЇ (ВИСОКОСПЕЦІАЛІЗОВАНОЇ) ЕДИЧНОЇ ДОПОМОГИ КО-ІНФЕКЦІЯ (ТУБЕРКУЛЬОЗ/ВІЛ- ІНФЕКЦІЯ/СНІД)
Назва Додаток 6 до Уніфікованого клінічного протоколу первинної, вторинної (спеціалізованої) та третинної (високоспеціалізованої) медичної допомоги «Туберкульоз» 620 04092014
КОНСУЛЬТУВАННЯ ТА ТЕСТУВАННЯ НА ВІЛ ПАЦІЄНТІВ ПРОТИТУБЕРКУЛЬОЗНИХ ЗАКЛАДІВ ЗА ІНІЦІАТИВОЮ МЕДПРАЦІВНИКА а, назва Додаток 6 до уніфікованого клінічного протоколу первинної,вторинної (спеціалізованої) та третинної (високоспеціалізованої) медичної допомоги «Туберкульоз» 1091 21122012
ФАКТОРИ ТА ГРУПИ РИЗИКУ ЩОДО ЗАХВОРЮВАННЯ НА ТУБЕРКУЛЬОЗ У ДІТЕЙ
Приказом 620, п 5 отменили 1091.
1039 о лечении.
Где еще посмотреть? На ск-ко я понимаю действующий Наказ Міністерства охорони здоров’я України 04.09.2014 р. № 620 УНІФІКОВАНИЙ КЛІНІЧНИЙ ПРОТОКОЛ ПЕРВИННОЇ, ВТОРИННОЇ (СПЕЦІАЛІЗОВАНОЇ) ТА ТРЕТИННОЇ (ВИСОКОСПЕЦІАЛІЗОВАНОЇ) МЕДИЧНОЇ ДОПОМОГИ ДОРОСЛИМ ТУБЕРКУЛЬОЗ
девочки, подскажите пожалуйста где принимает фтизиатр, он как взрослый так и детский? и где можно и какие анализы сдать для исключения инфицирования туберкулезом
подскажите пожалуйста где принимает фтизиатр, он как взрослый так и детский? и где можно и какие анализы сдать для исключения инфицирования туберкулезом
Вы живете на Набережной, на Медведева 4 есть детский фтизиатр- это по вашему району. Там же и рядом в третьей больнице можно пройти обследование, если фтизиатр посчитает нужным. Запись по телефону в регистратуре, телефон у педиатра,осмотр детей фтизиатр проводит по направлению. Фтизиатры отдельно взрослый и отдельно детский. Взрослый по месту жительства на Мира два.
_______________________________ Я очень редкий исчезающий вид женщин- у меня СВОИ ногти, брови, волосы , ресницы, губы и даже все остальное. Где там красная книга?)))