Кілька днів тому думала над тим,що російська мова та граматика дуже запала в голові,а як бути з українською Адже наши діти будуть навчатись українською. І як бути з тим, що українську мову ми знаємо набагото гірше за російську
Мені здається, що все буду гаразд Дітлахи швидко вчаться, для них українська мова вже буде більш близькою, ніж російська. А нам, дорослим, треба їх наздоганяти Особисто я намагаюся більше читати українською, слухати музику, розмовляти. Коли є змога подивитися фільм російською, чи українською, то обираю українську. Ще в мене є дві подруги україномовні, одна с Полтави, а інша з Івана-Франківська, я з ними практикуюся. Коли є практика, то набагато легше призвичаїтися до мови. Єдина проблема полягає у граматиці. Якщо в російській я майже не замислююся, як написати те чи інше слово, або знаю, як їх перевірити, то в українській можу допустити багато помилок Це треба взятися та перечитати хоча б основні правила, бо інакше ніяк
_______________________________ У будь-якій незрозумілій ситуації залишаймось людьми.
І тільки у альбомі всі підряд ми будемо такими, як тоді... Андрей Кузьменко
Єдина проблема полягає у граматиці. Якщо в російській я майже не замислююся, як написати те чи інше слово, або знаю, як їх перевірити, то в українській можу допустити багато помилок
А я навпаки на російській мові можу розмовляти і писати,але можу допустити помилку.Так як в житті розмовляю лише українською,російською при потребі)Так що я вас української підівчу,а ви мене російської))
Єдина проблема полягає у граматиці. Якщо в російській я майже не замислююся, як написати те чи інше слово, або знаю, як їх перевірити, то в українській можу допустити багато помилок Це треба взятися та перечитати хоча б основні правила, бо інакше ніяк
Треба почитати правила орфографії. При граматика української та російської дуже близькі.
-- 01 окт 2017, 15:40 --
Luxury lv писал(а):
А я навпаки на російській мові можу розмовляти і писати,але можу допустити помилку.Так як в житті розмовляю лише українською,російською при потребі)Так що я вас української підівчу,а ви мене російської))
Так дивно, ви використовуєте в українському тексті кліше з російської мови
Девочки, кто шарит, подскажите, пожалуйста, есть ли в украинском языке такой термин как СПЕЦІАЛІСТ, или все таки правильнее употреблять ФАХІВЕЦЬ? и что за правило, что при склонении слова ЗВЕРНЕННЯ в множ.числе, род. падеж ЗВЕРНЕНЬ пишется с одной буквой Н?.. Заранее спасибо.
_______________________________ "Звісило з трибуни блазенський ковпак забрехуще слово." Ліна Костенко
и что за правило, что при склонении слова ЗВЕРНЕННЯ в множ.числе, род. падеж ЗВЕРНЕНЬ пишется с одной буквой Н?..
Цитата:
Приголосні д, т, з, с, л, н, ж, ш, ц, ч подовжуються (а на письмі позначаються двома літерами), коли вони стоять після голосного: а) перед я, ю, і, є в усіх відмінках іменників середнього роду II відміни (крім родового множини): знаряддя, знаряддю, на знарядді та ін.; життя, життю, у житті; мотуззя, у мотуззі; колосся, колоссю, у колоссі; гілля, гіллю, на гіллі; знання, знанню, у знанні; збіжжя, збіжжю, у збіжжі; сторіччя, сторіччю, у сторіччі; піддашшя, піддашшю, на піддашші; а також у похідних словах: гілля — гіллястий, гіллячка; життя — життєвий (і життьовий), життєпис та ін.; але: знань, знарядь, піддаш, сторіч, угідь. Якщо в родовому відмінку множини іменники середнього роду закінчуються на -ів, подовження зберігається: відкриття — відкриттів, почуття — почуттів;
Анютанн, слово специалист есть в укр языке Нужно смотреть в каком контексте, если это более глубокое изучение, погружение в какую либо область то это фахивець...в других случаях лучше специалист
Последний раз редактировалось Cфинкс 11 ноя 2017 12:45, всего редактировалось 1 раз.
я думала раз є слово спеціальність, то є і спеціаліст
_______________________________ Я верю в маникюр и в кричащую одежду, в то, что на отдыхе тоже необходимо делать причёску и наносить губную помаду. Я верю в розовый цвет, а также в то, что счастливые девушки — самые красивые. Я верю в то, что лучшее средство для сжигания калорий — это смех. Я верю в то, что завтра будет новый день, и… Я ВЕРЮ В ЧУДЕСА!!! *********************************** Люди! Гарного вам дня, хоч я навіть не знаю, що сьогодні — вівторок, чи субота та пофіг, вбивайте хамство посмішкою. (Андрій Скрябін)