Вашій увазі пропонуються м’ясні, і не тільки, продукти власного виробництва. Виготовляються ці наїдки, бо в кумів Юри і Михасика давно була мрія готувати для людей. Звичайно хочеться їм мати свій ресторан, але то недоступне задоволення ближчі пару років. Формат в якому зараз це все робиться, дозволяє охопити більшу кількість людей і по всій Україні. Крім того більшість із того що ми робимо - це традиційні українські рецепти які дійшли до нас від пращурів і відточувались не одну сотню років. І як показала практика, прищеплювати любов до української культури набагато легше з ковбасою чим без неї. Завдяки використанню віковічних рецептів, техніки виконання, як в давнину, і виключно природних продуктів, наші наїдки мають дуже яскраво виражений смак тих інгредієнтів з яких вони виготовляються. Дуже часто наші ковбаси порівнюють із традиційними іспанськими чи італійськими, але це традиційні поліські ковбаси, котрі завжди готувались на Різдво і до Великодня.
Ковбаса сиров’ялена пальцьопхана, традиційна. 410 грн кільо. 50-75 грн. за паличку. Пальцьопхана сиров’ялена ковбаса - вона саме така, як робили бабусі і прабабусі тих поліських майстрів, які тепер навчали нас. В цій покрученій життям ковбасі немає нічого окрім м’яса і натуральних спецій. Інколи трапляється зернятко чорного перцю, чи дірка, яка утворилася від процесу осушення. Без зайвих рюшечок і сентиментів. Тільки смак, який передали нам крізь століття. Ми доволі скромні і не будемо себе нахвалювати, бо то ж негарно на весь світ казати, що багато хто її називає божественною! Кобаса зроблена із свинячої шинки, рубана руками, мішана руками, пальцем пхана, - все як має бути, одним словом. Найкраще смакує з легким алкоголем, як то пиво чи вино. До горілки йде не зле, а то й краще, оскільки насичений смак відбірного м'яса та спецій створює неймовірний букет гастрономічної радості. Однієї палички достатньо на кілька літрів пива чи добру літру-другу горілки. Додам, що все робиться абсолютно без консервантів чи будь-яких інших домішок. Ми користуємось лише тим, що дає нам матінка природа. Такий підхід дає неймовірну перевагу у смакових якостях, але троха є недолік із тривалістю зберігання за невідповідних умов. Хоча недолік цей доволі аморфний, оскільки зазвичай наші наїдки з’їдаються в мить. Зазвичай в перший день, одразу після отримання. Дуже рідко доживають до наступного дня. Звичайно є люди, котрі можуть розтягнути задоволення на кілька днів. Але їхній силі волі і витримці можуть позаздрити герої Стетхема, Сталоне, Шварцнегера і ко.
М’яско, вуджене на зимно, 350 грн за кільо. 40-120 грн. за шмат. Полядвиця, різана тонкими смужками аби м’яско рівномірно і правильно прокоптилось. Завдяки багатогодинному контакту із холодним димом, м’ясо набуває благородного гранатового кольору. Боронь Боже класти на хліб! Ріжте тоненькими смужками і хай тане на язику. Ідеально до пива, червоного вина і файного товариства.
Сало, вуджене на зимно, 200 грн за кільо. 25-50 грн. за кавалок. Звісно, із м’ясною прожилкою. Мариноване у справжніх спеціях, копчене на справжньому холодному диму. Ідеально для того, аби надати стравам природнього аромату диму. Сало вудимо чимало годин. Завдяки концентрованому у собі димному аромату, - ідеально підходить для приготування страв. Воно набирається аромату диму, а потім віддає його ранковій яєчні, чи улюбленому капусняку, гості подивуються звідки у вашій зупці живе дух справжнього вогнища. А хто не любить витрачати час на харчотворення, той просто ріже його файними кавалками і смакує, отримуючи неймовірну порцію гастрономічної насолоди.
Ковбаса сиров’ялена пальцьопхана, з білими грибами. 490 грн кільо. 75-95 грн. за паличку. Сиров'ялена кобаска із сушеними боровиками. Абсолютний фаворит смаків кумівської колегіїї серед екперементальних (і не лише) видів. Цей вид пальцьопханої кобаси заслуговує, аби перед поїданням гурман насолодився її тонким лісовим ароматом. Виконуючи ваші кулінарні побажання, ми зменшили відсоток сала, порізали його дрібнішимим кубиками, а розмір кубиків відбірного м'яса збільшили вдвічі. Із трепетом і завмиранням, просимо до частунку…
Ковбаса сиров’ялена пальцьопхана, з гострим перцем, 420 грн кільо. 60-75 грн. за паличку. То є дуже файний різновид ковбаси від кумів. Робимо ми її вже не вперше, тому що людям дуже подобається ця прекрасна ковбаса із ароматною гостротою. Незважаючи на те, що ковбаска видалась не геть полум’яною, як може здатись читаючи, що ми туди додали. Натомість прекрасний післясмак ароматного перцю чілі вам гарантовано. Це нове слово в гостроті.
Ковбаса сиров’ялена пальцьопхана, з пармезаном. 450 грн кільо. 70-90 грн. за паличку. Кобаска із пармезаном, ще один приклад майстерності кумів. Сир пом'якшує смак м'яса і подекуди перетягує акцент на себе. Аби не було надто гостро, ми, вирахувавши відсоток солоності сиру, зменшили кількість солі у початковому фарші. Ну і гігантські кавалки добірного м'яса із поросячої дупці. До слова, у свинячій шинці - десятки м'язів, і в залежності від прижиттєвої активності, м'язи забарвлені від паперово-білого до темно-гранатового. Візьміть тоненьку скибку нашої ковбаски і придивіться крізь неї на сочеко... Інколи здається, що лише цих, не описаних у підручниках з кольористики, барв достатньо, аби бути ситим. Принаймні духовно...
Ковбаса сиров’ялена пальцьопхана, з блакитним сиром, 450 грн кільо. 65-85 грн. за паличку. Приготована аналогічно ковбасі з пармезаном, з не меншою, а то й більшою кількістю наснаги та любови. Неперевершений аромат сиру Дор Блю буде приємно наповнювати усе ваше яство смаком, апетитом і бажанням долучитись до прекрасного. Раніше ми її вже робили і цього разу вдосконалили, з врахуванням побажань наших постійних клієнтів.
