Site Logo

Текущее время: 15 июн 2025 22:36

Часовой пояс: UTC + 2 часа [ Летнее время ]

Начать новую тему Ответить на тему  [ Сообщений: 268 ]  На страницу Пред.  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9 ... 18  След.
Автор Сообщение
 Заголовок сообщения: Re: Субсидия и компенсация на оплату коммунальных услуг
СообщениеДобавлено: 28 июл 2016 20:51 
Блондинка на троне, ф трусах и короне
Цитата

ЗЖФ-зависима: 16 лет 5 месяцев 13 дней
Медали: 9
Я люблю ЗЖФ (1) Сердце форума (1) Благотворительная ярмарка (3) Позитив форума (1)
Перчинка форума (1) Тусовщица форума (1) К 10-летию форума (1)

Очки репутации: 1368
Повысить репутациюПонизить репутацию
Matrena, общедомовой стоит. Но думаю, о счетчике личном на квартиру. Потому и спрашиваю как сделать и цена вопроса

Я верю в маникюр и в кричащую одежду, в то, что на отдыхе тоже необходимо делать причёску и наносить губную помаду. Я верю в розовый цвет, а также в то, что счастливые девушки — самые красивые. Я верю в то, что лучшее средство для сжигания калорий — это смех. Я верю в то, что завтра будет новый день, и… Я ВЕРЮ В ЧУДЕСА!!!
Люди! Гарного вам дня, хоч я навіть не знаю, що сьогодні — вівторок, чи субота та пофіг, вбивайте хамство посмішкою. (Андрій Скрябін)

Профиль Отправить личное сообщение  

СообщениеДобавлено: 28 июл 2016 21:22 
Истинная Леди
Цитата

ЗЖФ-зависима: 15 лет 8 месяцев 7 дней
Семья: есть

Очки репутации: 88
Зажигалка, Я ставила месяц назад.В моем доме будут ставить бесплатный на весь дом один, поквартирно не придусмотрено. Подала техпаспорт документы на квартиру копии паспорта кода и написала заявление. Что бы они поставили не должно быть долгов. Потом позвонил мастер сказал стоимость 5000. Пришел с моими документами снял замера определились где будет , через неделю установили.Еще надо было заплатить горгазу по ТО в районе 500 грн.За отключение, подключение и опломбировку. Короче удовольствие дорогое.Так как была ограничена по времени все делала быстро, сильно не вникала.Я думала что это все горгаз делает.А потом как выяснилось то 5000 я заплатила подрядной организации в которую сам горгаз передает доки. Может можно и самим найти этих подрядчикав может будет дешевле. ... Я ставила в 2006 году счетчик тогда папа все сам покупал и шланги и счетчик и проэкт делал.Потом все это нес в горгаз и они устанавливали. А сейчас как раньше они этого всего не требует только документы и ждите звонка. Так что у меня вышло так не было времени сильно вникать

СообщениеДобавлено: 29 июл 2016 07:56 
Леди Совершенство
Цитата

ЗЖФ-зависима: 9 лет 7 месяцев 27 дней

Очки репутации: 51
Леличка писал(а):
Зажигалка, Я ставила месяц назад.В моем доме будут ставить бесплатный на весь дом один, поквартирно не придусмотрено. Подала техпаспорт документы на квартиру копии паспорта кода и написала заявление. Что бы они поставили не должно быть долгов. Потом позвонил мастер сказал стоимость 5000. Пришел с моими документами снял замера определились где будет , через неделю установили.Еще надо было заплатить горгазу по ТО в районе 500 грн.За отключение, подключение и опломбировку. Короче удовольствие дорогое.Так как была ограничена по времени все делала быстро, сильно не вникала.Я думала что это все горгаз делает.А потом как выяснилось то 5000 я заплатила подрядной организации в которую сам горгаз передает доки. Может можно и самим найти этих подрядчикав может будет дешевле. ... Я ставила в 2006 году счетчик тогда папа все сам покупал и шланги и счетчик и проэкт делал.Потом все это нес в горгаз и они устанавливали. А сейчас как раньше они этого всего не требует только документы и ждите звонка. Так что у меня вышло так не было времени сильно вникать

Это вы где узнавали, в самом горгазе или в районном. Куда обратиться за этой информацией?

