Председатель - это точно такой же житель дома, как и остальные, полномочий решать вопросы, кто виноват и кто кому что должен компенсировать, он не имеет, я об этом.
Председатель - это точно такой же житель дома, как и остальные, полномочий решать вопросы, кто виноват и кто кому что должен компенсировать, он не имеет, я об этом.
Ну полномочий у него побольше, чем у просто жителя. Ну и плюс что написано в уставе. И правление еще. По вопросам залива - это комиссия и все такое, конечно
ох... описывать подробно не буду....сталкивалась я с проблемой затопления сверху. и точно знали, что проблемы там. председатель "увиливал", соседка на дурочку падала, сантехник уверял - это не у нее. больше полугода капало. по трубам уже и ниже. и ты бесправный! в жеке хотя бы пошла- акт составили, еще куда-то звонишь - ругаешься. хоть мэру ))) а осмд.... я тогда была в шоке легком. пока юпитер не вошел в стрельца и она не пригласила своего сантехника. потому что осмдешный сантехник не имел инструмента ))) но и у нее были аргументы: я вам как юрист говорю, я не имею права вклиниваться в коммуникации осмд, это должен делать наш сантехник в присутствии председателя))) замкнутый круг. разрешилось. но бог не тимошка )))) ее стали заливать соседи сверху.
Vlasta,дивна ситуація. але моя порада як завжди - вирішувати все письмово, бо просто розмови - ні про що, їх нема. в мого голови ОСББ було запаморочення, але одразу вилікувався з письмовим запитом - і комісія прийшла, і всі акти вірно склали (бо "увиливать" по телефону - це одне, а коли є відмітки про отримання листів і нема відповіді - то вже інше) про комунікації загальнодомові - це власність ОСББ, і якщо вам потрібен до них доступ - так само письмовий запит
комісія складається з голови та членів правління всі відповіді вимагаєте тільки письмові, на офіційному бланку ОСББ (а він має бути обовязково) + печатка виконувач робіт може бути будь-хто - сантехнік ОСББ, сантехник а договором підряду, але так - голова має або дати дозвіл, або бути присутнім (але знову ж таки - письмовий виклик голови на час проведення робіт і він не має права вам відмовити без поважної причини)
ОСББ теж підпорядковується департаменту ЖКХ міськради, ну і чинному законодавству звичайно
Tu-sia писал(а):
Председатель - это точно такой же житель дома, как и остальные, полномочий решать вопросы, кто виноват и кто кому что должен компенсировать,
це не зовсім так. якщо зірвало трубу загальнобудинкову, то це відповідальність ОСББ і саме голова та правління вирішують питання компенсації власникові пошкодженого майна (якщо це добровільно відбувається) а якщо це вина саме мешканців квартири - то голова ОСББ створює комісію для огляду постраждалого помешкання і детально описує всі пошкодження та видає офіційний висновок, який є доказом для суду, якщо він вірно складений (йомовірні винуватці мають або його підписати, або глова має вказати, що вони не були присутні (але що їх повідомили) без причини (або вказати причину) або відмовилися підписувати протокол і поставити під цією приміткою свій підпис)
але краще на цей огляд запросити і стороннього експерта (Якщо є підозра, що голова ОСББ може намагатися зменшити пошкодження)
огляд краще проводити як найшвидше і в день, коли залили зробити фото і відео фіксацію (вказавши погодні умови та відсутність опалення). при огляді вказати скільки часі пройшло з моменту пошкодження
_______________________________ Бо плач не дав свободи ще нікому, А хто борець, той здобуває світ.
Поскольку ОСББ - надеюсь, реальней будет добиться компенсации.
председатель сказал: "У вас у всех квартиры приватизированны, это ваша собственность, ОСББ не при чем"
Девушки, всем спасибо за сочувствие и рассуждения "на тему" в общем оказалось, что течет всё- таки в квартире над нами, они за полкой не увидели дырку в трубе, вызвали сантехника, поставил "Чопик" в трубу, завтра сказали будут решать подробнее... в этой квартире живут квартиросъемщики, номер телефона хозяйки есть, завтра будем ей звонить, договариваться о ремонте. я сейчас читаю интернет в поисках бланка Акта о затоплении, т.к. днем голова была забита уборкой, не додумалась.
_______________________________ на форуме бываю очень редко, по всем вопросам пишите в мессенджеры.
Натаніель Болдуін в 1910 році винайшов навушники... Чому на прикінці 2019 року, я сиджу поміж двох ідіотів, котрі переглядають відосики на повну гучність через загальний динамік Я вже на них кидала злі погляди, робила громкий повільний видих... падлюки ігнорять мене Котрий передімною слуха новини, той що позаду переглядає серіал... А я водночас слухаю і те і те
Я вже на них кидала злі погляди, робила громкий повільний видих... падлюки ігнорять мене
Бувають люди, що не розуміють, коли заважають, допоки не зробиш зауваження. Пряме звернення і прохання важче ігнорувати, ніж злі погляди
Ага щазззз, а он такой подходит к тебе вплотную и достает из кармана нож И песенки на всю маршрутку он соответствующие слушает ... И теперь подумаешь 100 раз делать замечание или нет.
-- Пользователь добавил некоторое время спустя --
Вот такая "замечательная" была у меня в понедельник поездка в общественном транспорте. Я сидела на двойном сиденье возле окна, а делавший замечание рядом со мной возле прохода
_______________________________ Фея от ведьмы отличается только настроением)))