Юлька85, это потому что в марте 22, мы были в октябре - уже очень много беженцев. Но если потерял не дай бог, дом - то лучше ехать, там соцпакет хороший, вдруг повезет.
Скрытый текст. Нужно быть зарегистрированным и иметь 500 сообщений(я)(е).
Тепер бачу на сайті 3-кімнатні квартири бувають від 700 євро, без тварин, не в центрі. Хоча тут місто невелике немає великої різниці в якому районі. Працює міський транспорт. Купила всім проїздні квитки, бо якщо в автобусі готівкою - то в 2 рази дорожче виходить. Наші діти пішли в словацьку школу цього року, не витримую я це навчання в Запоріжжі Так важко поки що мені і їм, бо багато що відрізняється і ще й мови не знаємо
Последний раз редактировалось Недотрога 18 дек 2023 14:57, всего редактировалось 1 раз.
А ми змінили місяць назад Польщу на Німеччину. Поки що важко морально. Все з початку. Польща була вже як рідна. Даю нам цей навчальний рік на адаптацію і якщо буде некомфортно розглядаю варіант повернення до Польщі.
manepyce4ka, Польща ж не приймає після іншого прихистку, сьогодні тільки читала перелік країн, що не приймають (запам'ятала лише Польшу, Чехію , Норвегію і Швейцарію)
_______________________________ Если женщина ради мужчины готова на все - она его родила
manepyce4ka, Польща ж не приймає після іншого прихистку, сьогодні тільки читала перелік країн, що не приймають (запам'ятала лише Польшу, Чехію , Норвегію і Швейцарію)
Прихисток так, не дадуть. Але є варіант від праці податися на карту побуту і спокійно собі жити. Враховуючи що 1,5 роки я і так працювала в Польщі (бо з виплат там тільки дитячі) неотримання статусу біженця мене не лякає
-- Пользователь добавил некоторое время спустя --
Cattleia писал(а):
manepyce4ka писал(а):
Юлька85, запропонували допомогу з квартирою і всім оформленням. Подумала що в Польщу на самозабезпечення я завжди встигну повернутися.
Вы без лагеря? По схеме, когда живешь у знакомых до получения жилья? Там же нельзя выбирать регион таким образом?
Без табору. Регіон не обирала, спочатку знала в якому місті будемо. Одразу заселились в свою квртиру, туди завчасно і речі з Польщі відправляла. Як то все по документах робиться я сильно не вникала, але наші всі тут так попереїзджали в це місто.
manepyce4ka, це яка земля? Після Німеччини навряд чи в Польшу переїдете вже)))що мене там дуже сильно не влаштовувало - це життя в селі, школа далеко, жодного магазину, тільки їхати треба ((
_______________________________ Если женщина ради мужчины готова на все - она его родила
Leno4ka, Саксонія Анхальт Не село, маленьке місто, але школа поруч і кілька супермаркетів є за 1,5 години потягом можна доїхати до Берліна, це якщо зовсім сумно буде. Польщу люблю ніжною любов'ю і мову вже знаємо то ж поки туди дуже тягне.
manepyce4ka, тоді все ок, якщо не в селі, якби я не повернулася в Україну, я б теж шукала квартиру в місті для переїзду, в місті набагато легше і все під рукою.
Скрытый текст. Нужно быть зарегистрированным и иметь 1000 сообщений(я)(е).
Діти перейшли на сімейне навчання, вже задають контрольні в запорізькій школі. Тут ще цей тиждень і канікули. Боже як я чекаю канікули, навдь відпустку взяла на ці два тижні. Якось важко мені одночасно працювати, навчатися у двох школах і вирішувати побутові питання
Скрытый текст. Нужно быть зарегистрированным и иметь 500 сообщений(я)(е).
Фух, виговорилась і одразу легше.
Последний раз редактировалось Недотрога 19 дек 2023 10:27, всего редактировалось 1 раз.
Недотрога, в Словакии нельзя только в нашей школе учиться? Или зачем в двух школах? У нас среднее образование обязательное - вернетесь возьмут вас полюбому. Никуда не денуться. Если честно не вижу смысла в двух школах. Особенно много моих знакомых, я знаю, сто процентов уже не вернутся, а зачем то мучают детей в двух школах и сами мучаются.
zuzunka, в большинстве европейских стран обучение в местной школе - обязательное условие для держателей визы временной защиты. Вплоть до того, что для продления визы на следующий год ты обязан подтвердить, что ребенок учится в местной школе