СообщениеДобавлено: 29 июл 2016 10:17 
Леди Совершенство
Цитата

ЗЖФ-зависима: 15 лет 1 месяц 19 дней
Семья: 1+1=4
Детки: 2 летних Солнышка
Медали: 8
Я люблю ЗЖФ (1) Почетная невеста форума (1) Почетная мамочка форума (1) Путешественница (1)
Благотворительная ярмарка (1) К 10-летию форума (1) Герои новогодней сказки (1) Онлайн квест (1)

Очки репутации: 605
MilaNik, так говорят в горгазе, но если весь дом дает отпор, то потом ставят поквартирно :dntknow: (так было у знакомой, по крайней мере)

СообщениеДобавлено: 29 июл 2016 10:32 
Леди Совершенство
Цитата

ЗЖФ-зависима: 15 лет 3 месяца 24 дня
Медали: 3
Я люблю ЗЖФ (1) Сердце форума (1) К 10-летию форума (1)

Очки репутации: 1087
Limka писал(а):
MilaNik, так говорят в горгазе, но если весь дом дает отпор, то потом ставят поквартирно :dntknow: (так было у знакомой, по крайней мере)

подобный сюжет был в новостях

Заголовок сообщения: Re: Газовый счетчик. Установка и др. вопросы
СообщениеДобавлено: 29 июл 2016 14:41 
Леди Совершенство
Цитата

Друзьям ставили бесплатно, у них в квартире колонка.

СообщениеДобавлено: 29 июл 2016 15:19 
Леди Совершенство
Цитата

ЗЖФ-зависима: 13 лет 18 дней
Детки: дочь
Медали: 2
Я люблю ЗЖФ (1) Fashion battle (1)

Очки репутации: 245
У меня газ.колонка, полгода счетчику, ставили бесплатно. Спрятали в шкаф под мойку.

СообщениеДобавлено: 15 авг 2016 14:59 
Леди Совершенство
Цитата

ЗЖФ-зависима: 9 лет 7 месяцев 27 дней

Очки репутации: 51
Задала вопрос о том когда у них по плану установка счетчика в нашем доме, в личном кабинете, вот что ответили
Цитата:
Добрый день!

Уважаемый клиент, к сожалению в связи с тем что правительством было прекращено финансирование программы по бесплатной установки индивидуальных БГС в многоквартирных домах, бесплатная установка индивидуальных счетчиков в данных квартирах в дальнейшем не предусмотрена. На данный момент бесплатно до устанавливаются индивидуальные счетчики только, в тех домах в которых уже установлено более 70% индивидуальных БГС. Касательно остальных многоквартирных домов - бесплатно будет устанавливается только надомный счетчик - один на весь дом. В том случае, если абонент желает установить индивидуальный БГС, он может установить его за собственные средства.

С уважением
Центр обслуживание клиентов

СообщениеДобавлено: 15 авг 2016 15:18 
Модератор
Цитата

ЗЖФ-зависима: 11 лет 11 месяцев 7 дней
Семья: замужем
Детки: двое
Медали: 21
Я люблю ЗЖФ (1) Особые заслуги (1) Сердце форума (1) Автор статьи (1)
Путешественница (1) Квест. Участник. (1) Mafia for Ladies (3) Активный участник аукциона (1)
Благотворительная ярмарка (5) I'm lady (1) Бомба форума (1) К 10-летию форума (1)
Я люблю Україну (1) Маленький защитник (1) Весенний шабаш. Победитель. (1)

Очки репутации: 1353
есть такая тема -flo-
viewtopic.php?f=41&t=77269&hilit=%D0%B3%D0%B0%D0%B7%D0%BE%D0%B2%D1%8B%D0%B9+%D1%81%D1%87%D0%B5%D1%82%D1%87%D0%B8%D0%BA

СообщениеДобавлено: 15 авг 2016 15:48 
Леди Совершенство
Цитата

MilaNik,как мило crazy

СообщениеДобавлено: 28 авг 2016 15:00 
Приносящая счастье
Цитата

ЗЖФ-зависима: 15 лет 7 месяцев 10 дней
Детки: Есть
Медали: 12
Я люблю ЗЖФ (1) Сердце форума (1) Квест. Победитель. (3) Кулинарный поединок на ЗЖФ (1)
Леди Фортуна (1) К 10-летию форума (1) Новогодний квест, 3 место (1) Геокешинг (1)
Участник фотоквеста (2)

Очки репутации: 437
девочки,нужен хороший газовщик,посмотреть газ. колонку :thanks:

СообщениеДобавлено: 28 авг 2016 15:10 
Леди Совершенство
Цитата

ЗЖФ-зависима: 13 лет 18 дней
Детки: дочь
Я люблю ЗЖФ (1) Fashion battle (1)

Очки репутации: 245
Манана, тел в л/с. Этот мастер работает в сервисе Беретты. Отличный мастер, знает что делает, быстро понял в чем проблема, хотя до него запорожгазовские ломастеры разводили руками. Рекомендую.

СообщениеДобавлено: 28 авг 2016 19:49 
Леди Совершенство
Цитата

ЗЖФ-зависима: 14 лет 2 месяца 4 дня
Детки: сынок и доченька

Очки репутации: 133
Fragolina,и мне телефон пожалуйста.

СообщениеДобавлено: 28 авг 2016 20:15 
Леди Совершенство
Цитата

ЗЖФ-зависима: 10 лет 5 месяцев
Семья: да
Детки: доця
Я люблю ЗЖФ (1) