Вы видели формулу, по которой будем считать НО и возможность выдать НН?
я как-то неделю назад попыталась почитать о нововведениях по ндс, пробежав глазами статью - решила вникнуть в это все попозже А что там за формула такая? И еще вопрос, если НН выписывается неплательщику НДС - её тоже придется регистрировать?
Вы видели формулу, по которой будем считать НО и возможность выдать НН?
я как-то неделю назад попыталась почитать о нововведениях по ндс, пробежав глазами статью - решила вникнуть в это все попозже А что там за формула такая? И еще вопрос, если НН выписывается неплательщику НДС - её тоже придется регистрировать?
регить придется все, в т.ч. что остаются и у вас вот формула. Но нужно крепко напиться, перед тем разобраться надумаете
2001.2. Платникам податку автоматично відкриваються рахунки в системі електронного адміністрування податку на додану вартість. Для відкриття рахунків у системі електронного адміністрування податку на додану вартість центральний орган виконавчої влади, що забезпечує реалізацію податкової та митної політики, надсилає банку, в якому відкриваються рахунки платників в системі електронного адміністрування податку на додану вартість, реєстр платників, в якому зазначається назва платника, код ЄДРПОУ та індивідуальний податковий номер платника. Банк, в якому відкриваються рахунки платників в системі електронного адміністрування податку на додану вартість, визначається Кабінетом Міністрів України. 2001.3. Сума податку, на яку платник має право видати податкові накладні (∑Накл), обчислюється за такою формулою: ∑Накл = ∑НаклОтр + ∑Митн + ∑ПопРах – ∑НаклВид - ∑Відшкод - ∑перевищ де ∑НаклОтр - загальна сума податку за отриманими платником податковими накладними, зареєстрованими в Єдиному реєстрі податкових накладних; ∑Митн - загальна сума податку, сплаченого платником при ввезенні товарів на митну територію України; ∑ПопРах – загальна сума поповнення рахунку в системі електронного адміністрування податку на додану вартість з власного поточного рахунку платника; ∑НаклВид - загальна сума податку за виданими платником податковими накладними, зареєстрованими в Єдиному реєстрі податкових накладних; ∑Відшкод - загальна сума податку, заявлена платником до бюджетного відшкодування; ∑Перевищ – загальна сума перевищення податкових зобов’язань, зазначених платником в поданих податкових деклараціях над сумою податку, що міститься в складених таким платником податкових накладних, зареєстрованих в Єдиному реєстрі податкових накладних 2001.4. На рахунок у системі електронного адміністрування податку на додану вартість платника зараховуються кошти: а) з власного поточного рахунку платника, в сумах, необхідних для збільшення розміру суми, що обчислюється відповідно до пункту 2001.3 статті 2001 цього Кодексу; б) з власного поточного рахунку платника, в сумах, недостатніх для сплати в бюджетом узгоджених податкових зобов’язань з цього податку; в) з власного поточного рахунку платника, в сумі податку, отриманого від покупців при проведенні операцій з продажу товарів/послуг за готівкові кошти або при проведенні бартерних (товарообмінних операцій); г) з власного поточного рахунку платника, в сумі податку, нарахованого платником за результатами проведення операцій, передбачених пунктом 198.5 статті 198 цього Кодексу. 2001.5. З рахунку у системі електронного адміністрування податку на додану вартість платника перераховуються кошти до державного бюджету або на спеціальний рахунок платника - сільськогосподарського підприємства, який обрав спеціальний режим відповідно до статті 209 цього Кодексу, в сумі податкових зобов’язань з податку на додану вартість, що підлягає сплаті за наслідками звітного податкового періоду. 2001.6. За підсумками звітного податкового періоду, відповідно до задекларованих в податковій декларації результатів, платником проводиться розрахунок з бюджетом у порядку, визначеному статтею 200 цього Кодексу.
Но нужно крепко напиться, перед тем разобраться надумаете
да уж попыталась вникнуть в формулу ∑Накл = ∑НаклОтр + ∑Митн + ∑ПопРах – ∑НаклВид - ∑Відшкод - ∑перевищ де ∑НаклОтр - загальна сума податку за отриманими платником податковими накладними, зареєстрованими в Єдиному реєстрі податкових накладних; ∑Митн - загальна сума податку, сплаченого платником при ввезенні товарів на митну територію України; ∑ПопРах – загальна сума поповнення рахунку в системі електронного адміністрування податку на додану вартість з власного поточного рахунку платника; ∑НаклВид - загальна сума податку за виданими платником податковими накладними, зареєстрованими в Єдиному реєстрі податкових накладних; ∑Відшкод - загальна сума податку, заявлена платником до бюджетного відшкодування; ∑Перевищ – загальна сума перевищення податкових зобов’язань, зазначених платником в поданих податкових деклараціях над сумою податку, що міститься в складених таким платником податкових накладних, зареєстрованих в Єдиному реєстрі податкових накладних
это что же получается, если у меня нет таких показателей ∑Митн, ∑ПопРах, ∑Відшкод, ∑перевищ, то моя формула принимает вид ∑Накл = ∑НаклОтр – ∑НаклВид, т.е. сумма НДС на которую я могу выдать НН - это сумма налогового кредита минус сумма налоговых обязательств. или я не так поняла?
katin, та да, получается что так.. и выходит что если хочешь выдать НН на большую сумму - пополни бюджет в виде аванса (∑ПопРах), а потом в конце периода по результатам расчитаешься.. я еще в процессе въезжания но кажется я понимаю зачем это придумали.. ню-ню..
никак не пойму откуда возмется сумма превышения (∑Перевищ), если превышать сумму НН нельзя? т.к. расчитывается предел по этой пресловутой формуле.
шото мы тут все с хортицкого р-на собрались
_______________________________ Наши представления о том, как всё должно быть, мешают нам наслаждаться тем, как всё есть.
Pangea, вообще конечно, сложная для восприятия формулировка формулы этой
Pangea писал(а):
но кажется я понимаю зачем это придумали.. ню-ню..
смысл может быть только один - пополнить бюджет таким способом
-- 20 авг 2014 17:01 --
Pangea писал(а):
никак не пойму откуда возмется сумма превышения (∑Перевищ), если превышать сумму НН нельзя?
ну может и можно превысить предел, но след. периоде будь добр рассчитайся с государством и вычти сумму превышения Это ж какие сервера надо купить для минсдоха, чтобы они выдержали такие нагрузки...
tavi2008,сейчас сдаем отчеты раз в месяц, и регистрируем только некоторые НН, и если сдавать отчет числа 19-20 то сервера перегружены и долго идет 2я квитанция... а так представьте, регить будут абсолютно все нн абсолютно все плательщики и каждый день плюс еще и надо будет проверку сделать не превысил ли плательщик лимит, а для этого проверить в банке какая сумма была предоплачена и т.п. в общем все не просто и для этого нужны хорошие вычислительные мощности.. но что не сделают ради пополнения бюджета я уже предвкушаю все эти глюки...
_______________________________ Наши представления о том, как всё должно быть, мешают нам наслаждаться тем, как всё есть.
Юлия_O, не очень въехала в суть изменений, т.к. у меня нет ВЭД.. поясните мне простым языком в чем суть? но понравился пункт 4, вроде и все понятно, но можно ж так трактовать и то что НБУ имеет право приостанавливать операции, если ему вдруг чего покажется
-- 21 авг 2014 10:43 --
Galyna писал(а):
вчера деку нову подавала
це шо? новая декларация? я сдавала еще числа 10го вроде небыло изменений..все приняли.. хотя медок сам обновляется, могла и не заметить мелочей.