Site Logo

Текущее время: 05 июл 2025 02:26

Часовой пояс: UTC + 2 часа [ Летнее время ]

Правила форума

Посмотреть правила форума

Часто задаваемые вопросы по работе форума

Начать новую тему Ответить на тему  [ Сообщений: 5722 ]  На страницу Пред.  1 ... 197, 198, 199, 200, 201, 202, 203 ... 382  След.
Автор Сообщение
 Заголовок сообщения: Коронавирус. Карантин по Украине.
СообщениеДобавлено: 20 янв 2020 11:12 
админ в отставке
Цитата

ЗЖФ-зависима: 11 лет 11 месяцев 15 дней
Медали: 41
Мастер ФШ форума (1) Я люблю ЗЖФ (1) Сердце форума (1) Автор статьи (3)
KinoLady (7) Квест. Участник. (2) Книголюб форума (5) Fashion battle ЗЖФ (5)
Fashion battle (2) I'm lady (4) "Свято наближається" (1) Лучший рецензент (1)
Стиль форума (1) Творческая личность (2) Бомба форума (1) К 10-летию форума (1)
Участник фотоквеста (1) Я люблю Україну (1) Свадебный конкурс (1)

Очки репутации: 1876
Повысить репутациюПонизить репутацию
Основные меры предосторожности для защиты от новой коронавирусной инфекции.
Изображение
Изображение

1. Регулярно обрабатывайте руки спиртосодержащим средством или мойте их с мылом не менее 20 секунд.

Зачем это нужно? Если на поверхности рук присутствует вирус, то обработка рук спиртосодержащим средством или мытье их с мылом убьет его.

2. Соблюдайте правила респираторной гигиены.
При кашле и чихании прикрывайте рот и нос салфеткой или сгибом локтя; сразу выкидывайте салфетку в контейнер для мусора с крышкой и обрабатывайте руки спиртосодержащим антисептиком или мойте их водой с мылом.

Зачем это нужно? Прикрывание рта и носа при кашле и чихании позволяет предотвратить распространение вирусов и других болезнетворных микроорганизмов. Если при кашле или чихании прикрывать нос и рот рукой, микробы могут попасть на ваши руки, а затем на предметы или людей, к которым вы прикасаетесь.

3. Соблюдайте дистанцию в общественных местах
Держитесь от людей на расстоянии как минимум 1 метра, особенно если у них кашель, насморк и повышенная температура.

Зачем это нужно? Кашляя или чихая, человек, болеющий респираторной инфекцией, такой как 2019-nCoV, распространяет вокруг себя мельчайшие капли, содержащие вирус. Если вы находитесь слишком близко к такому человеку, то можете заразиться вирусом при вдыхании воздуха.

4. По возможности, не трогайте руками глаза, нос и рот
Зачем это нужно? Руки касаются многих поверхностей, на которых может присутствовать вирус. Прикасаясь содержащими инфекцию руками к глазам, носу или рту, можно перенести вирус с кожи рук в организм.

5. При повышении температуры, появлении кашля и затруднении дыхания как можно быстрее обращайтесь за медицинской помощью.
Если вы посещали районы Китая, где регистрируется 2019-nCoV, или тесно общались с кем-то, у кого после поездки из Китая наблюдаются симптомы респираторного заболевания, сообщите об этом медицинскому работнику.

Зачем это нужно? Повышение температуры, кашель и затруднение дыхания требуют незамедлительного обращения за медицинской помощью, поскольку могут быть вызваны респираторной инфекцией или другим серьезным заболеванием. Симптомы поражения органов дыхания в сочетании с повышением температуры могут иметь самые различные причины, среди которых в зависимости от совершенных пациентом поездок и его контактов может быть 2019-nCoV.

6. Если у вас легкие респираторные симптомы и вы не ездили в Китай или по территории Китая.
Если у вас наблюдаются слабо выраженные симптомы заболевания органов дыхания и вы не посещали Китай, вам следует тщательно соблюдать элементарную респираторную гигиену и гигиену рук и, по возможности, оставаться дома до выздоровления.

