С какого возраста можно отпускать ребенка одного в школу, на тренировку, погулять с друзьями?
Цитата:
В Украине нет императивных норм, которые запрещают свободное передвижение ребенка по улице, если он не достиг определенного возраста. Родители контролируют процесс умственного и физического развития ребенка, несут ответственность за его воспитание и развитие и могут самостоятельно определять, когда их ребенок может сам гулять во дворе, ездить в общественном транспорте, ходить в школу, либо магазин.
Согласно ст. 33 Закона Украины "Об охране детства", право ребенка на личную свободу охраняется законом. Задержание и арест несовершеннолетних применяется как исключительная мера и только в случаях и в порядке, установленных законом. О задержании несовершеннолетних немедленно уведомляют родителей или лиц, которые их заменяют, а также органы прокуратуры.
Согласно ст. 20-1 Закона Украины "Об охране детства", дети в возрасте до 16 лет с 22.00 до 06.00 могут находиться в заведениях, в которых проводится деятельность в сфере развлечений или заведениях общественного питания только в присутствии хотя бы одного из родителей или другого законного представителя ребенка или лица, которое его законно сопровождает и несет за него лично ответственность.
В США и странах Европы до 10 лет ребенка нельзя ни оставлять без присмотра, ни дома, ни на улице. С 10 до 12 - на период не более двух часов. Оставлять одного дома и на улице на целый день позволяется с 15 лет.
Но , к сожалению, зачастую потом залюбленные деточки приезжают в чужой большой город учиться в ВУЗе, например, и в общежитии не могут выжить
По опыту говорю, они то могут выжить, но их родители не дают выжить другим детям.
_______________________________ Кто не поддерживает Роды свои и Веру свою в час годины тяжкой, тот отступник Рода своего, и не будет ему прощения во все дни без остатка. *** Жизнь – это зеркало, которое отражает для мыслителя то, что он, глядя в него, думает. Э. Холмс
родители взрослых детей приезжаю в общежитие строят соседей по комнате рассказывают буквально, кому что делать, когда спать, когда гулять и пр и это реальность, когда детям по 19 лет
_______________________________ Кто не поддерживает Роды свои и Веру свою в час годины тяжкой, тот отступник Рода своего, и не будет ему прощения во все дни без остатка. *** Жизнь – это зеркало, которое отражает для мыслителя то, что он, глядя в него, думает. Э. Холмс
Недотрога,батьки сильно "самостійних" дітей потім звинувачують поліцію та перехожих, коли з їхнью дитиною трапляється лихо. Не себе, що дитина з їхнього дозволу ходила містом одна, а поліцію та перехожих! Одних за те, що не працюють (тільки от як працювати - коли це, наприклад, перший злочин людини і до цього вона не втрапляла в поле зору поліції), перехожих, що вони не помітили та не запам'ятали дитини дивно, що батьки перекладають частину своїх батьківських обов'язків на інших та сподіваються на 'авось".
Самостійність не формується лише самостійним пересуванням містом, бо тоді б всі люди з інвалідністю апріорі були б не самостійними, бо нашим містом пересуватися самому майже неможливо таким людям. Але ж ні - багато з них дуже самостійні люди.
Як немає можливості проводжати дитину - ну ок. Вибір батьків такий - хай сподіваються на "авось" та "пронесе ". Нащо дітей, батьки яких приділяють більшу увагу безпеці дитини, називати не самостійними, які нічого не вміють та не знають? Де взаємозв'язок?
-- 04 фев 2018 14:08 --
blago7b,таке буває? ото б мені в 19 років якась чужа тітка розказувала що робити та як мені спати
_______________________________ Бо плач не дав свободи ще нікому, А хто борець, той здобуває світ.
родители взрослых детей приезжаю в общежитие строят соседей по комнате рассказывают буквально, кому что делать, когда спать, когда гулять и пр и это реальность, когда детям по 19 лет
ну правильно - сначала за ручку водить везде, а потом так. О чём я и говорю, а эти дети привыкли, что за них решают родители и душат своей любовью и своих детей, и уже и чужих.
bratulka писал(а):
батьки сильно "самостійних" дітей потім звинувачують поліцію та перехожих, коли з їхнью дитиною трапляється лихо. Не себе, що дитина з їхнього дозволу ходила містом одна, а поліцію та перехожих! Одних за те, що не працюють (тільки от як працювати - коли це, наприклад, перший злочин людини і до цього вона не втрапляла в поле зору поліції), перехожих, що вони не помітили та не запам'ятали дитини дивно, що батьки перекладають частину своїх батьківських обов'язків на інших та сподіваються на 'авось".
а те супер-мамы такого не говорят что ли??? Они как раз ещё больше говорят - что и как все должны делать - работать, воспитывать и заботится.
