Site Logo

Текущее время: 07 июл 2025 09:05

Часовой пояс: UTC + 2 часа [ Летнее время ]

Правила форума

Посмотреть правила форума

Часто задаваемые вопросы по работе форума

Начать новую тему Ответить на тему  [ Сообщений: 2260 ]  На страницу Пред.  1 ... 71, 72, 73, 74, 75, 76, 77 ... 151  След.
Автор Сообщение
 Заголовок сообщения: Болталка о карантине
СообщениеДобавлено: 20 мар 2020 11:36 
админ в отставке
Цитата

ЗЖФ-зависима: 11 лет 11 месяцев 17 дней
Медали: 41
Мастер ФШ форума (1) Я люблю ЗЖФ (1) Сердце форума (1) Автор статьи (3)
KinoLady (7) Квест. Участник. (2) Книголюб форума (5) Fashion battle ЗЖФ (5)
Fashion battle (2) I'm lady (4) "Свято наближається" (1) Лучший рецензент (1)
Стиль форума (1) Творческая личность (2) Бомба форума (1) К 10-летию форума (1)
Участник фотоквеста (1) Я люблю Україну (1) Свадебный конкурс (1)

Очки репутации: 1876
Повысить репутациюПонизить репутацию
Общаемся здесь на все животрепещущие темы касательно периода карантина в связи с коронавирусной инфекцией. Однако не забываем про другие отдельные, уже существующие, темы на форуме. Предупреждаем, что оффтоп будет перемещён в соответствующие темы.

Обращаем ваше внимание на то, что:

2.10.3. Любые косвенные оскорбления и оценочные характеристики чужих действий и убеждений ("дебилы", "придурки", "дауны" и т.п.) будут расцениваться как попытка задеть пользователей и спровоцировать конфликт. Администрация оставляет за собой право решать что является таковой, а что нет.

Профиль Отправить личное сообщение  

Заголовок сообщения: Re: Болталка о карантине
СообщениеДобавлено: 04 апр 2020 14:52 
девушка с характером
Цитата

ЗЖФ-зависима: 11 лет 10 месяцев 3 дня
Детки: Володимир
Медали: 8
Я люблю ЗЖФ (1) Сердце форума (1) Активный участник аукциона (1) Благотворительная ярмарка (4)
К 10-летию форума (1)

Очки репутации: 1632
Juliet_zp,а що за фірма у свекра?
дивись, зараз буде така штука як виплата з тимчасового безробіття - тільки звертаттися повинна фірма в ЦЗ і подати список тих, кого вони відправили у відпустку без оплати (але там треба причина чому без оплати)
я нюанси ще не дивилася - зміни ж тільки от чинності набрали
може, йому таке підійде?

ЛС переповнена, сил читати/розбирати нема

СообщениеДобавлено: 04 апр 2020 14:55 
Воспламеняющая взглядом
Цитата

ЗЖФ-зависима: 13 лет 7 месяцев 6 дней
Медали: 16
Я люблю ЗЖФ (1) Сердце форума (1) Автор статьи (2) KinoLady (2)
Умники и умницы (1) Благотворительная ярмарка (3) I'm lady (2) Битва рукодельниц ЗЖФ (1)
Главная похудейка форума (1) Детское лето (1) Валентинка (1)

Очки репутации: 1351
bratulka писал(а):
араз буде така штука як виплата з тимчасового безробіття
жду подробностей! расскажите, плиз. -flo-

СообщениеДобавлено: 04 апр 2020 15:06 
Модератор
Цитата

ЗЖФ-зависима: 12 лет 10 месяцев 4 дня
Семья: +
Детки: Пирожок и Мурочка =^_^=
Медали: 24
Я люблю ЗЖФ (1) Сердце форума (1) Автор статьи (1) Квест. Победитель. (1)
Квест. Участник. (2) Fashion battle ЗЖФ (1) Fashion battle (1) Благотворительная ярмарка (5)
I'm lady (1) "Свято наближається" (3) Новогоднее настроение (1) К 10-летию форума (1)
Зоосмайл (1) Я - мама (1) Весенний шабаш. Участник. (1) Кулинарные конкурсы на ЗЖФ (1)
Я буду мамою!!! (1)

Очки репутации: 467
bratulka,
Скрытый текст. Нужно быть зарегистрированным и иметь 50 сообщений(я)(е).

Изображение

СообщениеДобавлено: 04 апр 2020 15:53 
девушка с характером
Цитата

Я люблю ЗЖФ (1) Сердце форума (1) Активный участник аукциона (1) Благотворительная ярмарка (4)
К 10-летию форума (1)

Juliet_zp,а працюючі пенсіонери проходять повз допомогу,на жаль(
з одного боку це логічно - вони вже отримують від держави свою соціальну виплату, а з іншого - ну таке - поставили пенсіонерів у ділему - порушувати режим самоізоляції, або звільнятися/брати за свій рахунок
може є варіант дистанційної роботи?

