«Книжковий клуб ЗЖФ» - це читання і обговорення книг, які ви вибираєте самі.
Коло триває до 31.12.2017
Правила Клуба
1. Кожен учасник до 08.09 пропонує в темі по три книги - назва, автор, анотація, посилання на електронний варіант (книги повинні бути загальнодоступними як в електронному, так і в друкованому вигляді). 2. З усіх запропонованих книг складається єдиний список. 3. Учасники зі складеного списку вибирають 3 книги, які хотіли б прочитати, і пишуть свій вибір в темі (голосують за книги). 4. Користувачі, які не брали участь у виборі книг, до голосування не допускаються, однак можуть приєднатися до обговорення творів, якщо вони читали їх. 5. Складається рейтинг книг і починається читання. Першою читаємо книгу, що набрала найбільшу кількість голосів. 6. На прочитання однієї книги відводиться два-три тижні. Терміни можуть змінюватися в залежності від розміру книги. 7. Після читання книги, в окремій темі (створеної ведучою) починається обговорення. 8. Вступити в Клуб можуть всі зареєстровані користувачі, які написали не менш 10 повідомлень на форумі. 10. За підсумками кола відбудеться голосування за кращого і самого активного учасника Клубу, який залишив понад 5 відгуків. 11. Всі учасники, які залишили відгуки до 5-ти і більше творів, нагороджуються медалями ЗЖФ.
Дівчата, поки я ще готую новий сезон КК, то відкрита до ваших ідей та пропозицій. Навіть божевільні ідеї чекаю, тем паче божевільні ідеї чекаю Пишіть або в темі, або (що краще) в особисті повідомлення. Медалі вже всім роздані, перевірте, якщо комусь не дали - вибачайте і пишіть мені в ЛС. Кольорові нікі за останню вікторину будуть тоді, коли у Наташи та Маши закінчиться строк дії тих ніків, що в них зараз. Я не забула і слідкую за цим
Будь ласка, проголосуйте в опитуванні, що у шапці теми - виберіть жанри, що вам цікаві. Можна обирати до 3х варіантів.
_______________________________ Ничего... Выживем! В крайнем случае, из ума!
Про мушкетеров сходу поняла, самый легкий для меня вопрос был. Я уверена была, что на него все правильно ответят, ведь вроде всё так очевидно, и "Три мушкетёра" знают все. Позже пришло озарение с вопросом о Шерлоке. И на этом мои разгадки закончились Специально ничего не гуглила, потому как для меня так отгадывать викторины не интересно.
Первые две мало известны широкой аудитории, а вот третью все хорошо знают.
Я взагалі вперше чую про цю книгу.
Про Холмса, мабуть, можна було здогадатись. І про мушкетерів. Але в голову не прийшло. Незнайку не читала. І Хоббіта теж. Гуглити не бачила сенсу. В мене не було шансів у цій вікторині.
Специально ничего не гуглила, потому как для меня так отгадывать викторины не интересно.
мне кажется, что первый вопрос без использования гугла угадать практически невозможно. Это только надо было знать - т.е. или где-то слышал или прочел повесть и смотрел обе экранизации. и даже если бы зацепился за подсказку "уловимо", то все-равно пошел бы в гугл проверять Оля, ты откуда знала про азиата, чернокожего и цыгана?
то же самое 5, перебрать авторов можно, но надо было бы себя перепроверить
а вот по остальным вопросам можно и без гугла
_______________________________ А над ними розстелилося небо, ся полонина небесна, де випасаються зорі, як білі овечки...
А мне за Незнайку даже стыдно.в детстве сто раз перечитывала первые две книги, правда третья так и не пошла За 5 влез в голову Поттер,но потом почитала, что не он, но хоббиты летали в воздухе прям..но я их не уловила(( Я когда узнала за викторину,сразу подумала,какие же могут быть вопросы,если есть гугл)А потом ни один не погуглила,как-то сразу сдалась,прочитав первый вопрос, да и не так интересно наверно было бы.
А мне не стыдно было гуглом пользоваться Но это совершенно не помогло с первым вопросом. Аня ты крута Я по-разному задавала вопоос, но как ты не догадалась. Зато теперь голова забита массой фактов об разных экранизациях, которые скорей всего никогда не пригодятся
Трое в лодке казались на 100 % очевидным, потому как фраза ”не считая собаки"" появилась уже перед самым изданием книги. Там даже не видела смысла сомневаться
А я "Неуловимых" и читала (где был китаец), и смотрела (где был цыган), но даже и не подумала в эту сторону (ну про чернокожего, правда, не знала вааще). Гуглить было некогда, да и остановиться и подумать основательно тоже (на работе завал, выхи полурабочие месяц ужо), но за Незнайку стыдно . Ну и про Шерлока стыдно, как-то про фамилии не подумалось, имена поперебирала, ничего не сообразила и пропустила вопрос.
Ну хоть по текущей книжке наванговала правильно, этим и утешусь (правда, так и не дочитала до сих пор до этого места, где ответ - он что, на середине книжки тока дойдет до этого момента?)
Дівчата, спочатку мені хотілося зробити вікторину саме на знання. Однак подумавши я зрозуміла, що такий формат виправдовує себе якщо буде 20-50 питань. Тобто кожен, хтось більше, хтось менше, але зустріне в питаннях знайомі твори. Але коли питань всього 5, то тут важко зловити ті, які всі читали. Тому вирішила вікторину зробити типу квестових завдань, де потрібно подумати, логіку підключити, і при необхідності погуглити (кожне завдання гуглилось, не легко, але знайти через гугл відповіді можна було). Твори намагалася брати такі, щоб ось всі їх знали. З "Неуловимыми ..." вийшов прокол, але мені здавалося, цей фільм в дитинстві бачили всі (я не уявляла, що його можна було не бачити))) і це питання було з тих, де Гугл потрібний був. Це була у мене перша спроба щось вигадувати самостійно, бо вірний товариш по таким справам зараз дуже зайнятий. Самій важно, бо ніхто не скаже "Та ну, це дуже легко" або "Ти що, це якийсь жах, цього ніхто не вгадає". Тому дякую фокус-групі, які дозволили відкинути дуже легкі запитання, думали над рештою, і, взагалі, не залишили мене на одинці з цією ідеєю
Nochenyka, варіант Олени мені теж подобається, бо дуже люблю ту книгу. Але є дві деталі. Перша - книжний Шерлок так зовсім не казав, від слова ніколи))) а у варіанті Олени в книзі фраза є, а в фільмі її трошки змінили. Ніколи не казав і казав, але трохи по іншому - різні речі)))
Друга - варіант Олени це лише частина фрази, повністю вона не підходить під завдання:
Книга
Цитата:
– Теперь пусть выходит горбатый… Я сказал, горбатый!
Фільм
Цитата:
- А теперь Горбатый! Я сказал – Горбатый!