Семья: чоловік і синочки
Детки: Тарасик і Ромчик
марианна 86, з приводу 18 градусів, це переважно для сну. А там, де дитинка грається і живе, 21-22. а це - цілком комфортно. 18 для сну в нас теж не виходить. 22 максимум. Дуже тепло в квартирі. Але намагаюсь, щоб не більше 24, бо тоді і сама починаю задуху відчувати...
Ой, девочки молодцы хоть 22 делаете. А у меня 25 (батареи прикручены), и меньше только с окнами открытыми. Но честно боюсь открывать окна когда малявка в этой комнате. Хотя Комаровский считает по другому
Умничка, Блин как мне себя перебороть?! Хотя ребенка с рождения купала в холодной воде (32град).Честно, купала и вся прям умирала от переживаний. Надолго меня не хватило, теперь купаю в 36, но мои нервы спокойны
А мне кажется что 22 градуса маловато, вот у на с сейчас в квартире 23 градуса, я сижу в теплых штанах, носках и кофте, и мне холодно и ребенку думаю холодно ИмХО либо у меня с тепловосприятием что то не то. (градусник у нас правильный и температура у меня тоже нормальная)
марианна 86, я теж з народження купала в холодній воді, а тепер в теплій. Але тоді він у мене плавав у ванні активно, а зараз просто сидить, грається іграшками, а то й взагалі стоїть. Це ж трохи інше:) але після кожного купання обливаємо холодною водою з-під крану.
марианна 86 писал(а):
но мои нервы спокойны
а взагалі Комаровський сам каже, що нерви - це дуже важливо:) мама спокійна - дитинка спокійна - всі спокійні. Тож здоров’я вам! і хай щастить!
-- Пользователь добавил некоторое время спустя --
обезьянка, Комаровський не радить орієнтуватись по собі, бо ми можемо виявитись "зіпсованими", а дивитись на стан дитини. До того ж, материнський інстинкт ну просто не може дозволити дитині змерзнути, зате перегрітись - аж бігом Щодо дитинки, то як ми привчимо, так їй і буде комфортно потім. Будемо замотувати з дитинства - боятиметься найменшого перепаду температур і відкритих кватирок. Я, щоб моя совість була спокійна, тепер вдома сама стала ходити без тапок і боса щоб мене не звинувачували у садизмі... До речі, 23 градуси - особисто для мене суперова температура. 25 - я вже починаю задихатись. Всі індивідуально все сприймають
upa-zh, полностью согласна, я раньше и при 24 замерзала, а сейчас идеально 21, 22 максимум, и я хожу в летнем халатике, без носков/тапок Наверное и правда привыкаешь
_______________________________ Если женщина ради мужчины готова на все - она его родила
Комаровский так и говорит ,что не надо по своим ощущениям оценивать
Coolbabka писал(а):
орієнтуватись по собі, бо ми можемо виявитись "зіпсованими", а дивитись на стан дитини.
уже увидела ,что написано.
Coolbabka писал(а):
Але тоді він у мене плавав у ванні активно, а зараз просто сидить, грається іграшками
а у меня и сейчас температура та же. Не захочет сидеть - вылазит.
Leno4ka писал(а):
раньше и при 24 замерзала, а сейчас идеально 21, 22 максимум
у меня мама переехала в частный дом с печным отоплением и теперь приходит в квартиру и "вешается". Говорит, что у нас сильно жарко. КАк Комаровский говорит: Человек (ребенок) может выдержать и приспособиться ко всему и одеванию в + 30 одеяло (а то маленький и замерзнет), и "выйти подышать свежим воздухом" в наглухо закрытом дождевике
_______________________________ О раздачах и ответах на вопросы по СП -пишите мне, пожалуйста, в личку Мы все друзья: ко мне на ты, и я ко всем - на ты (кто обижается - не обижайтесь)))
А мне кажется что 22 градуса маловато, вот у на с сейчас в квартире 23 градуса, я сижу в теплых штанах, носках и кофте, и мне холодно и ребенку думаю холодно ИмХО либо у меня с тепловосприятием что то не то. (градусник у нас правильный и температура у меня тоже нормальная)
Мы в квартире поддерживаем 18-20 градусов. И нормально, мы вообще в футболке и шортах с мужем , а ребенок в штанишках и трикотажной кофточке. А если выше 20 поднимается, то это уже паника, бегаем окна открываем.
nota, стаття супер! я спочатку думала, це його стаття, але потім побачила, що автор Каганов Л. Але, як там пишеться, питання віри. чомусь я вірю автору. Зрештою, жити в принципі шкідливо і небезпечно. але ж живемо! до того ж, в статті був момент, який особисто для мене був корисним. про модифікований крохмаль. Тепер я знатиму, що це таке, а то якийсь "священний страх" трохи таки був))