а взагалі сама нова стаття ЗУ "про зайнятість населення" ось (вона тимчасова - на період карантину)
Цитата:
"Стаття 47-1. Допомога по частковому безробіттю на період здійснення заходів щодо запобігання виникненню та поширенню коронавірусної хвороби (COVID-19), передбачених карантином, встановленим Кабінетом Міністрів України

1. Допомога по частковому безробіттю надається територіальним органом центрального органу виконавчої влади, що реалізує державну політику у сфері зайнятості населення та трудової міграції, застрахованим особам у разі втрати ними частини заробітної плати внаслідок вимушеного скорочення передбаченої законодавством тривалості робочого часу у зв’язку із зупиненням (скороченням) діяльності через проведення заходів щодо запобігання виникненню та поширенню коронавірусної хвороби (COVID-19), передбачених карантином, встановленим Кабінетом Міністрів України, за зверненням роботодавця для її виплати працівникам.

Сума допомоги по частковому безробіттю надається роботодавцям із числа суб’єктів малого та середнього підприємництва за період проведення заходів щодо запобігання виникненню та поширенню коронавірусної хвороби (COVID-19), передбачених карантином, встановленим Кабінетом Міністрів України.

Допомога по частковому безробіттю не надається у разі наявності у роботодавця заборгованості з виплати заробітної плати та сплати єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування, яка виникла протягом п’яти років, що передують року зупинення діяльності.

2. Для отримання допомоги по частковому безробіттю роботодавець має право звернутися до територіального органу центрального органу виконавчої влади, що реалізує державну політику у сфері зайнятості населення та трудової міграції, за місцем реєстрації його як платника єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування та подає такі документи:

1) заяву у довільній формі;

2) копію наказу із зазначенням дати початку зупинення (скорочення) виробництва та переліком заходів щодо запобігання виникненню та поширенню коронавірусної хвороби (COVID-19), передбачених карантином, встановленим Кабінетом Міністрів України;

3) відомості про працівників (прізвище, ім’я, по батькові, реєстраційний номер облікової картки платника податків або серія та номер паспорта (для фізичних осіб, які через свої релігійні переконання відмовляються від прийняття реєстраційного номера облікової картки платника податків та повідомили про це відповідний державний орган і мають відмітку в паспорті), у яких виникло право на допомогу по частковому безробіттю згідно з цією статтею;

4) довідку про відсутність заборгованості з виплати заробітної плати та сплати єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування, що виникла протягом п’яти років, що передують року зупинення (скорочення) виробництва.

3. Право на допомогу по частковому безробіттю відповідно до цієї статті мають застраховані особи, з якими роботодавцем оформлено трудові відносини (крім осіб, які отримують пенсію).

4. Допомога по частковому безробіттю встановлюється за кожну годину, на яку працівникові було скорочено передбачену законодавством тривалість робочого часу, із розрахунку двох третин тарифної ставки (окладу), встановленої працівникові відповідного розряду. Розмір допомоги визначається виходячи з фінансових можливостей Фонду і не може перевищувати розміру мінімальної заробітної плати, встановленої законом.

5. Виплата працівникам допомоги по частковому безробіттю здійснюється роботодавцем з першого дня скорочення тривалості їх робочого часу за рахунок коштів Фонду у межах строку зупинення (скорочення) виробництва, але не більше строку проведення заходів щодо запобігання виникненню та поширенню коронавірусної хвороби (COVID-19), передбачених карантином, встановленим Кабінетом Міністрів України.

6. У разі порушення гарантій зайнятості осіб, яким виплачувалася допомога по частковому безробіттю (розірвання трудового договору протягом шести місяців (якщо допомога виплачувалася менше ніж 180 календарних днів, - протягом періоду, що дорівнює періоду виплати допомоги), з дня закінчення виплати допомоги з підстав, передбачених пунктом 1 статті 40 (крім повної ліквідації або припинення діяльності роботодавця), пунктом 1 статті 36, частиною третьою статті 38 Кодексу законів України про працю, кошти повертаються в повному обсязі до Фонду загальнообов’язкового державного соціального страхування України на випадок безробіття.

7. Роботодавець може звернутися за отриманням коштів для виплати працівникам допомоги по частковому безробіттю протягом 30 календарних днів з дня зупинення (скорочення) виробництва.

Період виплати допомоги по частковому безробіттю у разі, якщо роботодавцем вживалися заходи щодо запобігання виникненню та поширенню коронавірусної хвороби (COVID-19), передбачених карантином, встановленим Кабінетом Міністрів України, не враховується при розгляді звернення за наступним одержанням допомоги по частковому безробіттю з причин виробничого характеру.

