Может кто встречал книгу с таким стихом Віть Вітько (В.Могильний) | Королівство Ану
Отак починається казка: Було королівство Будьласка. Сусіда король З королівства Ану Почав з ним підступну Таємну війну.
На вулицях міста-столиці З'явились насуплені лиця. Один у крамниці Сказав продавцю: — АНУ, Дайте швидко машинку оцю!
За серце схопився І зблід продавець, Ледь-ледь не прийшов Продавцеві кінець.
В трамваї хтось гаркнув Бабусі на вухо: — АНУ, відступися убік, Розвалюхо!
Не встигла убік Відступити небога - Забрала стареньку Швидка допомога.
Буфетнику Прошу В дитячім кафе Хтось замість подяки Та вигукнув: «ФЕ!» Буфетник облишив Буфет і торти. Його до сьогодні Не можуть знайти!
А далі, як мовиться в казці, Забили тривогу будьласці. Вони невідомих осіб Ловили чотирнадцять діб! А потім не місяць, не два Учили казати слова: «ПРОБАЧТЕ, СПАСИБІ, БУДЬ ЛАСКА...»
На цьому й скінчилася б казка, Та вчора я стріла особу одну, Вона продавцеві сказала: — АНУ... — Одразу мені пригадалася казка Про королівства АНУ І Будьласка. Подумала я: «А можливо, цей раз Війною пішло Королівство на нас?!»
_______________________________ Счастье подобно бабочке. Чем больше ловишь его, тем больше оно ускользает. Но если вы перенесете свое внимание на другие вещи, оно придет и тихонечко сядет вам на плечо.
На украинском замечательные книги Андрусяка (проза и стихи) и Голобородька - это стихи. А если проза, то есть например Муми Троли, которые переведены на украинский. Замечательный перевод, меду прочим
Как дети тонко чувствуют время или я придумываю и это сказывается украинский в саду (но дочка попадала на него всего пару раз, вряд ли это могло вызвать такой живой интерес)? В общем, попалась мне в Ашане большая, яркая, красивая книга «Улюблені вірші» изд-ва «А-БА-БА-ГА-ЛА-МА-ГА». И последние несколько дней мы читаем только ее ребенок сам несет книгу, говорит, что это ее любимая, выучила первый стишок про зайчатко, хотя учить стихи она в принципе не любит, теперь уже повторяет следующий про песика а я нашла стихи из своего детства
Цитата:
Популярні вірші українських та іноземних поетів Автори: Леонід Куліш-Зіньків, Іван Нехода, Марійка Підгірянка, Наталя Забіла, Леонід Глібов, Олег Головко, Анатолій Костецький, Неоніла Стефурак, Богдан Стельмах, Олександр Олесь, Платон Воронько, Тарас Шевченко, Павло Тичина, Леонід Полтава, Микола Вінграновський, Лідія Повх, Дмитро Павличко, Олена Пчілка, Володимир Лучук, Ліна Костенко, Станіслав Шаповалів, Степан Руданський, Анатолій Качан, Грицько Бойко, Віть Вітько, Самуїл Маршак, Робер Деснос, Макс Жакоб, Максим Рильський, Юрій Андрухович, Юліан Тувім Ілюстрації: Кость Лавро, Вікторія Ковальчук, Оксана Ігнащенко, Катерина Штанко, Віта Конотоп-Хайдурова та інші Упорядник: Іван Малкович Вікова група: для малят від 2 до 102 У продажу: з жовтня 1994 року
«Улюблені вірші» — одна з найуспішніших книжок «А-БА-БА-ГА-ЛА-МА-ГИ», книга, яка постійно оновлюється новими малюнками й доповнюється новими віршами — найкоштовнішими взірцями класичної та сучасної української поезії, а також майстерними перекладами популярних віршів зарубіжної класики. Останнє видання довершують чудові сучасні українські дитячі пісеньки з нотами. Книжка має аудіо-версію на CD у виконанні популярних акторів, дітей «у супроводі півників, жабок, песиків, котиків, паротягів та музичних інструментів». За свідченням читачів, саме завдяки цій книзі в деяких сім'ях почали розмовляти українською мовою. Нагороди «Найкраще видання 1996 року» (Диплом Спілки письменників України) 1-ша премія Національного конкурсу «Мистецтво книги України-1999» («Улюблені вірші—2»)
Обожаю Абабагаламагу! У нас тоже любимая - «Улюблені вірші», особенно про грушку, про песика,курочку ко-ко-ко, капусту биля Хуста и Бадяку-маняку. Очень красивая книга, отличная полиграфия. Кстати, "Мед для мами" брала у Кати в этом месяце. Сын пока особого энтузиазма не проявляет, прочитали пару раз, но книга, опять же, очень красивая, и хорошая история. Одно смущает, это картавый зайчёнок - главный герой. Я во время чтения всё-таки слова правильно читала, с "Р". И ещё заказала несколько книг - жду с нетерпением! Жаль, что в "Ашане" их не завозят. Я тоже раз поймала сборник сказок, первый том, но они там были вроде выставки, как объяснил продавец.
Очень хочу "Маленького принца" с иллюстрациями Ерко, очень они мне понравились. Вроде бы с января уже будет в продаже. А в этом заказе самые ожидаемые - японские сказки "Момотаро". Жаль, что нет отзывов и иллюстраций, только обложка на сайте издательства. Надеюсь, что внутри книга такая же красивая. Кстати, может уже кто-то её покупал?
А в этом заказе самые ожидаемые - японские сказки "Момотаро". Жаль, что нет отзывов и иллюстраций, только обложка на сайте издательства. Надеюсь, что внутри книга такая же красивая. Кстати, может уже кто-то её покупал?