Site Logo

Текущее время: 30 июл 2025 00:29

Часовой пояс: UTC + 2 часа [ Летнее время ]

Форум закрыт Эта тема закрыта, вы не можете редактировать и оставлять сообщения в ней.  [ Сообщений: 48 ]  На страницу Пред.  1, 2, 3, 4  След.
Автор Сообщение
 Заголовок сообщения: Re: Наследство
СообщениеДобавлено: 18 авг 2015 15:42 
Юрист
Цитата

ЗЖФ-зависима: 12 лет 3 месяца 28 дней

Очки репутации: 68
Повысить репутациюПонизить репутацию
Kalusha писал(а):
Дело в том, что он таи как раз и не живёт и документов у него никаких (на квартиру)нет...(((

Дзхержинскього, 5 Реэстрацыйна служба

Пожаловаться на это сообщение
 Профиль Отправить личное сообщение  
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 30 ноя 2015 14:49 
Начинающая Леди
Цитата

ЗЖФ-зависима: 16 лет 1 месяц

Очки репутации: 0
Добрый день. Помогите разобраться в ситуации, что делать и куда бежать.
Ситуация такая. Трехкомнатная квартира приватизирована на троих в равных долях: на бабушку, дедушку и дядю. Бабушка умерла в мае 2014 года. Никто из наследников не вступил в наследство, т.к. вообще не знали что нужно в него вступать и уж тем более о том, что для этого есть определенные сроки. Дедушка все время жил и продолжает жить в этой квартире, платить ком.услуги. Может ли он сейчас вступить в наследство? Что для этого надо? Или же это может сделать дядя? Он уже 20 лет проживает в России, 10 из которых является гражданином России. Я так понимаю это является уважительной причиной пропуска срока вступления в наследство? Что ему надо делать? Надо обязательно приехать в Украину и здесь уже все решать? Вобщем подскажите что нам делать и как было бы логичнее поступить? Или я как внучка могу сейчас подать нотариусу заявление что хочу вступить в наследство, т.к. наследники первой очереди не вступили в него? Или я тожн пропустила для этого все сроки? (После смерти бабушки я проживаю с дедушкой в этой самой квартире). Заранее спасибо

Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 10 дек 2015 22:16 
Юрист
Цитата

Nafanya писал(а):
Добрый день. Помогите разобраться в ситуации, что делать и куда бежать.
Заранее спасибо

Я так розумію до нотаріуса ви не забігали? ))
Звернутися до суду про визнання права власності на успадковану квартиру - Вами і дідусем. адже ви фактично прийняли спадщину адже ви в квартирі проживали.

Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 18 янв 2016 22:05 
Леди форума
Цитата

ЗЖФ-зависима: 15 лет 8 месяцев 21 день

Очки репутации: 11
Добрый вечер! У меня такой вопрос.
Брат оформляет наследство после смерти сестры. У сестры нет детей, муж и родители давно умерли. Было подано заявление о вступлении в наследство. Прошло пол года со дня смерти сестры в конце октября 2015 года. И вот только сейчас нотариус проверил все в насл.реестре и дал добро на оформление. Помимо всего на сегодняшний день прочего нотариус (вернее его помощник) потребовал оценку недвижимости, чтоб в дальнейшем заплатить 5% налога и проч.
Скажите пожалуйста, насколько мне известно с 1.01.2016 вступил в силу закон № 1709-VII "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України (щодо деяких питань спадкування)" где наследники 1 и 2 очередей не будут платить налог на наследство (0% ставка налогообложения), а так же отменяется обязательная оценка имущества для наследников 1 и 2 групп.
Так ли это? Необходима ли оценка для 2 очереди и действительно ли ставка налога для 2 очереди 0%? Спасибо.

Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 26 янв 2016 00:32 
Юрист
Цитата

Katena писал(а):
Добрый вечер! У меня такой вопрос.
Брат оформляет наследство после смерти сестры. У сестры нет детей, муж и родители давно умерли. Было подано заявление о вступлении в наследство. Прошло пол года со дня смерти сестры в конце октября 2015 года. И вот только сейчас нотариус проверил все в насл.реестре и дал добро на оформление. Помимо всего на сегодняшний день прочего нотариус (вернее его помощник) потребовал оценку недвижимости, чтоб в дальнейшем заплатить 5% налога и проч.
Скажите пожалуйста, насколько мне известно с 1.01.2016 вступил в силу закон № 1709-VII "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України (щодо деяких питань спадкування)" где наследники 1 и 2 очередей не будут платить налог на наследство (0% ставка налогообложения), а так же отменяется обязательная оценка имущества для наследников 1 и 2 групп.
Так ли это? Необходима ли оценка для 2 очереди и действительно ли ставка налога для 2 очереди 0%? Спасибо.

оподаткування майна згідно з законом, крім випадків визначення розміру податку при спадкуванні власності, вартість якої оподатковується за нульовою ставкою; { Абзац восьмий частини другої статті 7 із змінами, внесеними згідно із Законами N 1255-IV ( 1255-15 ) від 18.11.2003, N 1709-VII ( 1709-18 ) від 20.10.2014; в редакції Закону N 71-VIII ( 71-19 ) від 28.12.2014 }

Податковий кодекс
174.2. Об'єкти спадщини оподатковуються:

174.2.1. за нульовою ставкою:

а) вартість власності, що успадковується членами сім'ї спадкодавця першого ступеня споріднення;

б) вартість власності, зазначеної в підпунктах "а", "б", "ґ" пункту 174.1 цієї статті, що успадковується особою, яка є інвалідом I групи або має статус дитини-сироти або дитини, позбавленої батьківського піклування, та вартість власності, зазначеної в підпунктах "а", "б" пункту 174.1, що успадковуються дитиною-інвалідом;

в) грошові заощадження, поміщені до 2 січня 1992 року в установи Ощадного банку СРСР та державного страхування СРСР, що діяли на території України, а також у державні цінні папери (облігації Державної цільової безпроцентної позики 1990 року, облігації Державної внутрішньої виграшної позики 1982 року, державні казначейські зобов'язання СРСР, сертифікати Ощадного банку СРСР) та грошові заощадження громадян України, поміщені в установи Ощадного банку України та колишнього Укрдержстраху протягом 1992-1994 років, погашення яких не відбулося, що успадковуються будь-яким спадкоємцем;

174.2.2. за ставкою, визначеною пунктом 167.2 статті 167 цього Кодексу, вартість будь-якого об'єкта спадщини, що успадковується спадкоємцями, які не є членами сім'ї спадкодавця першого ступеня споріднення;

174.2.3. за ставкою, визначеною у пункті 167.1 статті 167 цього Кодексу, для будь-якого об'єкта спадщини, що успадковується спадкоємцем від спадкодавця-нерезидента, та для будь-якого об'єкта спадщини, що успадковується спадкоємцем-нерезидентом від спадкодавця-резидента.

167.2. Ставка податку становить 5 відсотків бази оподаткування у випадках, прямо визначених цим розділом

десь так. Нажаль.

Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 09 фев 2016 13:15 
Начинающая Леди
Цитата

ЗЖФ-зависима: 9 лет 11 месяцев 7 дней
Детки: нет

Очки репутации: 3
babakruslan,Добрый день,все трудно описать...как можно с вами связаться по тел. или подъехать для консультации..по вопросу наследства??

Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 09 мар 2016 22:11 
Юрист
Цитата

відправив особисте повідомлення, зазвичай не надаю консультацій окрім форуму. Але поспілкуюсь.

Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 01 апр 2016 16:15 
Леди Совершенство
Цитата

ЗЖФ-зависима: 13 лет 10 месяцев 11 дней
Медали: 16
Я люблю ЗЖФ (1) Сердце форума (1) Почетная мамочка форума (1) Автор статьи (2)
Путешественница (1) Квест. Участник. (2) Благотворительная ярмарка (3) I'm lady (1)
К 10-летию форума (1) Новогодний квест, 2 место (1) Участник фотоквеста (1) Весенний шабаш. Участник. (1)

Очки репутации: 787
Добрый день! У мамы умер брат в селе. Она единственная наследница. Брат проживал в доме, приватизированном на покойного отца. Документы не переоформлял. Возле дома есть не приватизированная земля, которую сейчас хочет отобрать сельсовет, так как в том доме никто не живет и не прописан
1)Насколько правомерно поступает сельсовет? Они ставят условие что если никто там не пропишется и не будет жить, то по прошествию полугода( от смерти дяди), они эту землю отберут. А чтоб продать дом, маме нужно подождать пол года...какой-то замкнутый круг :vaco:
2) Чтоб продать дом маме необходимо его переоформить на себя?
3) Существует ли сейчас что-то типа договора об обязательствах? Чтоб указать что в определенную дату право собственности на дом переходит кому-то, а маме в этот день отдают оставшуюся сумму.( Ну что-то в этом роде, чтоб люди дали задаток и жили там)
Заранее спасибо!