8. Рішення про надання допомоги по частковому безробіттю приймається територіальним органом центрального органу виконавчої влади, що реалізує державну політику у сфері зайнятості населення та трудової міграції, на регіональному рівні протягом трьох робочих днів з дня подання роботодавцем документів, передбачених цією статтею, до територіального органу центрального органу виконавчої влади, що реалізує державну політику у сфері зайнятості населення та трудової міграції за місцем реєстрації як платника єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування";

якщо грошей в бюджеті вистачить, то це реальна допомога бізнесу
от, наприклад, магазини які зараз закриті можуть скористатися цим і допомогти своїм працівникам не тільки за власний кошт
суми не дуже великі, але все ж таки

тільки звичайно, як і всі гарантії та захист від держави, це стосується офіційно оформлених працівників, за яких сплачуються податки

СообщениеДобавлено: 04 апр 2020 16:04 
Леди на лисапеде :)
Цитата

ЗЖФ-зависима: 14 лет 4 месяца 24 дня
Детки: Спортсмэн
Медали: 33
Я люблю ЗЖФ (1) Сердце форума (1) Автор статьи (3) KinoLady (2)
Книголюб форума (3) Активный участник аукциона (1) Вышивальный конкурс (1) Благотворительная ярмарка (4)
I'm lady (3) Участник субботника (2) FlyLady (1) Марафон постройнения (1)
"Свято наближається" (2) Лучший рецензент (1) Новогоднее настроение (1) Фитнес-челлендж (1)
Ресайклинг (1) К 10-летию форума (1) Зоосмайл (1) Я - мама (1)
Конкурс стишков-пирожков (1)

Очки репутации: 1101
Рябинка писал(а):
Цитата:
поводу магазинов: спасибо за заботу.. на входе эти антисептики - там антисептик вообще или непонятно что?

А что там может быть? Вот этим я пользуюсь, особенно после транспорта, зашла, руки обработала, потом по магазину хожу и щупаю товар. Дома сразу мою. Все ок.

Уже писали в каком то паблике что в варусе непонятная жидкость была без запаха, подозревали что вода или разбодяжено.

СообщениеДобавлено: 04 апр 2020 16:06 
девушка с характером
Цитата

К 10-летию форума (1)

Анютанн,мені позавчора здалося, що в Варусі просто розбавлений водою спирт, бо я тими вихлопами чуть не задихнулася crazy

СообщениеДобавлено: 04 апр 2020 16:12 
Леди на лисапеде :)
Цитата

ЗЖФ-зависима: 14 лет 4 месяца 24 дня
Детки: Спортсмэн
Медали: 33
Я люблю ЗЖФ (1) Сердце форума (1) Автор статьи (3) KinoLady (2)
Книголюб форума (3) Активный участник аукциона (1) Вышивальный конкурс (1) Благотворительная ярмарка (4)
I'm lady (3) Участник субботника (2) FlyLady (1) Марафон постройнения (1)
"Свято наближається" (2) Лучший рецензент (1) Новогоднее настроение (1) Фитнес-челлендж (1)
Ресайклинг (1) К 10-летию форума (1) Зоосмайл (1) Я - мама (1)
Конкурс стишков-пирожков (1)

Очки репутации: 1101
bratulka, теперь вопрос, насколько разбавленный?.. и кто там мацал до этого тот антисептик...
Не, я только своим "духаюсь" ha-ha

СообщениеДобавлено: 04 апр 2020 16:28 
Воспламеняющая взглядом
Цитата

Умники и умницы (1) Благотворительная ярмарка (3) I'm lady (2) Битва рукодельниц ЗЖФ (1)

bratulka писал(а):
стаття ЗУ "про зайнятість населення" ось (вона тимчасова - на період карантину)

прочитала. плохо поняла :vaco:
если можно, разъясните. у вас это хорошо получается ))))) -flo-
напр. работник банка. сейчас много отделений закрыто. выгнали в отпуск. тот, что обычный тарифный. отпуска закончились, работать негде. отправили за свой счет. ehh
имеет ли право такое предприятие (Акционерне Товариство) на этот вид компенсации/оплаты своим сотрудникам?
спасибо -flo-

СообщениеДобавлено: 04 апр 2020 16:46 
Леди Совершенство
Цитата

ЗЖФ-зависима: 14 лет 10 месяцев 4 дня
Семья: любимая
Детки: Доченьки))
Медали: 2
Я люблю ЗЖФ (1) СуперМама (1)

Очки репутации: 583
У знакомого пенсионера вклад заканчивается на днях, если не заберёт, он продлится ещё на год. Он ему сейчас нужен,но получается не нарушив закон,он его забрать не может.
Маразм крепчает.

