manepyce4ka, Ви казали що ви за власний кошт жили в Польші, там лише оренда житла стартує від 2200 злотих, плюс харчування, тож в Україні теж можна на цю суму прожити.
Маленьке уточнення тільки: в Польщі мінімалка на руки 2700 . Плюс дитячі до 18 років 500 злотих. Близько 27 тис грн виходить. В Україні навіть середня зар плата нижче..про що ми говоримо
Мінімалка 2700 і ви хочете сказати, що наші українці там получають більше? Середня зп там 3 тис злотих, ну може 3500 для більшості українців, 2500 віддати за житло і на 1 тис жити? Тому півмільона українців і поїхали собі з Польщі в Німеччину, бо там безкоштовно все. Але знову ж таки, ну навіщо навіть в вашому пості принижувати нашу країну та порівнювати? Ось за це і не люблю всих, хто поїхав. Якщо розуму не вистачає заробити більше середньої зп, то не треба хаяти країну за це.
І роздратованість саме через це, постійні нападки, яка україна хЄрова країна і чого там жити... А скільки постів про те, що Україна нічого не дала, а ось німеччина рідненька прям любить з усих боків тих українців. Та сидіть вже там і хоч не поливайте брудом країну нашу...
_______________________________ Если женщина ради мужчины готова на все - она его родила
Я залюбки проміняю будь-який курорт світу на життя в рідному місті або хоча б в країні. Але наразі не маю такої можливості через війну і банально з фінансової точки зору. Тільки про це я і писала. А ви побачили те що хотіли побачити в тому тексті. П.с в Польщі моя квартира коштувала 1700 злотих в зимовий період. В неопалювальний 1300.
manepyce4ka, так, є таке, я реагую гостро, бо ми свідомо лишилися або повнрнулися і коли постійно щось погане кажуть про країну, то звісно це дратує. У вас ще нормальна ціна була за житло, в мене жодні із знайомих, що там живуть не знайшли за таку ціну квартиру. кімнати да. але щоб квартира на сім'ю, то ні.
_______________________________ Если женщина ради мужчины готова на все - она его родила
Leno4ka, не скажіть. По моїй професії неймовірний дефіцит кадрів, особливо досвідченних. На кожній конференції, на кожній лекції чую про це. Ну і моя компанія відчула. Дійшли до того, що беремо студентів і навчаємо з нуля.
Я залюбки проміняю будь-який курорт світу на життя в рідному місті або хоча б в країні. Але наразі не маю такої можливості через війну і банально з фінансової точки зору. Тільки про це я і писала. А ви побачили те що хотіли побачити в тому тексті. П.с в Польщі моя квартира коштувала 1700 злотих в зимовий період. В неопалювальний 1300.
Насправді, мені теж без різниці де хто живе, особливо якщо люди з окупованих або прифронтових міст. І в переважній більшості люди, яким дійсно більше нема куди повертатися роблять все для того, щоб залишитися в тій країні, де вони опинилися, в них немає часу на інші справи, окрім як влаштуватися там. Але я терпіти не можу того, про що писала в попередніх постах. В мене купа знайомих за кордоном і чомусь одні живуть, дуже хочуть повернутись, постійно чекають закінчення війни і видно, що люди щиро люблять і поважають нашу неньку. Не факт, що вони повернуться, може і залишаться там, але вони поважають свою країну. А є (вірніше були) такі, в яких що не пост в інсті чи фб - то піднесення просто до небес тієї Німеччини з її допомогою і обсир...я по повній рідної країни. Ось це бісить просто до не можу, і саме таким пропоную порвати паспорт, якщо країна така хєрова для них і пожити на рівних умовах і потім порівняти, кому і де ви потрібні насправді.
inn4ik, ну так це ж все і пояснює, не всі зможуть туди переїхати, в маленьких містах важко вже щось нормальне знайти. І ось ви прям праві на всі 100 з приводу досвіду, стажу та інше, я про це і писала, що якщо ти за кордоном, то теж треба вже щось робити мабуть, випасти на 2 роки з професії це багато. До речі, нещоданво спілкувалася зі знайомою, вона родом із нашої області, недалеко від Запоріжжя, але наразі це зона бойових дій, хоча там не лінія фронту, військових багато, так ось жителі всі повернулися вже додому і за рік навідкривали там купу всього необхідного для тих же військових (наче курорт, на кожному кроці то шаурма, то шашлики, то перкуарні та інше), вже так збагатилися місцеві, що і квартири дітям покупляли в Києві.