Я цього року мало допомагаю Дзвінці з уроками. Дуже то у нас скандальне діло. Тому пустила на самотік. Тут Дзвінка повідомляє, що їй треба зробити вулкан. перший раз я відмахнулася, і вона на урок пішла без завдання. прийшла зі школи і говорить, що на завтра треба зробити обов"язково. Я полізла і інтернет, щоб хоч глянути, як його люди роблять. і від того, що я опбачила, плакати захотілося. Так жалк стало свою дитину. Батьки по кілька днів роблять разом з дітьми ці вулкани і вулканище, купують спеціальні матеріали, виграють конкурси... Щоб якось залатати дірку я вирішила хоч час провести поруч. Тим більше що було опів на дев"яту, і роботу треба було зробити швидко. Дзвінка запропонувала розігріти пластилін у мікрохвилевій печі. І у нас дійсно вийшло. На мінімумі пару хвилин і м"якенька маса в руках. Обмазали пляшку від Нурафену чорним пластиліном, облили парафіном з палаючої свічки для ефекту застившої магми, засунули використану червону пляшечку від гуаші як жерло. пінопластову тарілочку обліпили зеленими серветками - вийшов густий ліс І зробили вулкан діючим. Ложка соди, трохи рідкого мила, барвник, трохи води, щоб це зробити однорідною масою. Заливаєш суміш у жерло і додаєш оцет. Щоб не зіпсувати шкільну модель, Дзвінка для домшнього експеременту тут же зробила маленький вулканчик. Пів години ми займалися тільки тим. що здійснювали виверження. Цвітана була в такому захваті. ми їй налили оцту в маленьку пляшечку і вона сама доливала його. Завтра Дзвінка зірве свій вулкан перед усім класом. У баночки для гуаші я налила їй потрібні розчини. Залишиться тільки змішати.
Не понимаю зачем нашим детям давать задание основываясь на Америку - у них эти вулканы делали лет 10-15 назад на выставки всякие и олимпиады, неужели наши учителя не могут придумать что-то свое. Мы же вроде не глупая нация - болонская система оттуда, выбор предметов тоже, уже и вулканы оттуда. Куда катится мир
Вулкан у вас получился очень хороший, правдоподобный Какую оценку получила дочка?
и еще вопрос - это задание по какому предмету? Есть какой-то смысл для ребенка познавательный?
Ясна,так надо было просто гору и все?! какие вы молодцы! вот всегда знала,что когда есть желание - нет преград расскажите те же потом какую оценку получила доця
Ясна, умнички , я только вчера думала - нужно будет вулкан сделать, но решила подготовиться - хоть что-то почитать чтоб параллельно демонстрации рассказывать и тут такая темка. Фотографий много с самодельным вулканом видела, а вот видео первый раз, спасибки Я думаю такое и малышам интересно наблюдать