Пекельний перець зелений такий як взимку, у консистенції соусу. 50 грн. за баночку 250 мл. Це перець чілі, спочатку підсмажений на грилі, потім закопчений на дубових дровах, з додаванням часнику і пари секретних інгpидієнтів. Все для того, щоб зберегти природний аромат і гостроту. Стане в пригоді для поціновувачів гострого і приготування страв.
Паштет домашній, 36 грн. за баночку 250 грамів. Не із фуагри, ну і слава Богу! Порося, яке віддало найкраще і найдорожче на жертовню нашого паштету, 100% виконало своє призначення перед Космосом, тому його можна їсти навіть вегетаріанцям, не бідкаючись про втрачене надаремно поросяче життя. Домашній, із додаванням вершкового масла і свіжих листочків тим’яну. Класична страва наших бабусь, яка не потребує видозмінення чи збагачення. Просто смачно. Годуємо ним своїх трирічних дітей. А це про щось тай каже.
Рієт з індички. 46 грн. за слоїчок 250 грамів. Кум Юрко то є чоловік з неоціненною жагою до прекрасного в гастрономії і не менш палкий прихильник експериментів. То що в нього ще руки золоті, то бонус. Ото так він усіх вразив своєю інтерпретацією традиційного французького рієту з качатини, що довів терени Львівщини до банального дефіциту качки. Але Юра не був би Юрком, якби не вигадав чогось оригінального... Отож вашій увазі наповнений традиціями Франції, досвідом поколінь українців і близькою до епатажу сміливістю Юрія Миколайовича, із його золотих рук до нас сходить шедевр гастрономії - рієт з індички. Це щось. Хоча ні. Це Щось з великої букви. Не знаю що зараз буде робитись з тими хто поціновував рієт з качатини, але більш ніж впевнений, що всі хто не наважувася скуштувати качачий рієт, через упередження чи брак сміловості перед невідомим, просто зобов'язані їсти його великими ложкам, щоб аж за вухами тріщало. Качка від індички доволі різниться, в основному тим, що качка літає сама, а індик хіба з допомогою доброго копняка. Так от, можна бути впевненим, що Юрко абсолютно знівелював своїми золотими руками цей фактор. Так само як своїми золотими ногами (футболіст він ще той), нівелює невміння літати не тільки індиків, але нечемних чи чужих, котів, малих і не дуже великих псів, всякого непотребу, як то невеличка дубова колода чи в недоречному місці залишений баняк/відро/мидниця. Смакуйте. Долучайтесь до вікових традицій та виплеканого досвіду справжнього гурмана.
Шкварки мелені з розмарином, 36 грн. за слоїчок 250 грамів. Результат безперервних експериментів від кумів-гурманів. Мало нам було неперевершених шкварок з підкопченим салом. Додали розмарину, файно перемололи, намастили на кусень чорного хліба і зрозуміли, що то всім дуже треба куштувати і насолоджуватись. Диво-шкварки.
Шкварки панські м'ясні, 46 грн. за баночку 250 грамів. Елітні шкварки, розміру XXL. Виготовлені із найкращих м'ясних шматків свиної почеревини. Із додаванням цибульки та кисло-солодких яблук. Найкрашще смакують розігрітими на паровій бані.
Язик з томіжьо, 49 грн за слоїк на 250 грамів. Коли зі Львова приїздила тітка Естеля, самотня мамина сестра, яка все своє життя прожила заради нас, - я знав, що скоро на нашій кухні запахне. Запахне духмяною травичкою, яку в моїй сім'ї називають "томіжьо". Насіння нашого томіжьо теж приплило з Уругваю 60 років тому. Протягом цих років моя сім'я щороку його висаджує і збирає свіже насіння. Згодом я дізнався, що наше томіжьо - не що інше, як чебрець чи тим'ян. Проте є між ними одна невеличка різниця - 60 років безперервної пам'яті. Тітка даввала томіжьо не до всього, - тільки до коронних страв, цінуючи кожен листочок, як шафран у давнину... Коли я поступив на журфак, я почав жити у тітчиній квартирі. Нині я усвідомлюю, що та освіта, яку я отримав на мікроскопічній хрущівській кухоньці - значно правдивіша і цінніша за ту, яку імениті професори втовкмачували у мою макітру протягом п'яти років. Пучиро, чєляко, каляфльори з сухарями, чураско, флян, томіжьо, млинці з акацією, хліб з грису, рижова каша з корицею, гісо… Спасибі за це моїй тітці Естелі. В кінці весни минув її день народження. Наприкінці літа мине рік, як її більше нема. Для мене вона назавжди буде ароматом розтертого в теплих долонях одинокого сухого листочка томіжя... Сьогодні Шкварка ділиться з Вами коронною стравою тітки Естелі: язиком з томіжьо, тушкованим в овочах. Цією стравою ми розпочинаємо ділитися із Вами сокровенним.
Яйця перепелині, мариновані в томатно-пікантному маринаді, 43 грн. Аби приготувати наші фірмові мариновані перепелині яйка, перш за все ми шукаємо кілька сотень вагітних перепілок. Збираємо їх до кола, розповідаємо масні анекдоти і показуємо ряд кумедних мініатюрок. У приступі сміху перепілки одночасно несуть яйка. Таким чином, усі яєчка виходять одинакової свіжості. Полупити за раз 800 яєчок, - нелегке завдання, для реалізації якого потрібен досвід, оптимізм і незламна віра, що нині ті яйка долуплятьсяІз цим завданням ідеально порається матуся Мірта. Тим часом ми відбираємо ароматні спеції, в серці яких палаючий вогник перчика. Краємо для смаку і краси трохи морквиці, часничку, чистимо медово-солодку цибульку-саджанку. Трохи часу, любові, згаданих інгредієнтів татоматного соку і наш пікантно-томатний маринад готовий! Для впевненості, - кілька годин стерилізації (адже консервантів і стабілізаторів ми не використовуємо). Ось і все. Незвично, пікантно, закусочно... Най смакує!
Маринована цибулька. 30 грн. за слоїк 250 грамів. Нашу мариновану цибульку ми готуємо із дрібненької цибулі-сіянки, яка перед весною набрала максимум життєвої енергії і солодкого сонячного соку. Травлячи анекдоти і співаючи патріотичних пісень, шкваркарі годинами вручну чистять цибулини. Заливаємо її нашим фірмовим кисло-солодким маринадом, зафарбованим синьою капустою у фіолетовий колір. Спробуйте цю вишукану закуску, яка може легко конкурувати із оливками чи корнішонами. Нетрадиційний, космічний вигляд фіолетової цибульки робить її незамінним інгредієнтом різноманітних канапе на патичках.