7. В качестве общей меры предосторожности соблюдайте обычные правила гигиены при посещении продуктовых рынков, где продаются живые животные, мясо и птица или другие продукты животного происхождения.
После прикосновения к животным или продуктам животного происхождения регулярно мойте руки чистой водой с мылом; не прикасайтесь руками к глазам, носу или рту; избегайте контактов с больными животными и не трогайте испорченные продукты животного происхождения. Категорически избегайте любых контактов с другими животными на территории рынка (бродячими котами или собаками, грызунами, птицами, летучими мышами). Избегайте контактов с потенциально зараженными отходами или жидкостями животного происхождения на полу или других поверхностях в магазинах или рыночных павильонах.

8. Не употребляйте в пищу сырые или не прошедшие надлежащую термическую обработку продукты животного происхождения.
В соответствии с правилами обеспечения безопасности продуктов питания особую осторожность следует проявлять при обращении с сырым мясом, молоком или органами животных во избежание перекрестного загрязнения продуктами питания, не прошедшими термическую обработку.

Изображение
Симптомы коронавируса по сравнению с другими болезнями и состояниями
Изображение
Телефоны горячей линии и прочая полезная информация.
Изображение
Коронавирус в Украине. Сайт с основной информацией:

Онлайн-карта, которая в режиме реального времени показывает распространение COVID-19 в Украине:

МОЗ Украины:
Telegram
Facebook
Viber

Отличная карта по коронавирусу.
Сделана специалистами с Украины, данные самые актуальные, любые фильтры, много показателей, работает с любого устройства:

https://m-covid19.rnbo.gov.ua/map

Если нет заключённой декларации и соответственно - нет своего лечащего врача, то при подозрении на коронавирус нужно звонить в скорую. Скорая не будет выезжать на каждый вызов в случае, если нет критериев для госпитализации больного и доставки его в больницу. Скорая по телефону консультирует больного и в случае необходимости отправит к нему бригаду для взятия анализа на коронавирус.

Цитата:
Почав працювати всеукраїнський контакт-центр з протидії поширенню COVID-19
Громадяни можуть цілодобово звертатися за номером: 0800602019

В случае, если будет отказано в проведении тестирования, или есть вопросы по поводу проведения тестирования, нужно звонить на:
горячую линию МОЗ Украины: 0800505201.

Круглосуточная горячая линия для обращений, связанных с COVID-19, в Запорожской области: 0800503508

Горячая линия Государственного учреждения "Запорожский обл. лабораторный Центр МОУ" (Информация об эпидемической ситуации, лабораторной диагностике, профилактике): (061) 707-26-81

Жители Запорожской области могут круглосуточно бесплатно обращаться со своими проблемами и для получения информации, в том числе, по эпидемиологической ситуации и карантинным мероприятиям: 0800503508.

Полезные сопутствующие темы:
Прививки от коронавируса
Вакцинация от коронавируса. Тема для тех кто ПРОТИВ.
Санитайзеры
Защитные маски
Взаимопомощь во время карантина. Запорожье.

В данной теме мы обсуждаем саму болезнь, новости связанные с ней, и карантин в целом.
Все остальные вопросы обсуждаем в соответствующих темах, а всё по теме жизни в условиях карантина в Болталке о карантине.
Все сообщения не по теме будут удаляться!

Профиль Отправить личное сообщение  

Заголовок сообщения: Re: Коронавирус. Карантин по Украине.
СообщениеДобавлено: 04 май 2020 22:39 
Леди Совершенство
Цитата

ЗЖФ-зависима: 14 лет 3 месяца 21 день
Медали: 4
Я люблю ЗЖФ (1) Благотворительная ярмарка (2) Новогоднее настроение (1)

Очки репутации: 632
Mama Lena)) писал(а):
Цитата:
- Очередь вне помещения с соблюдением социальной дистанции в 1,5 метра.

АТБ, Ашан, эпицентр я так понимаю вне этого закона.