-- 04 фев 2018 14:57 --
bratulka писал(а):
Нащо дітей, батьки яких приділяють більшу увагу безпеці дитини, називати не самостійними, які нічого не вміють та не знають? Де взаємозв'язок?
зв`язок дуже прямий - самий простий приклад возять дитину на авто - дитина елементарно не вміє і не знає, як користуватися громадським транспортом
а взагалі таких прикладів можно безліч привести
та я не збираюсь нічого доводити, бо вважаю що це все зрозуміло й так - якщо у людини не має можливості чогось спробувати самому - то хоча б і 100 разів йому розкажуть як це робиться, а вона не буде вміти поки сама не спробує... І неважливо скільки їй років.
Последний раз редактировалось Недотрога 04 фев 2018 15:59, всего редактировалось 1 раз.
Да. Еще эти родители имеют пароли от соцсетей своих детей. Читают переписку и советуют, что кому ответить. И это институт!!!!! Девочки, но это крайности, вы же это понимаете. И между 8 и 19 пропасть.
Недотрога,де хто кому вказує? висловлює думку про недоцільність та небезпечність таких дій для дитини. Про чому не даючи характеристику самій дитині. Тобто мова іде про рішення та дії батьків. А оті адепти "самостійного пересування" називають чужих дітей не самостійними та не здатними приймати рішення в житті. Уважніше треба читати ))) Мені, особисто все одно хто і як піклується про свою дитину. Нащо в результатах свого свідомого вибору потім звинуватити інших? Особливо мені якось за перехожих "обидна" - люди йшли собі, а виявляється мали глядити як і куди іде чужа дитина, яку батьки відпустили саму
_______________________________ Бо плач не дав свободи ще нікому, А хто борець, той здобуває світ.
Недотрога,взагалі зв'язку нема, як в дитини немає необхідності у користуванні громадським транспортом дитина, яку возять, пересяде потім у своє авто чи таксі - нащо їй інформація про маршрути громадського транспорту? найнеобхідніші інформація у світі - розклад та маршрути автобуса. Ті, хто в нас такі самостійні та знають як користуватися громадським транспортом, я і дорослих маю на увазі, потім як попадають в лондонське, барселонське чи паризьке метро виявляються повними нездарами, що ні фіга не вміють, як виявляється, користуватися громадським транспортом.
-- 04 фев 2018 15:11 --
Недотрога,якби мені було не все одно - я б зверталася до конкретної особи з рекомендаціями в оскільки я пишу без звертання, то це виключно моя думка про дивні та небезпечні методи виховання. І як показує випадок з хлопчиком, якого півміста шукало, то таки такі "самостійні" дуже часто губляться та з ними лихо трапляється частіше, ніж з тими хто не такий "самостійний" для своїх батьків.
Я за самостоятельность рукам и ногами. Но блин, пусть я буду сто тысяч раз не права, но в 8 лет в темное время суток, ездить с пересадками в общественном транспорте одному, рано. сугубо имхо
-- 04 фев 2018 15:13 --
Но когда моя взрослая дочь поехала в институт в другой город сама, а я была с младшим ребенком, то ей мама другой девочки сказала, что она своим родителям не нужна, если отпустили одну. Вот так.
bratulka, я завершую цю милу бесіду з вами, бо не хочу переходити на особистості, а то я багато чого можу вам сказати
-- 04 фев 2018 15:21 --
blago7b писал(а):
Я за самостоятельность рукам и ногами. Но блин, пусть я буду сто тысяч раз не права, но в 8 лет в темное время суток, ездить с пересадками в общественном транспорте одному, рано. сугубо имхо
я тоже считаю что рано, мои не ездят вообще на маршрутках пока что. Но осуждать родителей не хочу, т.к ситуации бывают разные, а не зная их легко рассуждать...
Дай бог нам всем не быть в такой ситуации, когда ты в соцсетях ищешь помощи в розысках своего ребёнка - и не важно сколько ему лет 8 или 18. Ведь правда же для родителей дети всегда дети!
Но ведь это не значит, что нельзя учить их быть самостоятельными по жизни. И транспорт это только одна сторона, во что одеваться, с кем дружить, чем заниматься... Ну вы поняли о чём я...
До речі батьків хлопчика спитали чи буде хлопчик і далі їздити сам. Сказали, що ні, будуть шукати можливості. Тобто, поки півень в одне місце не клюнув, то і не треба було а от через нерви та сльози дішло, що таки небезпечні для малої дитини такі самостійні поїздки ((
До речі батьків хлопчика спитали чи буде хлопчик і далі їздити сам. Сказали, що ні, будуть шукати можливості. Тобто, поки півень в одне місце не клюнув, то і не треба було а от через нерви та сльози дішло, що таки небезпечні для малої дитини такі самостійні поїздки ((
Думаю, що цією можливістю стане відмовлення від тренувань
_______________________________ Біда України в тім, що нею керують ті, кому вона не потрібна (М. Грушевський)