Конфітюр цибульковий, 46 грн. за слоїчок 250 грамів. Класичний додаток до страв у французів, як то кетчуп в американців чи соєвий соус в китайців, готується з додаванням натурального вина. Застосовується, як додаток до сирної тарелі, страв з птиці чи поверх паштетів. Звучить безумовно трохи по-піжонськи, проте - неперевершено, навіть слів бракує, щоб описати наскільки смачно. Скуштуйте й ви! І вже буде про що побалакати, коли випадково доведеться їхати в одному купе і Юлією Висоцькою чи Джеймі Олівером. Ну, чи Рататуй випадково до мишоловки втрапить Поекспериментуйте - може, Ви відкриєте нове поєднання смаків.
Полум'яний ревінь, 40 грн. за баночку 250 грамів.Новинка!!! То є воструватий сос, проміжний між геть лагідним зеленим перцем, сосом вострим і пекельним перцем, який ми робили ще в кінці листопада-початку грудня. Було би злочином не скористатись прекрасною порою кінця весни і початку літа, коли ревінь сповнений весняного аромату свіжості. Своїми золотими руками і досвідченою головою кум Юрко вкотре втнув гастрономічного шедевра. Хто при нагоді на у вихідний день кохається у вилазці на природу, до озера, в лісок чи ба просто ставить мангал на власному подвір'ї, на якому шкваркочить свіже м'ясо, перетворюючись у амброзію... Чудовий гострий сос "Полум'яний ревінь" додасть витонченого солодкуватого аромату гостроти. Для ґаздів і ґаздинь, може дуже стати в пригоді для приготування страв, котрі потребують природної вражаючої своєю ароматністю гостроти.
Мармуляда з румбамбару, 46 грн. за баночку 250 грамів. Як то частенько трапляється в нашому житті, найпрекрасніші моменти життя відбуваються в дитинстві. На селі особливо. А коли це початок червня, одразу після останнього дзвінка... Попереду три місяці канікул! Погода починає тішити правдивим теплим літом, трава м'яка і насиченого, ще весняного, кольору. До перших врожаїв яблук, порічок, аґрусу, малини, вишні, черешні, груш, слив, аличі і т.д. ще доволі далеко. От тут то нам в пригоді і стає традиційний ревінь або румбамбар, як його називали ще мабуть прапрабабці моєї бабусі. В моєї бабусі був культ вирощувати все що тільки можна, від картоплі, до троянд, хризантем, півоній та гладіолусів. Тому землі оброблялось багато і дуже відповідально. Все квітло і пахло як ні в кого в селі. І румбамбар в нас був найчервоніший, найтовстіший і найсоковитіший. А під його листям я ще в десять років міг успішно сховатись навіть від дощу. І полюбляли ми його їсти в першу чергу свіжим, з цукром. Бабуся ж готувала нам з румбамбаром і пиріжки, і в борщ додавала, і в підливу. Але солодкий смак румбамбару з цукром забути неможливо. Сьогодні презентуємо вам квінтесенцію мистецтва робити традиційне варення. Мармуляда з румбамбару, це неперевершене поєднання свіжості весни і затьмарюючої солодкої насолоди. Беззаперечно сподобається панянкам і дітям. Ґоноровим чоловікам теж засмакує більш ніж. Бо для мене, наприклад, це приємний спогад дитинства, а для вас може стати новим незабутнім враженням, яке буде нагадувати про приємну пору навіть холодного зимового вечора.
Приправка до борщу. 30 грн. за баночку 250 грамів. Ми пильнуємо аби ґазди і ґаздині не тільки файно їли, але й файно готували. Спеціально для тих хто невпинно гарує і ніц не має часу на готування, ми створили абсолютно корисну річ - приправку до борщу. З нею готувати борщ можуть навіть маленькі діти.
Конфітюр з трускавок. 46 грн. за баночку 250 грамів. "Не хлібом єдиним" (с) в інтерпретації Шкварки звучить - "Не м'ясом єдиним". Солодкі конфітюри від Шкварки вже встигли завоювати серця, і тендітних панянок, і ґонорових панів. Тому ми не змогли не скористатись можливістю, яку нам надала природа, і зробили для вас солодесенький Конфітюр з трускавок. Сповнений аромату червня, ще не палючого сонця і спогадів з дитинства. Почастуйте себе частинкою безтуробного літа.
Вишневий конфітюр, 46 грн. за баночку 250 мл. Продовження традицій конфітюроробства від Шкварки.
Словничок Кільо = кілограм Слоїк = банка Пальцьопхана кобаса = ковбаса вручну напхана м’ясом, салом і додатками Вудити, вуджене, підвудити = коптити, копчене, підкопчене Вуджене на зимно = холодного копчення Кавалок = шматок, кусок Зупа, зупка (в зупці) = суп, супчик (в супчику) Баняк = велика каструля Сос = соус Вострий = гострий Мармуляда = солодке варення Пильнувати = пильно стежити, приглядати Ґазда, ґаздиня = господар, господиня Гарувати, гарує = важко/багато працювати, важко/багато працює Хлоп = простий селянин, в основному. Аналог російського “мужик”. Підгорля = частина туші трварини під горлом, звідтіля і назва. Пáланка = самогнка яку роблять на Закарпаті. Доводять її і до 70 градусів. Женуть з того що найбільше вродило і нема куди діти. Лєґуміни = всіляка цікава страва, котра робиться зазвичай на свята чи празник, тобто не кожного дня чи тижня Празник = свято в парафії в день святого на честь якого освячена церква Дефіляда = святкування Трускавки = полуниці Аґрус = крыжовник Порічка = червона смородина
Кому цікаво хто ми і звідки взялись - можете подивитись до нашої сторінки у Facebook - https://www.facebook.com/shkvarka. Там є відгуки і всіляка інша інформація.
Замовлення приймаються в приватні повідомлення або за телефоном 0685072222.
По Україні доставка Новою поштою. Оплата на картку Приватбанку або оплата при отриманні.
Зверніть увагу на спеціальну пропозицію щодо дегустаційного набору - знижка 10%. Дегустаційний набір це кожного смаколика по банці, шматку чи паличці, з того що є станом на сьогодні.
Смачного! І на здоров'я!
_______________________________ Актуальний асортимент http://shkvarka.blogspot.com/ Замовлення - в ПП, e-mail: kuma.shkvarka@gmail.com, за тел. 0685072222
Последний раз редактировалось Кума Шкварка 02 ноя 2015 01:20, всего редактировалось 1 раз.
Чергова четвергова порція смаколиків! І цього разу без новинки не обійшлось. Малина у власному соці - рубінова окраса прийдешніх прохолодних осінніх і зимових вечорів. Ложка до чаю, ще трішки до налисничків - і сонячна ягода зігріє вашу душу) Нагадаємо про корисні і лікувальні властивості малинки. Ягоди малини містять в своєму складі вітаміни, вуглеводи і органічні кислоти. З органічних кислот, що володіють лікувальними властивостями, найбільша частка припадає на аскорбінову (вітамін C). А саліцилова кислота потогінні властивості, саме тому її дають при застуді. Крім вітаміну C, в ягодах малини виявлено деяку кількість каротину і сліди вітамінів групи B. Слід зазначити, що при споживанні малини, у вашому організмі повинно бути достатньо рідини, оскільки вона сприяє згортанню крові.
Цього четвергового дня ми маємо для Вас: --------Сиров'ялене: Ковбаса сиров’ялена пальцьопхана від бабці Прусі з кропом. 440 грн. кільо. 55-85 грн. за паличку. Ковбаса сиров’ялена пальцьопхана лісова (з багоном). 450 грн. кільо. 60-80 грн. за паличку. Ковбаса сиров’ялена пальцьопхана, з гострим перцем, 420 грн кільо. 65-90 грн. за паличку. Ковбаса сиров’ялена пальцьопхана, з білими грибами. 450 грн кільо. 70-90 грн. за паличку. Ковбаса сиров’ялена пальцьопхана традиційна. 370 грн. кільо. 40-75 грн. за паличку.
-------Вуджене на зимно: Бекон копчено-в’ялений. 300 грн. кільо, шматки від 300 г до 3 кг. М’яско, вуджене на зимно. 350 грн. кільо, 35-80 грн. за шмат.
-------Сир: Сир твердий козячий Папер #Сирнімандри. Виготовлений з домашнього непастеризованого молока. Витримка - 4 місяці!!! 360 грн. кільо, 400 грн. за голову.
-------Солодкі конфітюри, джеми: Абрикосовий джем. 46 грн. за слоїчок 250 грамів. Варення з аґрусу і порічок. 46 грн. за слоїчок 250 грамів. Варення з драпаків. 46 грн. за слоїчок 250 грамів. Джем з чорної смородини. 46 грн. за слоїчок 250 грамів. Конфітюр вишневий. 46 грн. за слоїчок 250 грамів. Конфітюр з трускавок. 46 грн. за слоїчок 250 грамів. Конфітюр чорничний. 46 грн. за слоїчок 250 грамів. Малина у власному соці. 46 грн. за слоїчок 250 грамів. НОВИНКА!!! Мармуляда з румбамбару, 46 грн. за баночку 250 грамів. Сливовий джем. 46 грн. за слоїчок 250 грамів. НОВИНКА!!!
-------Гостреньке: Аджичка «Солодка парадичка». 46 грн. за слоїчок 250 грамів. НОВИНКА!!! Кисло-солодкий соус «Весела сливка». 50 грн. за слоїчок 250 грамів. Пекельний перець червоний. 50 грн. за слоїчок 250 грамів. Полум'яний ревінь, 40 грн. за баночку 250 грамів.
-------На хлібчик: Конфітюр цибульковий. 46 грн. за слоїчок 250 грамів. Паштет «Індик Шпиндик». 44 грн. за слоїчок 250 грамів. НОВИНКА!!! Паштет із півника «Укірукук». 48 грн. за слоїчок 250 грамів. НОВИНКА!!! Рієт з індички. 44 грн. за слоїчок 250 грамів. Шкварки з індика. 35 грн. за слоїчок 250 грамів. НОВИНКА!!! Шкварки з розмарином. 36 грн. за слоїчок 250 грамів. Шкварки панські з м’ясом, 46 грн. за слоїчок 250 грамів.
-------Овочеві закуски: Язик з томіжьо, 49 грн за слоїк на 250 грамів. Яйця перепелині, мариновані в томатно-пікантному маринаді, 43 грн. Маринована цибулька. 30 грн. за слоїк 250 грамів. Товчені томати з перцем. 30 грн. за слоїк 250 грамів.
-------До першого: Приправка до борщу. 30 грн. за баночку 250 грамів.
Чекаємо Ваші замовлення в приватні повідомлення, на електронну пошту kuma.shkvarka@gmail.com та за тел. 0685072222. По Україні доставка Новою поштою.
Зверніть увагу на спеціальну пропозицію щодо дегустаційного набору - знижка 10%. Дегустаційний набір – це кожного смаколика по банці, шматку чи паличці, з того що є станом на сьогодні.
_______________________________ Актуальний асортимент http://shkvarka.blogspot.com/ Замовлення - в ПП, e-mail: kuma.shkvarka@gmail.com, за тел. 0685072222
Доброго здоров'я! Як то ведеться в матінки природи, вона завжди робить все правильно і після літньої спеки потішила нас (принаймні на теренах Львівщини) прохолодною дощовою погодою. Такого дощу ми всі дуже давно чекали. Тішаться селяни, тішаться пожежники, тішаться ті, в кого на обійсті криниця і ті, хто полюбляє традиційний дощовий Львів. Місцеві мешканці мали нагоду потішитись ріками та водоспадами, що утворились під час зливи. Жартували, що нові водоспади варто включити в туристичні маршрути Львова. А справжніми героями дня стали львівські поліцаї, що босоніж переносили пасажирів маршрутки, що застрягла в калабані)))
Файно, що така днина спіткала саме в неділю, адже настрій в таку погоду дуже далекий від робочого. Можливо комусь трішки невесело, що не вдалося посмажити файний шмат м'яса біля лісу чи водойми, організувати велопрогулянку чи просто поніжитись в променях ще теплого осіннього сонечка. Натомість, була чудова нагода щоб вмоститись на улюбленій канапі, вкритись м'якеньким покривалом, прихопивши з собою горнятко гарячого напою і чогось солоденького. А куми нагадують, що спеціально для вас ми зробили дуже багато різних солодких смаколиків. Впускайте у свій ідеальний вечір частинку вікових традицій, з любов'ю відтворених золотими руками гурманів. Цього понеділка для Вас в асортименті: --------Сиров'ялене: Ковбаса сиров’ялена пальцьопхана від бабці Прусі з кропом. 440 грн. кільо. 55-85 грн. за паличку. Ковбаса сиров’ялена пальцьопхана, з гострим перцем, 420 грн кільо. 65-90 грн. за паличку. Ковбаса сиров’ялена пальцьопхана лісова (з багоном). 450 грн. кільо. 60-80 грн. за паличку. Ковбаса сиров’ялена пальцьопхана традиційна. 370 грн. кільо. 40-75 грн. за паличку.
-------Вуджене на зимно: М’яско, вуджене на зимно. 350 грн. кільо, 35-80 грн. за шмат. Сальце, вуджене на зимно. 200 грн. кільо, 40-60 грн. за шмат. Бекон копчено-в’ялений. 300 грн. кільо, шматки від 300 г до 3 кг.
-------Сир: Сир твердий козячий Папер #Сирнімандри. Виготовлений з домашнього непастеризованого молока. Витримка - 4 місяці!!! 360 грн. кільо, 400 грн. за голову.
-------Солодкі конфітюри, джеми: Абрикосовий джем. 46 грн. за слоїчок 250 грамів. Варення з аґрусу і порічок. 46 грн. за слоїчок 250 грамів. Варення з драпаків. 46 грн. за слоїчок 250 грамів. Джем з чорної смородини. 46 грн. за слоїчок 250 грамів. Конфітюр вишневий. 46 грн. за слоїчок 250 грамів. Конфітюр з трускавок. 46 грн. за слоїчок 250 грамів. Конфітюр чорничний. 46 грн. за слоїчок 250 грамів. Малина у власному соці. 46 грн. за слоїчок 250 грамів. НОВИНКА!!! Мармуляда з румбамбару, 46 грн. за баночку 250 грамів. Сливовий джем. 46 грн. за слоїчок 250 грамів. НОВИНКА!!!
-------Гостреньке: Аджичка «Солодка парадичка». 46 грн. за слоїчок 250 грамів. НОВИНКА!!! Кисло-солодкий соус «Весела сливка». 50 грн. за слоїчок 250 грамів. Пекельний перець зелений. 50 грн. за слоїчок 250 грамів. Пекельний перець червоний. 50 грн. за слоїчок 250 грамів. Полум'яний ревінь, 40 грн. за баночку 250 грамів.
-------На хлібчик: Паштет домашній. 36 грн. за слоїчок 250 грамів. Паштет «Індик Шпиндик». 44 грн. за слоїчок 250 грамів. НОВИНКА!!! Паштет із півника «Укірукук». 48 грн. за слоїчок 250 грамів. НОВИНКА!!! Рієт з індички. 44 грн. за слоїчок 250 грамів. Шкварки з індика. 35 грн. за слоїчок 250 грамів. НОВИНКА!!! Шкварки з розмарином. 36 грн. за слоїчок 250 грамів. Шкварки панські з м’ясом, 46 грн. за слоїчок 250 грамів.
-------Овочеві закуски: Язик з томіжьо, 49 грн за слоїк на 250 грамів. Яйця перепелині, мариновані в томатно-пікантному маринаді, 43 грн. Маринована цибулька. 30 грн. за слоїк 250 грамів. Товчені томати з перцем. 30 грн. за слоїк 250 грамів.
-------До першого: Приправка до борщу. 30 грн. за баночку 250 грамів.
Чекаємо Ваші замовлення в приватні повідомлення, на електронну пошту kuma.shkvarka@gmail.com та за тел. 0685072222. По Україні доставка Новою поштою.
Зверніть увагу на спеціальну пропозицію щодо дегустаційного набору - знижка 10%. Дегустаційний набір – це кожного смаколика по банці, шматку чи паличці, з того що є станом на сьогодні.
_______________________________ Актуальний асортимент http://shkvarka.blogspot.com/ Замовлення - в ПП, e-mail: kuma.shkvarka@gmail.com, за тел. 0685072222
Ух,ты ,жаль поздно нашла ваше объявление . Так чего-то необычного и вкусненького на день рождения хотела .Ну ничего что-то обязательно закажу. В Киев пересылаете .ДОЕДЕТ,НАПРИМЕР,КОЛБАСКА И СЫРОК ?
Ух,ты ,жаль поздно нашла ваше объявление . Так чего-то необычного и вкусненького на день рождения хотела .Ну ничего что-то обязательно закажу. В Киев пересылаете .ДОЕДЕТ,НАПРИМЕР,КОЛБАСКА И СЫРОК ?
Так, усі продукти доїжджають Щодо сирку, то краще поквапитись із замовленням. Через тиждень - два його не буде.
_______________________________ Актуальний асортимент http://shkvarka.blogspot.com/ Замовлення - в ПП, e-mail: kuma.shkvarka@gmail.com, за тел. 0685072222
Вітання вам, шановна громадо) Тоді як цієї ночі усе астрономічне товариство світу спостерігало таке доволі рідкісне явище як повне затемнення супермісяця, а спеціальна апаратура вимірювала швидкість вистигання поверхні Місяця в тіні Землі, куми Місько та Юрко перевіряли чи, бува, не вплинуло це космічного масштабу явище на швидкість в’ялення ковбаси))) Результат: усе відбувається, як заплановано і вже на середину цього тижня дозріє свіженька партія ковбаски з білими грибами, однієї з фавориток по смаку кумівської колегії серед усіх ковбас. Цей вид пальцьопханої заслуговує, аби перед поїданням гурман насолодився її тонким ароматом осіннього лісу. Виконуючи ваші кулінарні побажання, ми зменшили відсоток сала, порізали його дрібнішими кубиками, а розмір кубиків відбірного м'яса збільшили вдвічі. Як і мало статися, ковбаски від Шкварки знайшли своїх поціновувачів серед широкого кола гурманів, які до того мали змогу насолоджуватись витворами італійських та іспанських ковбасників. Зважаючи на різницю в культурах, технологіях і відстані, українські сиров'ялені пальцьопхані ковбаси володіють своїм особливим смаком. Що ж, вітаємо вас з початком робочого тижня. Осінь вже повноправно ступила на наші землі, з кожним днем додаючи все більше яскравих барв, що тішать наші погляди. На ринках з’являються пузаті гарбузи і гарбузики і ми готуємось приготувати для вас улюбленого апельсиново-гарбузового конфітюру. Читайте оповідки про всі наші смаколики та актуальний асортимент у блозі Шкварки за посиланням http://shkvarka.blogspot.com/
Замовляйте лєґуміни через приватні повідомлення, електронну пошту kuma.shkvarka@gmail.com та за тел. +380685072222.
P.S. Пишіть відгуки! Куми шалено тішаться, коли ми їм повідаємо ваші враження і переказуємо вдячність)
Пекельний перець червоний, 250 мл. 50 грн. Це український перець чилі, спочатку підсмажений на грилі, потім закопчений на дубових дровах, з додаванням часнику і кількох секретних інгредієнтів. Все для того, щоб зберегти природний аромат і гостроту. Стане в пригоді для поціновувачів гострого і в приготуванні страв, де аромат копчення є затребуваний.
Читайте оповідки про всі наші смаколики та актуальний асортимент у блозі за посиланням http://shkvarka.blogspot.com/. Замовляйте лєґуміни через приватні повідомлення, електронну пошту kuma.shkvarka@gmail.com та за тел. +380685072222.
Вітання всім із засніженого міста Лева! Так, сьогодні ми прокинулись із засніженими верхівками дерев та біленькими газонами. Як завжди, хтось тому тішиться, а хтось не встиг придбати теплі мешти)) Зранечка приїхали свіженькі пальцьопхані ковбаски з блакитним сиром і пармезаном та ще тепленькі слоїчки з домашнім паштетом. В коптилці коптяться сальце та бекон, щоб ближче до вихідних потрапити у ваші домівки і заполонити усі закуточки п'янким ароматом диму. Розповім вам трішки, що бачили в Мілані, зокрема на грандіозній виставці Milan Expo 2015, на яку мали нагоду потрапити в рамках конференції фермерів, м'яників, рибаків та інших ремісників іжі #WeFeedThePlanet, що проводила організація Slow Food, назва якої говорить про її цінності сама за себе. На час виставки, яка триває півроку, місто Мілан перетворилось на велику доглянуту грядку. На ній - розмарин, тим'ян, баклажани, фенхель, селера, різноманітні перці, помідори, які дуже мило вплелись в архітектуру міста з тисячолітньою історією. А на самій виставці кожна країна світу хизувалась своїми напрацюваннями у галузях вирощування, переробки, культури споживання та традицій харчування. Не менш важливе місце займало питання переробки сміття, очищення ґрунту та води. Диву дивувались ми, що України на цьому заході представлено не було, адже українцям є чим поділитись зі світом. У нас досі є село, є бабці та дідусі, що плекають свої землі, дбають за свою городину, самі їдять і з людом діляться. Доки весь цивілізований світ намагається відродити в людях любов і повагу до землі і, навіть, до Землі, важливо нам з вами не розгубити тих традицій в гонитві за європейським життям. Тож, цінуймо наше, святе!) Тож запрошуємо вас долучитись до українських традицій, скуштувати пальцьопханих ковбас, копченостей, закусити то соусами, гострими та не дуже, закусити маринованими перепелиними яєчками, підсолодити вареннячком та конфітюрчиками.
_______________________________ Актуальний асортимент http://shkvarka.blogspot.com/ Замовлення - в ПП, e-mail: kuma.shkvarka@gmail.com, за тел. 0685072222
Добрый вечер! Хотела написать ОГРОМНОЕ СПАСИБО за вкусности, колбаса необычайно пикантная и конечно не сравнится с той, что продают в магазине. Риет из индюшки.... Я никогда вкуснее ничего не ела. Колбаса с голубым сыром конечно на люьителя голубого сыра я не являюсь его поклонницей, но колбаску все равно съела. Хотелось бы небольшое пожелание вам сказать - можно ли в посылочку класть бумажку со сроком изготовления и условиями хранения, я не нашла в ваших сообщениях такой информации. И еще вопрос - паштет из петуза и риет из индюшки это консервы? Их можно хранить не открывая? Или их необходимо сразу употреблять в пищу? очень хотела написать свое сообщение на родном украинском языке, но увы мой телефон не захотел подчиняться.
Добрый вечер! Хотела написать ОГРОМНОЕ СПАСИБО за вкусности, колбаса необычайно пикантная и конечно не сравнится с той, что продают в магазине. Риет из индюшки.... Я никогда вкуснее ничего не ела. Колбаса с голубым сыром конечно на люьителя голубого сыра я не являюсь его поклонницей, но колбаску все равно съела. Хотелось бы небольшое пожелание вам сказать - можно ли в посылочку класть бумажку со сроком изготовления и условиями хранения, я не нашла в ваших сообщениях такой информации. И еще вопрос - паштет из петуза и риет из индюшки это консервы? Их можно хранить не открывая? Или их необходимо сразу употреблять в пищу? очень хотела написать свое сообщение на родном украинском языке, но увы мой телефон не захотел подчиняться.
Дякую за приємний відгук і раціональну підказочку щодо повідомлення про терміни і умови зберігання! Ми обов'язково введемо таку практику! Щодо дати виготовлення, то продукція завжди свіжа, бо ми не робимо великих партій. Паштети, в т.ч. рієт, язик з томіжьо, перепелині яйця - це консервація і вони проходять процес пастеризації, а в теплий період року - подвійну. Їх можна зберігати невідкритими довго, а коли відкриєте, то довго не протримаєтесь щоб не з'їсти. Це факт Чекаємо на Ваше наступне замовлення)))
_______________________________ Актуальний асортимент http://shkvarka.blogspot.com/ Замовлення - в ПП, e-mail: kuma.shkvarka@gmail.com, за тел. 0685072222
Кілька тижнів тому, на зламі пастельного осіннього тепла і перших загострених мечів майбутньої зимності, до мене в гості завітав новий за часом, проте древній за відчуттями колєга – Олег Кузьмичев. Це той випадок, коли з людиною можна помовчати, а обмін інформацією продовжується. Справедливо буде зізнатися, що п’ять днів спільної відпустки ми провели, здебільшого, у виснажливих боях із Зеленим Змієм. Проте все ж траплялися миті, які ми таки використали із культурною та рекреаційною користю. Зокрема, ми здійснили невеличку мандрівку найближчим лісовим масивом з метою свіженько подихати, мило побесідувати, а заодно, як трапиться, відшукати кілька загублених дідом Лісовиком грибочків-скарбів. І ось ми знайшли перший свій трофей, - боровичка, що висунув тугеньке пузо з-під ледь потемнілого капелюшка. Тоді він ще не знав, що за кілька днів стане елітним компонентом різотто із позавчорашнього суші-рису. На галявинці, де стали перепочити підбираємо букові горішки і хрумтимо, зараз їх у лісі повно. Візьмемо кілька жмень додому, їхній смак теж із дитинства. Ходить страшилка, що від них паморочиться і глючиться. Думаю, що це ще одна відмазка, щоб не культивувати вітчизняний продукт, користуючись краще кедровими горішками по 1500 грн за кг.
Почав цяпотіти дрібний дощик. Ми спустилися у невеличку яму, над якою нахилились дерева, поспускали гілляки і не так пропускають важкі, холодні осінні краплі. Цікаво, що це за вирва? Мабуть, цілком реальні шрами якоїсь війни. Якої? А хто вже пригадає… У ямі значно вологіше. Поміж гнилих патиків на довгих чорних ніжках тягнуться до світла ледь помітні маленькі грибочки, які несуть в собі аромат дитинства. Колись, дядько Славко Демків, багато в чому заміняв мені батька. Возив на своїх Жигулях до лісу ледь не щодня. Наодинці із мною малим, багато балакав про ліс, природу, гриби. Багато курив, сидячи на відерку. Голосно дихав. Казав, що задихається від свіжого повітря. Щоразу, впізнавши часничника, він розтирав його у своїх грубих пальцях і давав мені понюхати. Гострий аромат: мішунок часнику, сушеного гриба і тютюну із пальців дядька Славка, - це те, що залишиться надовго. Нема вже мене малого. Дядько Славко лежав кілька місяців у лікарні, а я його так і не відвідав, не поговорив востаннє. Нема вже і його… А той гострий аромат залишиться надовго… Сушені товчені часничники носили при собі козаки, чумаки, чабани і ще багато хто. Дрібка чарівної спеції додавала вишуканості до традиційних повсякденних страв. Обов’язково до готових страв, бо в процесі найменшої термообробки часничник повністю втрачає свій шарм. Нині часничник майже не використовується. Замість того, аби культивувати свою культуру, засновану на вікових традиціях дідів, нашим рестораторам часто легше купити заморського трюфеля, чи, частіше, трюфельної есенції чи олії… Йдемо далі, спускаємося по слизькій глиняній стежині до Винниківського озера. Дорогою підбираємо одиноких моховиків, які у нас вважаються одними із найкращих грибів, хоч на мій смак їм як до місяця до таких грибів, як бараняча голова, сморж, жовтий трутовик, парасолька чи герицій кораловидний… Останнього ще називають лев’ячою гривою. Ось він – на поваленому дубові, - Грааль для грибника. Це, безумовно найкрасивіший гриб, що я бачив у житті. Не впевнені – не беріть його. Впевнені – не беріть відразу, - спершу придивіться і насолодіться його красою.
Зустрілись із дядьком. Каже, що грибів у лісі нема. Тільки кілька печеричок здибав. Йду і думаю: «Дивно. А в мене є. А де він тут печерички знайшов?» Не маю жодного права сумніватись у професійності інших грибників, проте наголос зроблю. Будьте обережні! Печериці вкрай рідко зустрічаються у лісі, їхня батьківщина – пасовиська. Натомість у лісах часто зустрічається бліда поганка, яку найчастіше і плутають із печерицями. Бліда поганка, до слова, чи не єдиний гриб на наших теренах від якого можна безапеляційно розпрощатися із цим світом. Так по троху ми добралися до озера, де не без допомоги місцевого населення, ми знайшли чудовий кіоск. Поповнивши запаси провіянту певного виду, ми помандрували назад, вже не так загострюючи свою увагу на грибних принадах. Вдома переробкою грибів ми займалися вкрай просто і швидко. Проста цибульно-морквяна засмажка на маслі, трохи шпарагівки, кілька бульбин + лев’яча грива, - простенька, але неймовірно ароматна і казково-текстурна зупка. Моховики смажені на маслі + трошки цибульки, кілька ложок сметани, мускат, духмяний перець та зубець часнику. Часник, до слова, даю до грибів завжди, бо вважаю, що без нього гриб не віддасть свого аромату. Грибну мачанку ми виклали на грінки із сихівського батону, натертих часничком, - на честь і во славу Сихівського лісу, який подарував нам такий насичений день. Щодо часничників, то кілька для цікавості текстури потрапили у зупку. Решту ми підсушили в духовці і перетерли у пальцях. Готовим порошком ми підсипали як зупку, так і мачанку. Горішки бука кинули на пательню, додали кілька крапель води і підсолили. Кілька хвилин і горішки почали пострілювати, - це ознака, що саме час налити келих пива:)
Не маю морального права на повчання, проте, хто ще не встиг - піймайте хвостик осені і сходіть поближче до природи, туди, звідки колись усі ми вийшли. Поряд привидів історії та образів із минувшини, ви обов’язково зустрінетесь із сучасним, чи навіть своїм майбутнім. Один день із боєм вирваний із пазурів цивілізації, подарує вічну, як світ мудрість, - «Цінуймо, що маємо»…
_______________________________ Актуальний асортимент http://shkvarka.blogspot.com/ Замовлення - в ПП, e-mail: kuma.shkvarka@gmail.com, за тел. 0685072222
Доброго вечора, пані та панове) Вчора, 20 жовтня, усі кухарі світу відзначали своє професійне свято. А 23 жовтня святкуватимуть працівники реклами, а за ними, 24 жовтня - маркетологи. 25 жовтня за календарем взагалі насичений день: День автомобіліста і шляховика, День народження Національної спілки художників України, а цього року в Україні ще і вибори у місцеві ради. Вітаємо усіх: рекламістів, маркетологів, автомобілістів і художників! Усі професії роблять світ кращим, справа кожного важлива. Так само важливо робити все якісно, з душею, "як для себе". Вітаємо і з тим, що українці у неділю матимуть +1 годину часу на відпочинок, бо переходимо на зимовий час. Тож не забудьте перевести стрілки своїх годинників на годину назад. Куми Юрко і Місько роблять свою справу зі знанням діла, а кількість любові і натхнення - так взагалі незліченні. Наші смаколики складуть вам чудове товариство для свята, професійного чи особистого, добрі наїдки прикрасять і будні. В ковбасному асортименті цього тижня є все: Ковбаса сиров’ялена пальцьопхана, з блакитним сиром, 420 грн кільо. 60-80 грн. за паличку. Ковбаса сиров’ялена пальцьопхана, з пармезаном. 450 грн кільо. 70-90 грн. за паличку. Ковбаса сиров’ялена пальцьопхана від бабці Прусі з кропом. 440 грн. кільо. 55-85 грн. за паличку. Ковбаса сиров’ялена пальцьопхана, з гострим перцем, 420 грн кільо. 65-90 грн. за паличку. Ковбаса сиров’ялена пальцьопхана, з білими грибами. 450 грн кільо. 70-90 грн. за паличку. Ковбаса сиров’ялена пальцьопхана лісова (з багоном). 450 грн. кільо. 60-80 грн. за паличку. Ковбаса сиров’ялена пальцьопхана традиційна. 370 грн. кільо. 40-75 грн. за паличку. А також свіженьке сальце, вуджене на зимно. 200 грн. кільо, 40-60 грн. за шмат.
