это от столбняка которая? я летом делала, и муж делал, по всей видимости, индийскую, я не вникала щас уже поняла делали в ягодицу, никаких последствий и побочек
Кира,вказівки, яку вакцину купувати, де і як можливо колоти при поліклініці.
Слухайте, мені телефоном в реєстратурі пояснили частину навіть. Вказівки індивідуально лікар терапевт вирішує на прийомі. Ви сходили до лікаря і вже отримали відповідь "нічого не знаю, немає вказівок"? Не треба про систему, з усіх новин інформація про те, що і дорослим треба щеплення робити. Окрім того доросла людина сама має думати про своє здоров'я. Те, що написане жовтим, написане на форумі, а не просто ваші думки, в які я влізла. Просто таке враження, що лікар мав зателефонувати, запросити і знайти вакцину, бо вам воно не треба
Я буду робити в п'ятницю АДС напевне, якраз 10 років тому робили. Відпишусь.
-- 17 янв 2018 19:02 --
nessy писал(а):
это от столбняка которая?
Так, вона. Столбняк і дифтерія.
upa-zh писал(а):
Правильно я понимаю КПК во взрослой нет поликлинике? Приорикс?
Приватні київські клініки озвучили тільки пріорікс мені.
_______________________________ «Нації вмирають не від інфаркту — спочатку їм відбирає мову» Ліна Костенко
КПК это и есть Приорикс. Он есть. И есть платный по 285 грн. Однодозный. В аптеках Исток плюс и Народной.
_______________________________ Я очень редкий исчезающий вид женщин- у меня СВОИ ногти, брови, волосы , ресницы, губы и даже все остальное. Где там красная книга?)))
Завтра напишу. Своим родственникам делала платную.
_______________________________ Я очень редкий исчезающий вид женщин- у меня СВОИ ногти, брови, волосы , ресницы, губы и даже все остальное. Где там красная книга?)))
Кактуся,серед моїх знайомих, хто зробив - у всіх майже однакова реакція - біль у руці на місці, де робили щеплення і це нормальна реакція - формується імунітет через особливості самої вакцини
з мого оточення десь 12 людей зробили в різних лікарнях Запоріжжя (вік 30-33) - страшного крім невисокої температури ввечері та болю в руці не було
щоб зняти відчуття болю (точніше навіть не біль - а от як глубокий нарив - доторкнувся болить, а як не торкаєшся, то невідчутно майже (але як в мене є мала дитина, то руку в спокої тримати не вдалося і було незручно)) - пила нурофен та мазала траумелем - лікар сказала, що так можно
_______________________________ Бо плач не дав свободи ще нікому, А хто борець, той здобуває світ.
Leno4ka,мене не питали куди. Сказали в руку. Ну в руку, так в руку. ну точніше в плече - десь там приблизно, де в мене мітка від бцж. Знала б що можно в сидниці - робила б туди, бо не дуже було зручно з правою рукою. Хоча всім знайомим теж зробили в плече. Відчуття такі - як на руці великий дуже глибокий і болючий (як задінеш) фурункул. Якби не малий, то було б легше, бо він то задівав мене, то на руки бери, то мама в тебе тут вавка і тиць пальцем. Пройшло повністю десь за три дні. Може за 2,5 половиною. Потім тільки відчутно було, як щось важке піднімаєш. Я робила близько трьох, реакція у мене з'явилась ввечері - невелика температура. Я одразу спатоньки и на ранок крім руки, все прекрасно. З ранку трохи посвербіло місце щеплення, я одразу траумелем намазала і все. Ввечері випила ібупрофен бо почала боліти голова, а слідом чомусь і рука і знову спати. (Я не пов'язую головний біль з щепленням, бо і без щеплення в мене голова болить та мігрені періодично).
Такого, щоб в мене чи моїх знайомих, що висока температура чи нестерпний біль в руці - не було.
_______________________________ Бо плач не дав свободи ще нікому, А хто борець, той здобуває світ.
Вчора попросила тітку (медик за освітою) проконсультувати мене чи направити до когось. В результаті за словами її знайомої інфекціоніста не треба робити КПК кожні 10 років дорослим. Бо достатньо того, що в дитинстві зроблені щеплення. Я заплуталась) Вирішила для початку перевірити антитіла.
_______________________________ «Нації вмирають не від інфаркту — спочатку їм відбирає мову» Ліна Костенко