БЕЗ ТВАРИН: УКРАЇНСЬКИМ ЦИРКАМ ДАЛИ РІК НА ОНОВЛЕННЯ ШОУ-ПРОГРАМ.
Адміністрації цирків вважають, що українцям нецікаві виступи без чотирилапих.
До 2021 року цирки в Україні мають відмовитися від використання тварин у своїх розважальних номерах. Про це повідомила заступниця міністра культури, молоді та спорту Ірина Подоляк в інтерв'ю для Цензор.Нет.
За словами чиновниці, після того, як в Україні офіційно заборонять використовувати тварин для розваг, їх передадуть до реабілітаційних центрів.
"Триває процес перемовин з громадськими інституціями, які готові прийняти цих тварин. Є тварини, які належать державі, - їх 96. Ми підписали меморандум з Еко-парком Фельдмана, і він готовий прийняти їх усіх. Там хороші умови і парк готовий дотримуватись усіх цивілізованих правил утримання", - розповіла Подоляк.
Вона також додала, що дресирувальникам, які мають право власності на чотирилапих, запропонували вступити у переговори.
"Держава не має наміру говорити їм, що робити, але ми даємо вікно можливостей. Варіантів багато, але важливо зрозуміти, що ми не можемо заборонити використання тварин у державних цирках, а у приватних не заборонити, тому що тоді ми створимо нерівні умови", - сказала чиновниця.
За її словами, адміністрації цирків нині побоюються потрапити у складну фінансову ситуацію і переконують, що українців не цікавлять виступи без тварин.
"Для наших цирків це виклик, вони мають час на оновлення своїх програм на 2021 рік", - зазначила Подоляк.
jasminochka, я была. На мой взгляд по номерам - очень слабое. Видимо упор на то, что на коньках, но зрелищности это не добавило. Но сыну норм, там связь номеров есть - типа история королевы/Малифисенты... Ну тоже так не замысловато, а именно, чтобы связать номера. Ходили по приглашению, но если бы пришлось заплатить за билеты, я бы расстроилась, а ребёнку хорошо.
jasminochka, я была. На мой взгляд по номерам - очень слабое. Видимо упор на то, что на коньках, но зрелищности это не добавило. Но сыну норм, там связь номеров есть - типа история королевы/Малифисенты... Ну тоже так не замысловато, а именно, чтобы связать номера. Ходили по приглашению, но если бы пришлось заплатить за билеты, я бы расстроилась, а ребёнку хорошо.
А номера не повторялись с предыдущими? А то мы как ходили часто в цирк, так номера все уже пересекались.