На фото - Паштет із півника "Укірукук". Під час вигадування назви думки у шкварчан сильно розділились, адже жіноча частина хотіла наголосити на ніжності паштету, а хлопам би тільки посміятись))) Світленька ніжненька куряча грудинка, трішки печінки, свинячого жирку - смачне і естетично гарне поєднання.
_______________________________ Актуальний асортимент http://shkvarka.blogspot.com/ Замовлення - в ПП, e-mail: kuma.shkvarka@gmail.com, за тел. 0685072222
З’ява в нашому асортименті індичого паштету «Індик-Шпиндик» - закономірна, і навіть трохи знакова, подія. Річ у тім, що фанати нашого «Домашнього паштету», частенько вимагали, аби ми додали до меню дещо таке ж смачне, але не так обтяжене (для декого) побічними ефектами, як от смалець. Власне, «Шпиндиком» ми розпочали роботу над полегшеним меню для тих, хто не дружить із зайвими калоріями. Тому, вже у найближчому майбутньому шукайте спортивніші, ніжніші, легші, але, сподіваємось, такі ж смачні для Вас, смаколики, а також ексклюзивний дегустаційний набір «Шкварка Лайт». Отож, основа нашого паштету – найніжніше індиче філе. Для текстурності та виразнішого смаку – беремо в приблизно рівних пропорціях індичі сердечка, шлунки та печінку. Все це окремо, кожен у своєму баняку, ставимо на плиту. До кожної каструлі – трохи любові, магії, а також морквицю, цибульку, петрушку, селеру, лавриль та кілька зернинок духмяного перцю. Кожен росіл солимо та дбайливо збираємо шуму. Паралельно тремо морквицю, дрібно кавальцуємо цибульку. Їх ми протушкуємо у найякіснішому, яке можемо здибати, вершковому маслі. До тушкованих овочів додаємо спеції. Їх обов’язково підігріємо у пательні, до виділення аромату. Наша пательня має більше ста років, - чавунна, поливана, найдорожча сімейна реліквія. Під час кожного смаження вона все ще знайомиться із новим, і віддає частинку своєї - важливої - історії. Спеції перемелюємо на кавовому млинку, додаємо до булькотливих овочів. Часник подрібнюємо та смажимо на маслі. Обов’язково підсмажуємо, бо сирий часник, впарившись, може своїм деформованим ароматом підступно зіпсувати всю нашу любов… Дістаємо із росолу м’яско. Бульйон прозорий. У ньому плавають блискучі кільця жовтуватого жиру. Частинку його додамо до паштету для пом’якшення текстури. До решти зваримо «Тіста від бабусі Марусі» і посмакуємо у сімейному колі, на зламі важкого робочого дня. Це улюблена страва моєї донечки Оленки. Тушковані овочі блендеримо, мняско крутимо на м’ясорубці. Двічі. Якраз стільки, щоб паштет став паштетоподібним, але не втратив дрібної крупинки, притаманної галицькому краєві. Готову массу ми додатково виварюємо, розкладаємо у стерилізовані слоїчки і стерилізуємо ще двічі по дві години щоразу. Ось і все. Не відмовте собі у задоволенні. Скуштуйте із білою підігрітою гріночкою та розтопленим часниковим вершковим часлом… І навіть, якщо поряд немає каміна, він неодмінно з’явиться у ваших думках. Най нам всім буде тепло…
_______________________________ Актуальний асортимент http://shkvarka.blogspot.com/ Замовлення - в ПП, e-mail: kuma.shkvarka@gmail.com, за тел. 0685072222
Поки хтось дивився Х-фактор, а хтось його тихо не полюбляв, кум Юрко демонстрував свій талант - приборкувати пекло. Перець Чилі - зірка вечора. Грилюється, аби потрапити у банки, а з ними до вас.
П.С: Давайте помолимось (потримаємо кулачки), аби Юрко не почухав собі носа, бо його дружина Лесюня вже то зробила і ледве стримується, "щоб не взяти третю октаву"
_______________________________ Актуальний асортимент http://shkvarka.blogspot.com/ Замовлення - в ПП, e-mail: kuma.shkvarka@gmail.com, за тел. 0685072222
Учора трохи наїлися адреналіну. Драйву у наше розмірене життя підкинув відомий журналіст, автор і ведучий кулінарних програм Костянтин Грубич. До Львова він приїхав не заради «Шкварки», а з метою презентації книжки «Смачна країна». Однак, попри щільний графік знайшов час для тіснішого знайомства з творцями пальцьопханої ковбаски.
Приймали ми зіркового гостя по-домашньому, на вотчині кума Юрка – в Сороках Львівських, що забезпечило його дружині Лесі прискорене скидання енної кількості кілокалорій. Ну, бо не кожен день людина з телевізора хрумає грінки у тебе на терасі!
За балачками про українську кухню, Юра і Михайло навчили Костянтина готувати «Пекельний перець» і, щоб не ображати дрова, підрум’янили на грилі шматок м’ясця, який потім дружно спожили. Не знаємо, наскільки нетиповим цей осінній понеділок був для Костянтина, але нам він подарував ще більше натхнення до роботи. Кожен з нас (чи то кухар, чи журналіст, чи кухар-журналіст) в силу свого таланту, можливостей та місця проживання робить все, що може, для популяризації українського продукту. А об’єднує нас спільна складова – «любити те, що робиш» …
_______________________________ Актуальний асортимент http://shkvarka.blogspot.com/ Замовлення - в ПП, e-mail: kuma.shkvarka@gmail.com, за тел. 0685072222
Вы не можете начинать темы Вы не можете отвечать на сообщения Вы не можете редактировать свои сообщения Вы не можете удалять свои сообщения Вы не можете добавлять вложения
Кто сейчас на конференции
Сейчас этот форум просматривают: Google [Bot] и гости: 2