мало того, температуру на входе не меряют и раб не встречает и не распыляет санитайзер -D как это делается на Крытом ha-ha1

СообщениеДобавлено: 04 май 2020 22:57 
Леди Совершенство
Цитата

ЗЖФ-зависима: 10 лет 11 месяцев 17 дней
Медали: 2
Я люблю ЗЖФ (1) К 10-летию форума (1)

Очки репутации: 568
Цитата:
Рекомендации для администрации парков, скверов, садов, оранжерей и музеев под открытым небом, лесопарковых и прибрежных зон, открытых спортивных площадок:
- Обеспечить функционирование туалетов, наличие жидкого мыла, антисептиков при входе, их регулярную уборку и дезинфекцию

Я так понимаю, официального открытия ни одного парка в ЗП не будет с такими нормами ha-ha1

СообщениеДобавлено: 05 май 2020 00:06 
Леди Совершенство
Цитата

ЗЖФ-зависима: 13 лет 2 месяца 2 дня
Семья: любимая
Медали: 8
Я люблю ЗЖФ (1) Сердце форума (1) KinoLady (2) Участник субботника (1)
Лучший рецензент (1) Мудрость форума (1) К 10-летию форума (1)

Очки репутации: 1097
Повеселили умывальники -D
Уверена они есть в каждом МАФе, которые у нас ни на один день не прекращали работу.
Интересно, а умывальник в дачном стиле, где вода прямо на ноги льётся, подойдёт? ha-ha

-- 05 май 2020 00:14 --

Я вот все мечтала как пойдём куда-нибудь после отмены карантина, выпьем кофе с круассаном или пиццу поедим. А сейчас прочла указания для заведений общепита и сразу перехотелось. Перспектива пилить пиццу пластиковым ножом вообще не вдохновляет - glas- Да и все остальное тоже. С таким же "удовольствием" можно и дома поесть.

СообщениеДобавлено: 05 май 2020 12:59 
админ в отставке
Цитата

Цитата:
МОЗ повідомляє:
В Україні зафіксовано 12697 випадків коронавірусної хвороби COVID-19
За даними ЦГЗ, станом на 9:00 5 травня в Україні 12697 лабораторно підтверджених випадків COVID-19, з них 316 летальних, 1875 пацієнтів одужало. За добу зафіксовано 366 нових випадків.

Наразі коронавірусна хвороба виявлена:
Вінницька область — 454 випадки;
Волинська область — 343 випадки;
Дніпропетровська область — 478 випадків;
Донецька область — 83 випадки;
Житомирська область — 448 випадків;
Закарпатська область — 546 випадків;
Запорізька область — 287 випадків;
Івано-Франківська область — 1015 випадків;
Кіровоградська область — 401 випадок;
м. Київ — 1583 випадки;
Київська область — 866 випадків;
Львівська область — 514 випадків;
Луганська область — 38 випадків;
Миколаївська область — 163 випадки;
Одеська область — 469 випадків;
Полтавська область — 231 випадок;
Рівненська область — 779 випадків;
Сумська область — 112 випадків;
Тернопільська область — 923 випадки;
Харківська область — 377 випадків;
Херсонська область — 142 випадки;
Хмельницька область — 119 випадків;
Чернівецька область — 1948 випадків;
Черкаська область — 314 випадків;
Чернігівська область — 64 випадки.

Дані з тимчасово окупованих територій АР Крим, Донецької, Луганської областей та міста Севастополя відсутні.
Дослідження проводилися вірусологічною референс-лабораторією Центру громадського здоров’я України, а також обласними лабораторіями. Станом на ранок 5 травня 2020 року до Центру надійшло 1041 повідомлення про підозру на COVID-19. Всього з початку 2020 року надійшло 33311 повідомлень про підозру на COVID-19.
Изображение

Уже понад чверть мільйона людей у світі загинули від COVID-19. Проте тих, хто вилікувався, майже у п'ять разів більше! Детальніше - у інфографіці
Изображение

СообщениеДобавлено: 05 май 2020 14:18 
админ в отставке
Цитата

Цитата:
У Франції заявили, що знайшли зараженого коронавірусом пацієнта, який перехворів ще у грудні.

У Всесвітній організації охорони здоров’я заявили, що випадки зараження коронавірусом у світі могли бути значно раніше, ніж коли про хворобу офіційно повідомив Китай. Про це повідомив представник ВООЗ Крістіан Ліндмаєр, передає The Guardian.

За його словами, випадок зараження коронавірусом у Франції наприкінці грудня, який виявили лікарі, "не дивує".