Изображение

Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 04 апр 2016 21:25 
Истинная Леди
Цитата

ЗЖФ-зависима: 9 лет 10 месяцев 6 дней
Семья: Балованный муж)))

Очки репутации: 18
Добрый вечер! Помогите, я в отчаяние. Есть квартира, которая была приватизирована на мужа и жену. Жена умерла в 2012 году. Их сын живет за границей более 10 лет, в квартире не прописан, завещания или дарственной на него нет. Владелец квартиры, мне родственником не является, хоть живет у меня (мне так удобно за ним присматривать, человек он уже пожилой). Хочу уберечь его жил площадь от всех "охотников" на нее, в том числе и государства и всяких аферистов. Что можно сделать, чтоб квартира досталась его сыну, который не может явиться лично для оформление всех документов. Нужен вариант защиты, от всяких "телодвижений" от "черных нотариусов" и так далее.
И если дедушка умрет, как сын сможет вступить в наследство?
Купля-продажа оформленная, к примеру на меня, как посредника между отцом и сыном убережет квартиру?
Какие возможны варианты?

Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 05 апр 2016 21:59 
Юрист
Цитата

Код:
Добрый день! У мамы умер брат в селе. Она единственная наследница. Брат проживал в доме, приватизированном на покойного отца. Документы не переоформлял.

Не має значення - звертатися треба до нотаріуса. Від батька успадкував син - від сина - сестра. Є пряма цепочка.

Код:
Возле дома есть не приватизированная земля, которую сейчас хочет отобрать сельсовет, так как в том доме никто не живет и не прописан
1)Насколько правомерно поступает сельсовет? Они ставят условие что если никто там не пропишется и не будет жить, то по прошествию полугода( от смерти дяди), они эту землю отберут. А чтоб продать дом, маме нужно подождать пол года...какой-то замкнутый круг :vaco:

Нууу, а земля не брата. Фактично землю вони мають право забрати чи передати хоч завтра, просто чогось їх стримує, або не розуміють, або я не розумію чогось.
Ну, якби то, коло не замкнуте - оскільки вона може прописуватися і жити хоч завтра, приймати спадщину фактично, і паралельно - формально із заявою до нотаріуса.
Код:
2) Чтоб продать дом маме необходимо его переоформить на себя?

Да, - до півроку звертатися до нотаріуса із заявою. Той видає свідоцтво після півроку. Після отримання свідоцтва - можна продавати.
3) Существует ли сейчас что-то типа договора об обязательствах? Чтоб указать что в определенную дату право собственности на дом переходит кому-то, а маме в этот день отдают оставшуюся сумму.( Ну что-то в этом роде, чтоб люди дали задаток и жили там).
Ось про договір на майбутне, попередній договір і т.п. це вже питайте у нотаріуса. Фактично я б на місці нотаріуса вас би не прийняв - ви ще не спадкоємиця і укладати договір не маєте права. Але, нотаріуси є різні.
Ви подали заяву до нотаріуса. Укладайте договір найму житла на декілька місяців - і нехай люди живуть до оформлення вами спадщини.

-- 05 апр 2016 21:08 --

Criosanka писал(а):
Добрый вечер! Помогите, я в отчаяние. Есть квартира, которая была приватизирована на мужа и жену. Жена умерла в 2012 году. Их сын живет за границей более 10 лет, в квартире не прописан, завещания или дарственной на него нет. Владелец квартиры, мне родственником не является, хоть живет у меня (мне так удобно за ним присматривать, человек он уже пожилой). Хочу уберечь его жил площадь от всех "охотников" на нее, в том числе и государства и всяких аферистов. Что можно сделать, чтоб квартира досталась его сыну, который не может явиться лично для оформление всех документов. Нужен вариант защиты, от всяких "телодвижений" от "черных нотариусов" и так далее.
И если дедушка умрет, как сын сможет вступить в наследство?
Купля-продажа оформленная, к примеру на меня, как посредника между отцом и сыном убережет квартиру?
Какие возможны варианты?

Дик - робіть заповіт на сина - і всі проблеми і дешевше всього. Для заповіту абсолютно не потрібно явки сина.
Син ну на крайній випадок, зайде за кордоном до консульства, завірить заяву і направить її на адресу нотаріуса. Хоча і так квартира залишиться за сином.
Якщо дєдушка вам дуже довіряє - можете зробити на себе дарчу, або купівлю продаж. Можете і заповіт на вас зробити під умовою, що син не звернеться до нотаріуса протягом десяти років за квартирою.

Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 06 апр 2016 06:41 
Истинная Леди
Цитата

ЗЖФ-зависима: 9 лет 10 месяцев 6 дней
Семья: Балованный муж)))

Очки репутации: 18
Так завещание можно менять хоть каждый и актуальным будет последнее по дате написания. А если он потом в силу своих болезней еще когото впишет в завещание?

Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 06 апр 2016 17:14 
Юрист
Цитата

тоді в силу того що його обмануть - зможете оскаржити останній заповіт у суді. А якщо він передумає після продажу квартири, або ви передумаєте - сварка чи непорозуміння і т.п., або ви просто шахрай - як йому бути?? Відсутнє в законі - посередник в успадкуванні)

Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 24 июн 2016 21:17 
Леди Совершенство
Цитата

ЗЖФ-зависима: 15 лет 1 месяц 14 дней
Семья: Самая счастливая
Детки: Ты Жэ... ))
Медали: 5
Я люблю ЗЖФ (1) Почетная невеста форума (1) Почетная мамочка форума (1) Морская нимфа (1)
Это любовь (1)

Очки репутации: 66
Добрый вечер. Подскажите, оформляю земельный пай по наследству. Какие меня ждут платежи (налоги)?

Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 15 июл 2016 15:49 
Леди форума
Цитата

ЗЖФ-зависима: 15 лет 6 месяцев 10 дней
Семья: имеется
Детки: сыночек

Очки репутации: 30
Подскажите пожалуйста. Ситуация такая: Собственник квартиры умер в декабре 2015, наследник(единственная дочь у которой на руках заявление) просрочила полугодовой срок вступления в наследство. Уважительной причины нет. В суде посоветовали взять справку в "Основании", что наследница проживала три года со своей матерью в её квартире до смерти последней. Потом с этой справкой и завещанием к нотариусу, а если официально откажет, то со всеми документами в суд. Правильно ли с вашей точки зрения такой механизм решения проблемы и к какому нотариусу лучше обращаться с этой проблемой в Вознесеновском районе. Заранее спасибо.

Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 25 июл 2016 20:11 
Юрист
Цитата

RedPuma писал(а):
Добрый вечер. Подскажите, оформляю земельный пай по наследству. Какие меня ждут платежи (налоги)?

Тут Вам досить оперативно підкаже нотаріус. Якщо справу ще не відкрито - відкривайте за місцем свого проживання у будь-якого приватного нотаріуса.
Varvara писал(а):
Подскажите пожалуйста. Ситуация такая: Собственник квартиры умер в декабре 2015, наследник(единственная дочь у которой на руках заявление) просрочила полугодовой срок вступления в наследство. Уважительной причины нет. В суде посоветовали взять справку в "Основании", что наследница проживала три года со своей матерью в её квартире до смерти последней. Потом с этой справкой и завещанием к нотариусу, а если официально откажет, то со всеми документами в суд. Правильно ли с вашей точки зрения такой механизм решения проблемы и к какому нотариусу лучше обращаться с этой проблемой в Вознесеновском районе. Заранее спасибо.

Якщо квартира приватизована. тоді не треба нічого нікому доводити. Більш ВАЖЛИВО що Ви вступили у спадщину - прийняли спадщину в натурі - живете в квартирі і користуватись нею, платити за комунальні послуги і т.п. Нотаріус може звернути увагу лише на хворобу або виїзд за кордон, з підтвердженням цього документально.
Взагалі то, я не розумію де суд взяв строк у три роки. Звертайтесь до юриста, нехай подає заяву до суду про подовження строку для прийняття спадщини або про визнання права власності за спадкоємцем.
Статті додаю.
Стаття 1268. Прийняття спадщини

1. Спадкоємець за заповітом чи за законом має право прийняти спадщину або не прийняти її.

2. Не допускається прийняття спадщини з умовою чи із застереженням.

3. Спадкоємець, який постійно проживав разом із спадкодавцем на час відкриття спадщини, вважається таким, що прийняв спадщину, якщо протягом строку, встановленого статтею 1270 цього Кодексу, він не заявив про відмову від неї.

4. Малолітня, неповнолітня, недієздатна особа, а також особа, цивільна дієздатність якої обмежена, вважаються такими, що прийняли спадщину, крім випадків, встановлених частинами другою - четвертою статті 1273 цього Кодексу.

5. Незалежно від часу прийняття спадщини вона належить спадкоємцеві з часу відкриття спадщини.

Стаття 1269. Подання заяви про прийняття спадщини

1. Спадкоємець, який бажає прийняти спадщину, але на час відкриття спадщини не проживав постійно із спадкодавцем, має подати нотаріусу або в сільських населених пунктах - уповноваженій на це посадовій особі відповідного органу місцевого самоврядування заяву про прийняття спадщини.

{Частина перша статті 1269 із змінами, внесеними згідно із Законами № 2435-VI від 06.07.2010, № 1709-VII від 20.10.2014}

2. Заява про прийняття спадщини подається спадкоємцем особисто.

3. Особа, яка досягла чотирнадцяти років, має право подати заяву про прийняття спадщини без згоди своїх батьків або піклувальника.

4. Заяву про прийняття спадщини від імені малолітньої, недієздатної особи подають її батьки (усиновлювачі), опікун.

5. Особа, яка подала заяву про прийняття спадщини, може відкликати її протягом строку, встановленого для прийняття спадщини.

Стаття 1270. Строки для прийняття спадщини

1. Для прийняття спадщини встановлюється строк у шість місяців, який починається з часу відкриття спадщини.

2. Якщо виникнення у особи права на спадкування залежить від неприйняття спадщини або відмови від її прийняття іншими спадкоємцями, строк для прийняття нею спадщини встановлюється у три місяці з моменту неприйняття іншими спадкоємцями спадщини або відмови від її прийняття.

Якщо строк, що залишився, менший як три місяці, він продовжується до трьох місяців.

Стаття 1271. Прийняття заповідального відказу

1. Якщо протягом шести місяців з часу відкриття спадщини відказоодержувач не відмовився від заповідального відказу, вважається, що він його прийняв.

Стаття 1272. Наслідки пропущення строку для прийняття спадщини

1. Якщо спадкоємець протягом строку, встановленого статтею 1270 цього Кодексу, не подав заяву про прийняття спадщини, він вважається таким, що не прийняв її.

2. За письмовою згодою спадкоємців, які прийняли спадщину, спадкоємець, який пропустив строк для прийняття спадщини, може подати заяву про прийняття спадщини нотаріусу або в сільських населених пунктах - уповноваженій на це посадовій особі відповідного органу місцевого самоврядування за місцем відкриття спадщини.

{Частина друга статті 1272 із змінами, внесеними згідно із Законами № 2435-VI від 06.07.2010, № 1709-VII від 20.10.2014}

3. За позовом спадкоємця, який пропустив строк для прийняття спадщини з поважної причини, суд може визначити йому додатковий строк, достатній для подання ним заяви про прийняття спадщини.

Стаття 1273. Право на відмову від прийняття спадщини

1. Спадкоємець за заповітом або за законом може відмовитися від прийняття спадщини протягом строку, встановленого статтею 1270 цього Кодексу. Заява про відмову від прийняття спадщини подається нотаріусу або в сільських населених пунктах - уповноваженій на це посадовій особі відповідного органу місцевого самоврядування за місцем відкриття спадщини.

{Частина перша статті 1273 із змінами, внесеними згідно із Законами № 2435-VI від 06.07.2010, № 1709-VII від 20.10.2014}

2. Фізична особа, цивільна дієздатність якої обмежена, може відмовитися від прийняття спадщини за згодою піклувальника і органу опіки та піклування.

3. Неповнолітня особа віком від чотирнадцяти до вісімнадцяти років може відмовитися від прийняття спадщини за згодою батьків (усиновлювачів), піклувальника і органу опіки та піклування.

4. Батьки (усиновлювачі), опікун можуть відмовитися від прийняття спадщини, належної малолітній, недієздатній особі, лише з дозволу органу опіки та піклування.

5. Відмова від прийняття спадщини є безумовною і беззастережною.

6. Відмова від прийняття спадщини може бути відкликана протягом строку, встановленого для її прийняття.

Стаття 1274. Право на відмову від прийняття спадщини на користь іншої особи

1. Спадкоємець за заповітом має право відмовитися від прийняття спадщини на користь іншого спадкоємця за заповітом.

2. Спадкоємець за законом має право відмовитися від прийняття спадщини на користь будь-кого із спадкоємців за законом незалежно від черги.

3. Спадкоємець має право відмовитися від частки у спадщині спадкоємця, який відмовився від спадщини на його користь.

4. Якщо заповідач підпризначив спадкоємця, особа, на ім'я якої складений заповіт, може відмовитися від спадщини лише на користь особи, яка є підпризначеним спадкоємцем.

5. Відмова від прийняття спадщини може бути визнана судом недійсною з підстав, встановлених статтями 225, 229-231 і 233 цього Кодексу.

Стаття 1275. Правові наслідки відмови від прийняття спадщини

1. Якщо від прийняття спадщини відмовився один із спадкоємців за заповітом, частка у спадщині, яку він мав право прийняти, переходить до інших спадкоємців за заповітом і розподіляється між ними порівну.

2. Якщо від прийняття спадщини відмовився один із спадкоємців за законом з тієї черги, яка має право на спадкування, частка у спадщині, яку він мав право прийняти, переходить до інших спадкоємців за законом тієї ж черги і розподіляється між ними порівну.

3. Положення цієї статті не застосовуються, якщо спадкоємець відмовився від прийняття спадщини на користь іншого спадкоємця, а також коли заповідач підпризначив іншого спадкоємця.

4. Якщо на спадкоємця за заповітом, який відмовився від прийняття спадщини, було покладено заповідальний відказ, обов'язок за заповідальним відказом переходить до інших спадкоємців за заповітом, які прийняли спадщину, і розподіляється між ними порівну.

5. Відмова спадкоємця за заповітом від прийняття спадщини не позбавляє його права на спадкування за законом.

Стаття 1276. Перехід права на прийняття спадщини

1. Якщо спадкоємець за заповітом або за законом помер після відкриття спадщини і не встиг її прийняти, право на прийняття належної йому частки спадщини, крім права на прийняття обов'язкової частки у спадщині, переходить до його спадкоємців (спадкова трансмісія).

Право на прийняття спадщини у цьому випадку здійснюється на загальних підставах протягом строку, що залишився. Якщо строк, що залишився, менший як три місяці, він подовжується до трьох місяців.

Стаття 1277. Відумерлість спадщини

1. У разі відсутності спадкоємців за заповітом і за законом, усунення їх від права на спадкування, неприйняття ними спадщини, а також відмови від її прийняття орган місцевого самоврядування за місцем відкриття спадщини зобов'язаний подати до суду заяву про визнання спадщини відумерлою.

{Частина перша статті 1277 в редакції Закону № 3795-VI від 22.09.2011}

2. Заява про визнання спадщини відумерлою подається після спливу одного року з часу відкриття спадщини.

3. Спадщина, визнана судом відумерлою, переходить у власність територіальної громади за місцем відкриття спадщини.

4. Територіальна громада, яка стала власником відумерлого майна, зобов'язана задовольнити вимоги кредиторів спадкодавця, що заявлені відповідно до статті 1231 цього Кодексу.

5. Спадщина, не прийнята спадкоємцями, охороняється до визнання її відумерлою відповідно до статті 1283 цього Кодексу.

Ответить с цитатой  
Форум закрыт Эта тема закрыта, вы не можете редактировать и оставлять сообщения в ней.  [ Сообщений: 48 ]  На страницу Пред.  1, 2, 3, 4  След.