Мы сегодня сделали всем АДС-М, мне и мужу в 3-й поликлинике в течении 30 мин., ребенку в 1-м классе сегодня делали в школе. Пока все норм, у ребенка немного побаливает ножка в месте укола.
Вчора попросила тітку (медик за освітою) проконсультувати мене чи направити до когось. В результаті за словами її знайомої інфекціоніста не треба робити КПК кожні 10 років дорослим. Бо достатньо того, що в дитинстві зроблені щеплення. Я заплуталась) Вирішила для початку перевірити антитіла
Ір, якщо подивитися статистику захворілих на кір зараз, то дорослих більше ніж дітей. А дорослі то усі привиті у дитинстві, раніше ж тільки одиниці не робили щеплення.
-- 18 янв 2018 14:27 --
Я коли працювала, то робила щеплення від правця (столбняка). Але не пам'ятаю коли, керівництво телеканалу домовлялось.
_______________________________ Ничего... Выживем! В крайнем случае, из ума!
за прививку от кори взрослому на Бабурке в поликлинике тоже отморозились. сказали не надо, было в детстве. а то, что сейчас взрослые корью болеют...неужели они были не привиты в детстве? сомневаюсь. короче, информации 0, заботы о гражданах 0. делайте, что хотите тоже посоветовали сдать анализ в Синево
Ір, якщо подивитися статистику захворілих на кір зараз, то дорослих більше ніж дітей.
Та наче більше було дітей. На сайті МОЗ немає останніх даних, тільки по Києву - Станом на 11 січня 2018 року в Києві на кір захворіли 66 людей, із них 54 – діти.
Знайшла таку інформацію, от з нею згодні мої знайомі лікарі, тому йтиму завтра аналіз здавать.
Цитата:
Но стоит отметить, что заболеть корью могут и дети, и взрослые – как вакцинированные и невакцинированные. Просто у вакцинированных заболевание протекает с меньшими осложнениями.
Примечательно, что в СССР людей прививали от кори один раз, а большинство нынешнего взрослого населения Украины вакцинировалось именно в то время. Поэтому тем взрослым, которые не получили вторую дозу вакцинации, врачи советуют прививаться сейчас, потому что от кори защищают две дозы вакцины. Выяснить, есть ли у вас антитела и нужна ли повторная прививка, поможет лабораторный тест.
_______________________________ «Нації вмирають не від інфаркту — спочатку їм відбирає мову» Ліна Костенко
А мне ещё напоследок сказали- не надо так драматизировать
Мої родичі з Запорізької обсласті сказали те саме) Чого ти турбуєшься) Я сказала, що не дай Бог у селі кір з'явиться, вони зрозуміють. Мою дитину мені виховувати хочеться)
_______________________________ «Нації вмирають не від інфаркту — спочатку їм відбирає мову» Ліна Костенко
Мы тоже будем с мужем сдавать в синево и потом определяться, я не знаю. я тоже ребенок СССР , но у меня 2 прививки от кори. И еще , прививка - это же не значит, что не заболеешь, это значит, что легче протекать будет. поэтому взрослые привиты тоже болеют, единственное, что я не нашла статистику по осложнениям, видела только что 1 ребенок умер в Запорожской вроде области (5 лет девочка), но не знаю она привита была или нет.
А вообще мне иногда кажется, что нам специально организовывают панику, вот каждый год, то с гриппом, то теперь с корью. Ну надо же фармкомпаниям деньги как-то зарабатывать, теперь еще и лаборатории получат свое. Я вот когда читала заболеваемость корью в Зап области около 400 чел. Ну разве это много 400 на больше чем 1 млн населения? Я что-то не понимаю с чего паника?
_______________________________ Если женщина ради мужчины готова на все - она его родила
Тому що внаслідок проблем з вакцинацією в останні роки зараз дуже великий відсоток непривитих, а значить швидше розповсюдження, а відсоток проблем у захворівших високий. Це і смертність, і проблеми зі слухом і ще багато чого
Про кір. Вчора передивилась свою картку щеплень, у мене одна доза 0,5 зроблена в 1,3 роки. Так що те, про що писала вище має сенс, у мене радянської дитини вісімдесятих одне щеплення від кору
Цитата:
Я коли працювала, то робила щеплення від правця (столбняка). Але не пам'ятаю коли, керівництво телеканалу домовлялось.
Я працювала в університеті (державна структура) і мені робили щеплення від правця, я пам'ятаю що було, але ніде не позначено, бо дорослої картки в мене немає Це приблизно 10 років тому, +/- пару місяців. Тому АДС точно робитиму, якраз час.