"Також можливо, що є більш ранні випадки", - зазначив він.

За його словами, країнам світу варто перевірити випадки нетипової пневмонії наприкінці 2019-го року, зазначивши, що це може надати світу "нову та чіткішу картину" пандемії коронавірусу.

СообщениеДобавлено: 05 май 2020 17:33 
Леди Совершенство
Цитата

ЗЖФ-зависима: 15 лет 3 месяца 23 дня
Семья: муж
Детки: малыши-карандаши
Медали: 11
Я люблю ЗЖФ (1) Сердце форума (1) Умники и умницы (1) Книголюб форума (4)
Благотворительная ярмарка (1) I'm lady (1) К 10-летию форума (1) Я люблю Україну (1)

Очки репутации: 622
Всего 2 новых случая - неплохой результат.
У меня коллегу проверяли, сказал, что все организовано на высоком уровне yesss

СообщениеДобавлено: 06 май 2020 14:19 
админ в отставке
Цитата

Цитата:
МОЗ повідомляє:
В Україні зафіксовано 13184 випадки коронавірусної хвороби COVID-19
За даними ЦГЗ, станом на 9:00 6 травня в Україні 13184 лабораторно підтверджені випадки COVID-19, з них 327 летальних, 2097 пацієнтів одужало. За добу зафіксовано 487 нових випадків.
Вінницька область — 472 випадки;
Волинська область — 359 випадків;
Дніпропетровська область — 568 випадків;
Донецька область — 85 випадків;
Житомирська область — 456 випадків;
Закарпатська область — 572 випадки;
Запорізька область — 298 випадків;
Івано-Франківська область — 1037 випадків;
Кіровоградська область — 402 випадки;
м. Київ — 1651 випадок;
Київська область — 891 випадок;
Львівська область — 553 випадки;
Луганська область — 42 випадки;
Миколаївська область — 165 випадків;
Одеська область — 505 випадків;
Полтавська область — 232 випадки;
Рівненська область — 787 випадків;
Сумська область — 130 випадків;
Тернопільська область — 935 випадків;
Харківська область — 403 випадки;
Херсонська область — 143 випадки;
Хмельницька область — 134 випадки;
Чернівецька область — 1985 випадків;
Черкаська область — 314 випадків;
Чернігівська область — 65 випадків.
Дані з тимчасово окупованих територій АР Крим, Донецької, Луганської областей та міста Севастополя відсутні.
Дослідження проводилися вірусологічною референс-лабораторією Центру громадського здоров’я України, а також обласними лабораторіями. Станом на ранок 6 травня 2020 року до Центру надійшло 1411 повідомлень про підозру на COVID-19. Всього з початку 2020 року надійшло 34722 повідомлення про підозру на COVID-19.
Изображение

Цитата:
За последние сутки в Запорожской области зарегистрировано 11 лабораторно подтвержденных случая заболевания COVID-19 (в Запорожье - 10, в Запорожском районе — 1). Трое больных выздоровели. Об этом сообщили в областном лабораторном центре МОЗ.

Медики отметили, что среди заболевших 30 детей и 55 медицинских работников.

За весь период карантина коронавирус выявили у жителей 14 населенных пунктов области:

Запорожье - 212, Бердянск - 5, Мелитополь - 33, Энергодар — 15, Токмак - 3, Мелитопольский р-н 8, Запорожский - 7, Ореховский - 7, Пологовский - 1, Новониколаевский р-н - 1, К-Днепровский - 1, Васильевский - 3, Акимовский - 1, Михайловский - 1.

На сегодня медики исследуют 7 подозрительных случаев.

Продолжает лечиться 204 больных, из которых 69 - в стационарах, 135 - на дому в режиме самоизоляции под наблюдением врачей.

Цитата:
Результати брифінгу Міністра охорони здоров’я Максим Степанов за 6 травня:
▪ В Україні за минулу добу зафіксовано 487 нових випадків захворювання на коронавірусну інфекцію, з них 24 у дітей та 72 у медичних працівників. Госпіталізовано у заклади охорони здоров’я 118 осіб. Одужали за добу 118 осіб, померли 11 осіб.
▪ За останню добу проведено 6303 тестування методом ПЛР.
▪ За добу найбільшу кількість підтверджених випадків зареєстровано у Дніпропетровській області (90), Львівській області (39), Чернівецькій області (37) та місті Києві (68).
▪ Уряд переказав кошти для виплат 300% за березень працівникам закладів охорони здоров’я, які працювали з хворими на COVID-19, у ПОВНОМУ обсязі ще в середині квітня. Кошти за квітень буде переказано на місця уже найближчим часом.
▪ Через невиплати коштів деяким працівникам закладів охорони здоров’я, що працювали з хворими на COVID-19, 5 травня очільник МОЗ провів селекторну нараду з заступниками голів ОДА та керівниками департаментів охорони здоров’я, які до 8 травня повинні відзвітувати йому по кожній лікарні та медпрацівнику про отримання заробітної плати.
▪ З 1 червня працівники закладів охорони здоров’я будуть отримувати підвищені заробітні плати за пакетами COVID-19, яких наразі чотири: для стаціонарів, для екстреної медичної допомоги, для мобільних бригад, для лікарень, які не входили до переліку лікарень першої хвилі, але мали пацієнтів з COVID-19.
▪ З 11 травня будуть пом’якшені умови карантину, а саме: будуть дозволені прогулянки скверами, парками, зонами відпочинку; почнуть працювати заклади роздрібної торгівлі непродовольчими товарами, крім зон харчування, дитячих зон та зон розваг у ТЦ; почнуть працювати заклади харчування на винос, літні майданчики кафе та ресторанів; будуть відновлені тренування спортивних команд на спортивних базах; почнуть працювати аудитори, стоматологи, юристи, адвокати, нотаріуси, а також перукарні й салони краси. Але робота всіх цих закладів можлива лише з дотриманням карантинних обмежень, необхідних для стримування поширення COVID-19.
▪ Уряд прийняв нормативний акт про те, що всі без винятку пацієнти перед плановими операціями та госпіталізаціями повинні проходити безкоштовні ПЛР-тестування.
▪ Китайська компанія-виробник Sumec Groupe виготовила для України більше 271 тисячі костюмів біозахисту, вони вже готові для відвантаження та найближчими днями будуть відправлені в нашу країну.
▪ МОЗ подало необхідні документи для закупівлі всіх лікарських засобів, які потрібні українським пацієнтам. 7 квітня очільник підписав подання про закупівлю лікарських засобів за бюджетні кошти. 6 травня відповідне подання має бути ухвалене на засіданні Уряду. Централізована закупівля лікарських засобів у 2020 році буде відбуватися за допомогою міжнародних організацій та ДП “Медичні закупівлі”.

СообщениеДобавлено: 06 май 2020 15:27 
админ в отставке
Цитата

СообщениеДобавлено: 07 май 2020 10:05 
админ в отставке
Цитата

Цитата:
МОЗ повідомляє:
В Україні зафіксовано 13691 випадок коронавірусної хвороби COVID-19
За даними ЦГЗ, станом на 9:00 7 травня в Україні 13691 лабораторно підтверджений випадок COVID-19, з них 340 летальних, 2396 пацієнтів одужало. За добу зафіксовано 507 нових випадків.

Вінницька область — 485 випадків;
Волинська область — 393 випадки;
Дніпропетровська область — 624 випадки;
Донецька область — 89 випадків;
Житомирська область — 468 випадків;
Закарпатська область — 600 випадків;
Запорізька область — 300 випадків;
Івано-Франківська область — 1055 випадків;
Кіровоградська область — 403 випадки;
м. Київ — 1675 випадків;
Київська область — 916 випадків;
Львівська область — 595 випадків;
Миколаївська область — 171 випадок;
Одеська область — 568 випадків;
Полтавська область — 236 випадків;
Рівненська область — 817 випадків;
Сумська область — 131 випадок;
Тернопільська область — 951 випадок;
Харківська область — 448 випадків;
Херсонська область — 146 випадків;
Хмельницька область — 138 випадків;
Чернівецька область — 2048 випадків;
Черкаська область — 324 випадки;
Чернігівська область — 68 випадків.

Дослідження проводилися вірусологічною референс-лабораторією Центру громадського здоров’я України, а також обласними лабораторіями. Станом на ранок 7 травня 2020 року до Центру надійшло 1182 повідомлення про підозру на COVID-19. Всього з початку 2020 року надійшло 35904 повідомлення про підозру на COVID-19.
Изображение

СообщениеДобавлено: 07 май 2020 15:21 
админ в отставке
Цитата

Цитата:
На початку травня Міністерство охорони здоров’я України ухвалило рішення розпочати випробування препарату українського виробництва "Біовен" для лікування хворих на нову коронавірусну інфекцію.

Клінічні випробування проводитимуться у київських лікарнях №4 та № 17 (відділення анестезіології та інтенсивної терапії); Білоцерківській міській лікарні № 3 (ІІІ інфекційне відділення); Львівській обласній інфекційній лікарні (відділення реанімації та інтенсивної терапії); Одеській міській інфекційній лікарні (інфекційне боксоване відділення).

ТСН.ua розповідає, що це за препарат, від чого він лікує та чому його обрало МОЗ.

Що таке "Біовен"
Препарат "Біовен" - це імунологічно активна білкова фракція імуноглобуліна G, яка виділена з плазми крові людини. Цю плазму обов’язково перевіряють на відсутність антитіл до ВІЛ-1, ВІЛ-2, до вірусу гепатиту С та поверхневого антигену вірусу гепатиту В.

Препарат є противірусним, адже головним активним компонентом є антитіла проти збудників різних захворювань – вірусів та бактерій. Серед них гепатиту А і В, герпесу, вітряної віспи, грипу, кору, паротиту, поліомієліту, краснухи, коклюшу, стафілокока, кишкової палички, пневмокока.

Ліки "Біовен" виготовляються українською компанією "Біофарма" і саме вона особисто звернулася до МОЗ із проханням провести випробування їхнього препарату для боротьби із коронавірусом.

Найчастіше цей препарат прописують для людей, які мають синдром набутого імунодефіциту (СНІД). У них майже відсутній власний імунітет, і тому людина не здатна боротися із будь-якими хворобами. Для цього і використовують "Біовен" - він підвищує рівень імуноглобуліну G у людини і допомагає їй одужати. Переважно препарат прописують для лікування синдромів первинного імунодефіциту, вторинного синдрому дефіциту антитіл, аутоімунних захворювань та під час трансплантації кісткового мозку.

Вводять препарат за відповідними дозами винятково внутрішньовенно та за допомогою крапельниці. Водночас розробники препарату зазначають, що використання "Біовену" може впливати на ефекти аттенуйованих живих вірусних вакцин, таких як кір, краснуха, епідемічний паротит та варицела. Це означає, що після вживання ліків вакцинація такій людині має відбуватися щонайменше після 3 місяців, а для кору цей період може сягати навіть одного року.

Що кажуть у МОЗ
За даними МОЗ, препарат уже показав свою ефективність під час лікування низки інфекційних захворювань.

"Лікарський засіб "Біовен" - це є препарат українського виробника. Він вже виявив свою ефективність при цілій низці складних хронічних захворювань, і власне Міністерство охорони здоров’я, відповідно до чинних наказів МОЗу затверджує пропозицію Державного експертного центру", - розповіла заступниця міністра охорони здоров’я Ірина Микичак.

Також вона пояснила порядок проведення випробувань.

"Для того, щоб було ухвалене рішення про клінічні випробування фірма виробник звертається до Державного експертного центру з пакетом документів, вона визначає заклади охорони здоров’я, де проводяться ці випробування. У пакет документів входить згода закладу охорони здоров’я (з ними домовляється виробник) і обов’язкове рішення комісії з етики", - додала заступниця міністра.

Микичак зокрема і пояснила, що лікарні, де відбувається тестування, обирав сам розробник препарату. Водночас вона наголосила, що випробування відбувається винятково за згодою пацієнта.

"Випробування тривають винятково за згодою пацієнта, більше того - він страхується, коли проводять ці випробування", – додала вона.

Чи можна його придбати
За даними онлайн-порталів, де можна придбати ліки, "Біовен" не є занадто дефіцитними препаратом. Він є у низці аптек та у різних пропорціях – від 25 до 100 мл та відповідні розчини у 5% або 10%.

Найдешевшою є 25 мл пляшка 5-відсоткового розчину. Такий лікарський засіб можна придбати у середньому за 1200 гривень. Водночас найдорожчою є 100 мл  пляшка – за неї доведеться заплатити понад 8500 гривень.

СообщениеДобавлено: 07 май 2020 16:40 
админ в отставке
Цитата

Цитата:
Верховна Рада України ухвалила законопроєкт, який передбачає спеціальні виплати медикам, якщо вони отримали інвалідність або померли від нової коронавірусної інфекції.

За це рішення проголосували 340 депутатів.

Згідно із законопроєктом, встановлюються такі виплати лікарям:

630 тисяч гривень, якщо протягом року буде встановлено групу інвалідності, що настала внаслідок коронавірусної хвороби
1,5 мільйона гривень, якщо медик помер від коронавірусної хвороби.

Також його смерть прирівнюється до смерті військовослужбовця від поранення, контузії, каліцтва, захворювання, пов’язаних з виконанням обов’язків військової служби. Відповідно члени родини такого медика, його батьки та утриманці отримають усі права і гарантії, які мають родичі військового у разі його смерті.

СообщениеДобавлено: 07 май 2020 16:44 
Леди Совершенство
Цитата

ЗЖФ-зависима: 15 лет 4 месяца 13 дней
Семья: есть
Медали: 3
Я люблю ЗЖФ (1) Сердце форума (1) К 10-летию форума (1)

Очки репутации: 1087
КЛЮЧИК писал(а):
На початку травня Міністерство охорони здоров’я України ухвалило рішення розпочати випробування препарату українського виробництва "Біовен" для лікування хворих на нову коронавірусну інфекцію.
Биовен давно известный препарат. Единственное, может они выпустят партию, которую изготовят из крови выздоровевших от Ковид19

СообщениеДобавлено: 08 май 2020 14:48 
админ в отставке
Цитата

Цитата:
МОЗ повідомляє:
В Україні зафіксовано 14195 випадків коронавірусної хвороби COVID-19
За даними ЦГЗ, станом на 9:00 8 травня в Україні 14195 лабораторно підтверджених випадків COVID-19, з них 361 летальний, 2706 пацієнтів одужало. За добу зафіксовано 504 нові випадки.

Вінницька область — 514 випадків;
Волинська область — 424 випадки;
Дніпропетровська область — 652 випадки;
Донецька область — 91 випадок;
Житомирська область — 480 випадків;
Закарпатська область — 644 випадки;
Запорізька область — 312 випадків;
Івано-Франківська область — 1078 випадків;
Кіровоградська область — 408 випадків;
м. Київ — 1721 випадок;
Київська область — 935 випадків;
Львівська область — 660 випадків;
Миколаївська область — 179 випадків;
Одеська область — 583 випадки;
Полтавська область — 239 випадків;
Рівненська область — 855 випадків;
Сумська область — 147 випадків;
Тернопільська область — 959 випадків;
Харківська область — 478 випадків;
Херсонська область — 149 випадків;
Хмельницька область — 148 випадків;
Чернівецька область — 2097 випадків;
Черкаська область — 331 випадок;
Чернігівська область — 69 випадків.

Дослідження проводилися вірусологічною референс-лабораторією Центру громадського здоров’я України, а також обласними лабораторіями. Станом на ранок 8 травня 2020 року до Центру надійшло 1148 повідомлень про підозру на COVID-19. Всього з початку 2020 року надійшло 37052 повідомлення про підозру на COVID-19.
Изображение

