Всем привет. Знаю что многие уехали на время со своего дома в поисках защиты. В моем случае это защита моих детей. Многие из нас уехали без мужей. Как устроились? Если не в Украине то в какой стране?
В общем давайте делиться своими историями.
Скрытый текст. Нужно быть зарегистрированным и иметь 100 сообщений(я)(е).
На західній Україні теж сидять за свої, вот думаю навіщо, якщо можна поїхати за кордон і знімати там житло, в Польщі ті самі ціні на аренду, але продукты значно дешевші і спокійно, в бповній безпеці. Єдиний варіант, що їдуть з чоловіком, якого за кордон не выпускають, тоді так.
у Польщі нижчі ціни на продукти? блін, мене обманули, я живу в якійсь іншій Польщі ціни на продукти не дешевші (ми тут ціни на яйця тільки вчора з сестрою порівнювали)
але так, можливість спати, не чуючи серен, бути в безпеці і "не жити за свої", а заробляти собі на життя
_______________________________ Не бери дурного в голову, а важкого — в руки
На західній Україні теж сидять за свої, вот думаю навіщо, якщо можна поїхати за кордон і знімати там житло, в Польщі ті самі ціні на аренду, але продукты значно дешевші і спокійно, в бповній безпеці. Єдиний варіант, що їдуть з чоловіком, якого за кордон не выпускають, тоді так.
у Польщі нижчі ціни на продукти? блін, мене обманули, я живу в якійсь іншій Польщі ціни на продукти не дешевші (ми тут ціни на яйця тільки вчора з сестрою порівнювали)
Если сравнивать только по яицам, то да. Весной в Польше 50-60 грн, сейчас 80 грн - дороже чем в Украине. Но вот молочка весной тут была ощутимо дешевле. Мясо тоже на равне с Украиной цены были. Одежда дешевле. Сейчас мне лично тяжело сравнивать, потому что цен украинских не знаю. Тут в Польше за пол года всё подорожало, но и в Украине тоже
-- Пользователь добавил некоторое время спустя --
Вот прям чтоб дорого лично для меня в Польше - это проезд. Самый дешевый билет на 20 минутную поездку у нас в городе - в районе 30 грн... т.е. куда-то съездить туда-обратно по делам - 60 грн
manepyce4ka, ти працюєш? якщо ні, то йди в Ужонд праці і реєструйся, як безробітна. Буде місячний проїздний ульговий за 50zl і курси польської мови, за які тобі заплатять
manepyce4ka, ти працюєш? якщо ні, то йди в Ужонд праці і реєструйся, як безробітна. Буде місячний проїздний ульговий за 50zl і курси польської мови, за які тобі заплатять
Я працюю свою українську працю віддалено. Боюсь не буде в мене часу поки навідуватись в ужонд... але я тримаю таку можливість на думці
Я працюю свою українську працю віддалено. Боюсь не буде в мене часу поки навідуватись в ужонд... але я тримаю таку можливість на думці
туди треба сходити один раз. я була у липні... наступне відвідування у мене на 6 грудня (ну курси так, щоб їх оплатили, треба повне відвідування щоденно, а для проїздного достатньо один раз на 3 місяці 15 хвилин виділити)
вчора молоко купувала за 4,29zl за пляшку - це найдешевше в Ашані зайшла на сайт АТБ... в моїй Польщі навіть молоко не дешевше, ніж в Україні так, блін, як змінити ціни на весняні? чи на ті два місяця, що тут була сестра Юлька85?
Так, сестра чоловіка живе в Польші 1,5 роки - ціни на продукти в них дешевше, ніж в Україні. Зараз, так, казала, що багато чого подорожчало, але все одно, різниця є.
_______________________________ Быть храброй - не значит не бояться. Это значит делать то, что нужно, даже если страшно.
Жизнь - последовательность выборов. Выбирай с умом!
Так, сестра чоловіка живе в Польші 1,5 роки - ціни на продукти в них дешевше, ніж в Україні. Зараз, так, казала, що багато чого подорожчало, але все одно, різниця є.
а я 5 місяців мабуть ціни в супермаркетах якось стажем проживання регулюються проживу ще рік, може й в мене подешевшають. чи може то щось релігійне? просто повірити, шо ціни в Польщі дешевше і не порівнювати, бо математика не згодна з цим твердженням
Приведіть приклади, бо я порівняла: яйця (ні), молоко (ні)... може то якісь продукти, що я не їм. Цікаво ж
Некоторые умничают там сидя в одном месте, но ладно, опустим это. Я лично была в августе в Польше 4 дня, ехала из Украины на машине, в Украине была 3 недели, цены на продукты в Польше дешевле, я говорю о привычном наборе продуктов, не конкретно, яйца или ещё что-то. Бензин такой же по цене, как в Украине, ну может плюс минус. Аренда номеров в сутки тоже плюс минус одинаковая. В Германии да, продукты дороже, опять же, я сужу по привычном набору, и на еду уходит значительно больше. На счёт проезда согласна, цены сумасшедшие, дешевле иметь машину.
-- Пользователь добавил некоторое время спустя --
vik, вы в каком там супермаркете скупляетесь?
_______________________________ Если женщина ради мужчины готова на все - она его родила
vik,тільки що була в Лідлі, молоко було від 3,29 злотих Те що зараз по 4,5 злотих весною купувала по 3,2 в Бедронці. І курс тоді був 7 грн/злотий. Сметана і масло теж були дешевші од наших цін. Ціни на яйця це пожалуй єдине що мене тут здивувало в поганому сенсі навесні. Зараз не порівнюю взагалі бо не слідкую шо по чому вдома.