Подивилась фільм. Він, до речі, більш зрозумілий і, так, не такий ростягнутий, але оця зіжмаканість сюжету мені навпаки все псувала. Не було відчуття оцієї всієї котовасії, завдовжки в життя. Все надто швидко. Тільки познайомились,а вже дитину роблять, а далі він помирає. Якби не книга, я б і не встигала переналаштовуватись як слід. А ще в фільмі більш наглядно можна побачити, що дійсно - оці всі мандри, вони не тільки прокляття... Мабуть, справжнє щастя через купу років знов побачити свою маму, живу і молоду, щасливу, квітучу... Мабуть, це справжє щастя бути свідком дорослішання, перебудови, дозрівання своєї коханої людини... бути з нею, не втрачаючи увесь той час, до вашої зустрічі... Тому це ще і дар. Але, звісно, прокляття у більшій мірі. Актори мені не сподобались. Найбільше розчарування - дочка Генрі та Клер, уявляла її куди гарнішою. А ще Клер... я уявляла таку руду-руду, справжню чаклунку... а тут звичайна дівка. В цілому, непогана екранізація.
Была скептически настроена на чтение, так как несколько лет назад посмотрела экранизацию, а читать после этого книги не люблю. Но все обошлось, и книга меня увлекла полностью. В ней множество переходов, скачков, но при этом путаницы никакой не возникало. Очень интересно было наблюдать за развитием отношений Генри и Клэр, но только со стороны. В своей бы жизни не хотела бы такого дара Не знаю как все это выдерживала Клэр, постоянные исчезновения, я бы точно не смогла. Тем более она на это все шла сознательно. Генри в этом случае повезло. Благодаря своей жене он смог стать лучше и легче переносить все эти перемещения. На счет ребенка у меня двоякие чувства. С одной стороны продолжение рода, Клэр не осталась одна после смерти мужа. Но с другой стороны, видя как страдает Генри от перемещений, осознано наградить такой же фигней дочь, для меня не понятно. Смерть Генри просто ужасна. Заранее знать, что время пришло и готовится к этому - это умом тронуться можно. Оценка 4
Подивилась фільм. Він, до речі, більш зрозумілий і, так, не такий ростягнутий, але оця зіжмаканість сюжету мені навпаки все псувала. Не було відчуття оцієї всієї котовасії, завдовжки в життя. Все надто швидко. Тільки познайомились,а вже дитину роблять, а далі він помирає. Якби не книга, я б і не встигала переналаштовуватись як слід. А ще в фільмі більш наглядно можна побачити, що дійсно - оці всі мандри, вони не тільки прокляття... Мабуть, справжнє щастя через купу років знов побачити свою маму, живу і молоду, щасливу, квітучу... Мабуть, це справжє щастя бути свідком дорослішання, перебудови, дозрівання своєї коханої людини... бути з нею, не втрачаючи увесь той час, до вашої зустрічі... Тому це ще і дар. Але, звісно, прокляття у більшій мірі. Актори мені не сподобались. Найбільше розчарування - дочка Генрі та Клер, уявляла її куди гарнішою. А ще Клер... я уявляла таку руду-руду, справжню чаклунку... а тут звичайна дівка. В цілому, непогана екранізація.
А я по твоей ссылке зашла в тему фильма и увидела там свой отзыв.Я помнила,что была в восторге от фильма,но после книги фильм был такой никакой...я даже не помнила его толком и не могу понять -чем он так мне тогда понравился ?!