Мне кажется немного не уместно оставлять у воспитателей отчеты о том, что на их поздравление мы потратили столько то. Впрочем, как и передавать деньги через воспитателей мамам род.комитета
у нас мами з родкома приводили і приводять дітей о 8.20-8.30 (я, наприклад), забирають як виходить з коли в обід, коли ввечері - як по-іншому, якщо не через вихователів? чи родком ще має в садочку зранку і ввечері чатувати аби не через вихователів? на картку мою я особисто не хочу надходжень і давати її реквізити стороннім людям теж не хочу
-- 02 окт 2019 18:55 --
от ну не розумію я - як без обліку та звітів я була в родкомі, зараз в родкомі вже в трохи іншій групі і я одна (бо нас всього в групі 10 і ніхто взагалі більше не хоче) ну так це займає мій час - писати ті звіти, але як по-іншому за два роки, правда, попередні ніхто ті звіти жодного разу не подивився, але все одно писали і зараз буду писати за вересень кидаю в групу в вайбер, по фондах та покупках для групи є письмові за кожний місяць-два, коли були трати свята - окремо, тільки в вайбер
котики-квіточки - то жесть, в мене від такого око кліпається адміністратор групи я, по одному представнику від родини, всіх інших видаляю (вдома хай міркують, а потім одне рішення від родини), в мене всі батьки в контактах з прізвищами, тому мені полегше з ідентифікацією
_______________________________ Бо плач не дав свободи ще нікому, А хто борець, той здобуває світ.
у нас мами з родкома приводили і приводять дітей о 8.20-8.30 (я, наприклад), забирають як виходить з коли в обід, коли ввечері - як по-іншому, якщо не через вихователів? чи родком ще має в садочку зранку і ввечері чатувати аби не через вихователів?
Как-то решать этот вопрос, договариваться о встречах раз в месяц. Особенно если все живут недалеко от сада, возможностей больше. Оставить воспитателю - это путь наименьшего сопротивления, а он не всегда лучший. У нас воспитатели согласны брать на себя такую ответственность, поэтому так и будет дальше. Это всего лишь мое мнение.
Juliet_zp,в вас всі батьки приходять на збори? В нас десь половина в кращому випадку , всі інші - працюють, зайняті і т.п. підлаштовуватись мало хто хоче, зате всі хочуть аби род.ком зробив так як зручно їм, бо ВОНИ і так здають гроші. Наче РК не здає це просто з досвіду попередніх років.тому інколи шлях "через вихователя" дуже зручний. Я дуже добре розуміла на що саме підписуюся коли дала згоду бути в РК - що це буде займати певну частину мого вільного часу - поїхати купити, зробити звіт, та певні мої кошти - на бензин, на телефонні перемови. Але ще і сидіти чекати годину з 7.30 до 8.30 в садочку - ну це вже ні. от кому не подобається категорично варіант "через вихователів" - як варіант зібрати хоч раз кошти самому і тоді варіант "вихователі" стане дуже прийнятним та зручним тільки щось ще ніхто не погодився із тих, хто був проти (хоча РК був би дуже щиро вдячний за таке допомогу) але бажаючих нема, у всіх одразу купа своїх справ
_______________________________ Бо плач не дав свободи ще нікому, А хто борець, той здобуває світ.
У нас в саду была мама одна - человек-оркестр Она и РК, она и организатор всего, она и казначей, и отчет по фондам, каждый месяц до копейки, после выпускного ещё и остатки всем раздала, мне там что-то до 10грн с мелочью получилось , и все-все-все поздравления и всё-всё-всё
_______________________________ Фея от ведьмы отличается только настроением)))
Как вариант, у нас выделили в раздевалке пустой шкафчик, там мешочек (как для обуви) и родители оставляют там подписанные деньги, а казначей забирает, когда ей удобно.
Я не вижу необходимости в ежемесячных отчётах, есть собрания 2-3 раза в год вот там и нужно отчитаться. Но было бы удобно иметь доступ к отчёту, как вот девочки пишут через гугл таблицы, к примеру. Чтобы можно было посмотреть в любой момент и ни у кого не просить.
