Девочки, прошу совета. Как подружить двух кошек? Если новая кошка молодая 1 год и 8 месяцев и явно доминантная. Ничего не боится, зашла как к себе домой) Моя пирожочек в шоке. Показала их издалека друг другу: не просто шипият, а рычат обе. Новую посадила в отдельную комнату, ночь переночеватла нормально. А моя сидел под дверью её сторожила. Сейчас посадила новую со всеми причандалами на балкон ( тёплый). Чтоб они через окно друг друга видели. Сидят , пристально смотрят и рычат. Стресс для меня это капец. Слава великому гидазепаму, а то до истерики один шаг. Я читала, что надо недели две, чтоб они привыкли и тогда уже можно соединять без барьеров. Но даже тут читаю, что взяли, и все...одна милота. Сразу скажу - взяла, потому что так сложились обстоятельства. Иначе кошка была б или на улице или хз где. Короче стрессс...
_______________________________ Почему у тебя мало друзей? -Потому что я дружу лишь с настоящими.
Не можу дати порад, в мене чорна (найстарша) так нікого і не прийняла, не б'ється і ладно, просто терпить інших двох. Якщо занадто близько підходять і заважають їй, може гаркнути. Нічого, живуть вже три рочки, у двох любов, а третя сама по собі.
_______________________________ «Нації вмирають не від інфаркту — спочатку їм відбирає мову» Ліна Костенко
Отож, боюся, щоб не бились. Я ж вже намалювала собі картину, що прихожду додому, а там кровища і кишки валяються. Коротше кажучи, це для мене стрес, мабуть, від самої себе. Якщо будуть битися, то тоді маю їй шукати нове житло. Вчора чоловікові кажу - а як люди дітей всиновлюють з дитбудинку...це просто герої...я б не змогла.
_______________________________ Почему у тебя мало друзей? -Потому что я дружу лишь с настоящими.
LenaLeno4ka, дай спочатку їм звикнути, оті два тижні на карантин, а потім буде видно. Кров і кишки навряд чи будуть, але притертися мусять. Люди теж один до одного притираються і в колективі, і в родині.
_______________________________ «Нації вмирають не від інфаркту — спочатку їм відбирає мову» Ліна Костенко
LenaLeno4ka, гладь одну и потом сразу другую. Да. Придется побегать) помогает. кишки валяться, конечно, не будут. Но драки могут быть. Выпускай помаленьку. Понюхаться. Две бабоньки, это, конкчно, то еще. Но я брала 2 котов. И Фима очень троллил стариков. А Мариа взяла - ну дытына прелесть.
-- Пользователь добавил некоторое время спустя --
LenaLeno4ka, гладь одну и потом сразу другую. Да. Придется побегать) помогает. кишки валяться, конечно, не будут. Но драки могут быть. Выпускай помаленьку. Понюхаться. Две бабоньки, это, конкчно, то еще. Но я брала 2 котов. И Фима очень троллил стариков. А Мартика взяла - ну дытына прелесть.
LenaLeno4ka, в мене вже тричі так було, до "хозяйкі" підселяли різних котів і кішок. А ця жінка була з характером. Спершу ор, пух летить, а потім раз і рідненькі.
LenaLeno4ka, я би для початку НЕ саджала їх, щоб вони одне одну бачили. По різних кімнатах. Ваша новенька має звикнути до вас, до квартири, у неї теж стрес, хоча зовні вона може вести себе як справжня стерво. Потім, коли вони звикнуть, що за дверима хтось є, і перестануть звертати на це увагу, можно робити все, що дівчата написали вище
Чим мені ще не подобається ідея з балконом - виходить ніби новенька в ізоляції. Ви ходите поруч і повз стареньку, а та сидить одна собі, навіть, якщо ви періодично ходите туди до неї. В кімнаті був би інший ефект
Я б ще якесь заспокійливе на травках весь цей час обом давала (типу кот-баюн чи щось таке). Ще хвалять фелівел в розетку (як фумігатор від комах), він теж має заспокійливу дію. Але я не пробувала, а коштує він немало
Cattleia, дуже дякую . Буду пробувати так. Я теж думала якесь заспокійливе, але не знала що саме. Сьогодні вона з нами в кімнаті. Зате надула в лежанку свою, маю надію, що то минеться, коли заспокоїться. А взагалі вона така гарнюня) маленька якась як балеринка).
А у нас борьба с бабушкиной рассадой. Маман насадла рассады и поставила на подоконник, так ата сКотина сначала пыталась в этих ящиках спать - мама нагнала ее, такона туда выссалась . В общем осталась бабушка наша без рассады.