Изображение
Изображение

Последний раз редактировалось Mama Lena)) 04 апр 2020 16:46, всего редактировалось 1 раз.

СообщениеДобавлено: 04 апр 2020 16:46 
девушка с характером
Цитата

К 10-летию форума (1)

Сашунечка,якщо відділення закриті на виконання вимоги на протидію епідемії, всі умови викладені в статті підприємтсво виконувало (головне - не мало боргів з виплати зарплати та сплати ЄСВ), то саме АТ може звернутися до ЦЗ з заявою про призначення допомоги своїм співробітникам
не працівники, а саме відділ кадрів (скоріш за все) чи керівництво - я просто не знаю структуру твого банку

дивись, тільки 02.04 закон набрав чинності, вчора була пятниця 03.04, в понеділок, думаю, ЦЗ почнуть давати коментарі з цього приводу
якщо за тиждень-півтори не зрушиться нічого, то можна питати самим з приводу цієї допомоги

СообщениеДобавлено: 04 апр 2020 16:48 
Життя в ритмі щастя
Цитата

ЗЖФ-зависима: 13 лет 5 месяцев 10 дней
Детки: Маленькая принцесска
Медали: 14
Я люблю ЗЖФ (1) Почетная невеста форума (1) Почетная мамочка форума (1) Автор статьи (2)
Путешественница (2) Вышивальный конкурс (1) Благотворительная ярмарка (3) I'm lady (1)
Участник субботника (1) К 10-летию форума (1)

Очки репутации: 287
А где можно почитать о том, что пенсионерам нельзя выходить из дому?

СообщениеДобавлено: 04 апр 2020 16:48 
девушка с характером
Цитата

К 10-летию форума (1)

Mama Lena)),ну не треба зовсім монстрів робити з патрульних - там вистачає різних, але якщо пенсіонер пояснить причину і покаже, наприклад, договір, то його ще і підвезти можуть до відділення і просто попередять

СообщениеДобавлено: 04 апр 2020 16:52 
Леди Совершенство
Цитата

ЗЖФ-зависима: 14 лет 10 месяцев 4 дня
Семья: любимая
Детки: Доченьки))
Медали: 2
Я люблю ЗЖФ (1) СуперМама (1)

Очки репутации: 583
bratulka, Юля, та вже передають відомості про свавілля, та й завжди воно було в тому чи іншому вигляді, а зараз причепитися можна майже до будь-чого.

Изображение
Изображение

СообщениеДобавлено: 04 апр 2020 16:56 
Воспламеняющая взглядом
Цитата

Mama Lena)) писал(а):
У знакомого пенсионера вклад заканчивается на днях, если не заберёт, он продлится ещё на год. Он ему сейчас нужен,но получается не нарушив закон,он его забрать не может.
Маразм крепчает.

у всех банков есть "горячая линия" - телефон. его номер, как правило, указан на всех картах банка на обратной стороне. или на сайтах этих банков. перед тем, как обращаться в отделение, которое может или не работать сейчас вовсе или быть на сокращенном графике, надо позвонить на гор.линию и в то отделение, куда собрались. возможно, можно снять лонгацию и без посещения отделения. это вам скажут или на гор.линни или по телефону отделения уже сами сотрудники. не падайте в обморок. в банках не такие уж и сволочи работают ha-ha -flo-

-- Пользователь добавил некоторое время спустя --

bratulka, теперь дошло ha-ha спасибо! -flo-
наши руководители как раз написали, что чё-то там, возможно, будут платить тем, кто дома вынужден сидеть. теперь понимаю, что они имели ввиду)

СообщениеДобавлено: 04 апр 2020 16:59 
девушка с характером
Цитата

К 10-летию форума (1)

Mama Lena)),я тобі ще раз кажу
з 18 чи якого там березня пишуть адмінки за статтею 44,3 КУпАП, виписали кілька тисяч, суд призначив штраф у 3,4% випадків - то складені невірно, то нема складу порушення, то відправили на допрацювання ( ha-ha2 ha-ha2 )

свавілля певних особей було завжди :dntknow: там би ще розуму, але з цим гірше, в основному гонор

не підписуйте протокол - відмовляйтеся, щоб точно потрапити до суду і спілкуватися з кимось більш адекватним та розвиненим, ніж гонористий патрульний

-- Пользователь добавил некоторое время спустя --

Сашунечка писал(а):
наши руководители как раз написали, что чё-то там, возможно, будут платить тем, кто дома вынужден сидеть. теперь понимаю, что они имели ввиду)

якщо вже самі написали, то скоріш за все будуть звертатися
там обмеження на мінімалку, але все ж таки це краще, ніж нічого ;)

Начать новую тему Ответить на тему  [ Сообщений: 2260 ]  На страницу Пред.  1 ... 71, 72, 73, 74, 75, 76, 77 ... 151  След.