_______________________________ То, что Петр говорит о Павле, характеризует не Павла, а Петра
Рябинка,як з'ясувалося - не всі розуміють "що то за гуглдок". Я рік пояснювала як фотки з безкоштовного файлообмінника завантажити кожного разу зі стрілочками що та коли клацати. А трьом так і записувала фото на флешку На кожні збори всі звіти, кожен місяц і ті звіти у вихователя - бери-читай. От тільки раз мама нового хлопчика прочитала і всьо але я категорично зараз сказала, що звіти будуть в письмовому вигляді у вихователів за фонди. За те, що ми поздоровляємо вихователів, то окремо і в вайбер. А фондові гроші- це звіти і всі чеки, що приклеєні до звіту. І коли пишуть, що хтось з РК не хоче писати звіти/важко і т.п. мені дуже дивно і такого я точно терпіти не буду. Зі своїми грошима робіть що хочете, а от зібрані гроші - це інша справа
Кто захочет, разберётся, тем более не бабушкам же пенсию в гуглдок, а наше поколение сплошь с гаджетами.
У нас еще такая постановка вопроса была, мол казначей пишет в Вайбер что с этого месяца другая сумма в фонды. На вопрос кто и когда это решил, ответ "я решила исходя из расходов". Бывают и такие "командиры".
_______________________________ То, что Петр говорит о Павле, характеризует не Павла, а Петра
А у нас опять чудеса!!! Я и еще несколько мам сдали лишнее. Так получилось. Я сдала и сдал еще по незнанию дедушка. В этом месяце мне пишут - долг. Как??? А я типо не обязана вести кто и что мне лишнее сдает . Все меня порвало!!! Как так??? Купили ковер в класс, какой ковер?? Кто купил? Почем? Вообще больше половины не в курсе. Ответ - я не нанималась вам отчитываться. . И самое интересное все молчат.
Мой ребенок младший в 1 классе, я председатель род.кома. Не сказать, что мне очень уж хотелось, но выбора не было, пришлось, согласилась потому что я умею найти/купить что-то дешевле, организовать, подготовить отчет... но деньги, я это сразу озвучила, не собираю, т.к. мне не когда, я работаю... собирает казначей, но я веду в гугле все таблицы с отчетами, по каждой копейке, они всегда в свободном доступе, не распечатываю, как-то из 26 человек в классе никто не жаловался, что не умеет пользоваться...
да и так все необходимые для нуш предметы у меня получалось купить в 2 раза дешевле, чем закупали параллельные классы, то пока родители всем довольны , но чеки скрупулезно собираю
zuzunka,це реально жесть якась. я б вже не витримала такого трешу. як це не знаєш СКІЛЬКИ і ХТО здав? а хто це має знати?
я зараз у малого в групі і швець і жнець і на дуді ігрець, бо група 11 чоловік і, так (страшне зараз скажу) грошу мені передають через вихователів ніхто більше не хоче, а оскільки з нашої попередньої групи залишилось троє, а інші новенькі, то вихователі попросили і прийшлося дати згоду. дякувати богу, гугл-док освоїли всі, окрім одної і тепер там усе + фото чеків кидаю в вайбер ну написати звіт - це 15 хвилин часу що там такого важкого?
в мене головна проблема - що дарувати дітям та як бюджетно привітати вихователів з Новим роком - оце багато часу займає
как-то из 26 человек в классе никто не жаловался, что не умеет пользоваться...
мені інколи здається, що про "не вмію" кажуть люди, які хочуть уваги що там можна "не вміти"? тим паче я не кажу редагувати, а просто подивитися цифри і перейти між вкладками
ну і ліки я знайшла від тих "не вмію" - запропонувала писати від руки ним самим - всі чеки готова надати, зразу все всі зрозуміли як і чим користуватися
я не жаліюся, що одна і мені важко - не важко, але робити я бути це найменшзатратним та зручним способом для себе. якщо спосіб не влаштовує - готова передати ці обовязки і освоїти зручний спосіб для того, хто буде замість мене
как-то из 26 человек в классе никто не жаловался, что не умеет пользоваться...
мені інколи здається, що про "не вмію" кажуть люди, які хочуть уваги що там можна "не вміти"? тим паче я не кажу редагувати, а просто подивитися цифри і перейти між вкладками
а я дала всем доступ только на просмотр, редактирую только я, иначе мне там такого наредактируют, что я дебет с кредитом вжизнь не сведу
самое сложное определиться с подарками (детям... учителям)
Последний раз редактировалось Lanochka 13 ноя 2019 16:26, всего редактировалось 1 раз.
helena123,а комісія при зарахуванні/знятті готівки? у всіх різні картки і потім питання - а чия комісія? ну і якось чужі платежі на мою особисту картку - ну таке собі, хай вони і невеликі, але проблеми мені не потрібні
-- 13 ноя 2019 15:27 --
Lanochka,та я теж не довзоляю редагувати))) я як раз і кажу, що там можна не розуміти як працює, якщо там просто відкриваєш сторінки і дивишся інформацію?