Таню, ти шо? Чого ж поб*ють? з*їдять ))) Зараз читаю Кідрука "Небратні" - подобається мені його українська мова! От взагалі людині не заважає його російськомовність і вміння писати технічні книжки російською
На мой взгляд, мы все обязаны владеть державною мовою, це нормально. Чому люди виїжджають жити до Німеччини, а перед тим 2-3 роки вчать німецьку? Тому , що ТРЕБА володіти мовою держави в якій плануєш жити. Чому в країнах Балтії є курси ппо вивченню мови для різних верств населення? Хіба так складно вивчити українську мову? Не вірю, це ж не японська , вибачте. Я сама з батьками багато їздила по державі (тоді це був Радянський Союз ) укр.мову не вивчала в школі ЗОВСІМ,зараз я володію нею на мій погляд дуже добре, оформлювала важливі документи без помилок. Я не завжди можу відповісти на якій мові я слухала або читала щось ( на російськиій або українській).
_______________________________ Возьми себя в руки, дочь самурая...
Рада працює http://w1.c1.rada.gov.ua/pls/zweb2/webp ... 3511=66373 "Проект Закону про визнання таким, що втратив чинність Закону України від 25 квітня 2019 року № 2704-VIII "Про забезпечення функціонування української мови як державної""
потому что в Германии не было двуязычия никогда. а русскоязычные здесь- коренное население. наша молодежь показала свое отношение, когда принесла в университет гроб.... читайте новости.
потому что в Германии не было двуязычия никогда. а русскоязычные здесь- коренное население. наша молодежь показала свое отношение, когда принесла в университет гроб.... читайте новости.
Приходят студенты к нам на практику и пишут почти все на русском. На украинском - единицы. Где их там ущемляют, не знаю.
поки закон не відмінили просвітіть, хто володіє інфою: мені сьогодні вихователь претензію висловила, що ми купили зошити з грамоти українською мовою. типу садок російськомовний і бла-бла. я ж можу вимагати,щоб дітей навчали української грамоти?
Alisija ні, якщо садок російськомовний то навчяння буде російською в статуті повино бути все прописанно.... це як відмінили шкільну форму, але кожен заклад має право вирішувати самостійно
_______________________________ НА ВКУС И ЦВЕТ ВСЕ ФЛОМАСТЕРЫ РАЗНЫЕ...
Alisija,яка цікава вихователька. Бо в нас в місті ВСІ державні садочки виключно українські. Поцікався в РУО відколи це ваш садочок став російськомовним? В садочку можуть не на заняттях говорити зручною мовою - російською, але вся документація виключно українська, заняття українською та грамоту вчать на ДЕРЖАВНІЙ мові. Я б сходила спочатку до зави та запитала про "російськомовний садочок"
_______________________________ Бо плач не дав свободи ще нікому, А хто борець, той здобуває світ.