Цитата:
Результати брифінгу Міністра охорони здоров’я Максим Степанов за 8 травня:
▪ Незважаючи на послаблення карантину з 11 травня, органи місцевого самоврядування мають право посилювати карантинні заходи у разі погіршення епідеміологічної ситуації.
▪ В Україні за минулу добу зафіксовано 504 нові випадки захворювання на коронавірусну інфекцію, з них 44 у дітей та 98 у медичних працівників. Госпіталізовано у заклади охорони здоров’я 237 осіб. Одужали за добу 310 осіб, померла 21 особа.
▪ За останню добу проведено 7763 тестування методом ПЛР.
▪ За добу найбільшу кількість підтверджених випадків зареєстровано у Львівській області (65), Чернівецькій області (49), Закарпатській області (44) та в місті Києві (46).
▪ Всього ПЛР-тестування в Україні роблять 59 лабораторій. Найбільше тестів проводиться у Чернівецькій, Тернопільській, Вінницькій, Херсонській, Черкаській областях, що зумовлено кількістю захворювань.
▪ Результати ПЛР-тестувань лабораторії обробляють протягом 3-4 днів залежно від навантажень.
▪ ПЛР-тестування померлим роблять у разі наявності в них за життя симптомів COVID-19.

СообщениеДобавлено: 10 май 2020 20:56 
админ в отставке
Цитата

Изображение

Цитата:
Заместитель министра здравоохранения и главный государственный санитарный врач Виктор Ляшко рассказал, при каких условиях возможно возобновление работы детсадов в Украине.

Об этом он рассказал в интервью изданию РБК-Украина.

"Если число случаев будет идти к снижению, улучшаться, может быть, и не все лето мы будем ходить в масках, а достаточно быстро выйдем. Возможно, и детские сады откроем. Если будем видеть, что сезонность не влияет на распространение инфекции, тогда будет сложнее. Тогда будем балансировать на этих 350-500 случаях (нововыявленных больных Covid-19 ежедневно - "Апостроф") и маска станет с нами неотъемлемым другом до конца этого года", - сказал Ляшко

Министерство здравоохранения отмечает, что ситуация с эпидемией должна улучшиться, чтобы открылись дошкольные детские учреждения и можно было снять другие карантинные ограничения.

"Пока будет карантин, до тех пор мы будем в масках, с антисептиками и социальной дистанцией. Другого выхода нет. Мы говорим о том, что у нас разрабатывается поэтапный план выхода из карантина. Мы уже сейчас смягчаем ограничения с 11 мая. Следующий этап пересмотра карантина – 22 мая. Будем смотреть развитие эпидситуации", – добавил он.

СообщениеДобавлено: 11 май 2020 09:47 
админ в отставке
Цитата

Цитата:
Главный санитарный врач страны Виктор Ляшко заявил, что парки и скверы на период карантина закрывали для психологического воздействия на украинцев. Об этом Ляшко заявил в эфире "Украина 24".

"Мы когда закрывали свое время парки, делали опрыскивание дорог, это, опять же, был вопрос не столько влияния на эпидемиологический процесс, сколько на психологический процесс. Закрытие парков, нет ощущения такого, что все безопасно, люди больше психологически готовились к тому, что надо соблюдать карантин. Ощущение тревоги", - объяснил Ляшко.

По словам Ляшко, эту практику психологического воздействия позаимствовали у других стран.

"Когда я изначально анализировал те меры, которые внедрялись в Китайской Народной Республике, затем в Италии, также со стороны точки зрения эпидемиологии думал, а зачем они это делают. Если это капельная инфекция, она не влияет, например, на эти пути передачи. Затем, когда начинали анализировать, начали общаться через послов с эпидемиологами, они рассказывали, что люди не видят, это невидимая инфекция, то нужно создать психологический какой-то эффект. И благодаря этому психологическому эффекту у людей появлялось ощущение опасности и соблюдения карантинных мероприятий, которые вводились правительством", - добавил он.

Также Ляшко объяснил почему правительство не может на первом этапе ослабления карантина запустить общественный транспорт.

"Не так меня беспокоит проблема инфицирования в общественном транспорте, а насколько открывается доступность и начинается внутренняя миграция населения. Вместо того, чтобы изолироваться, люди, имея транспорт, будут свободно передвигаться, будут даже без необходимой потребности посещать определенные места, то есть на те же рынки "для экскурсии" поедут пожилые люди. Мы это отмечали и знаем, как это происходит. Поэтому большая миграция приводит к нарушению всех принципов карантина", - подчеркнул главный санитарный врач Украины.

Начать новую тему Ответить на тему  [ Сообщений: 5722 ]  На страницу Пред.  1 ... 197, 198, 199, 200, 201, 202, 203 ... 382  След.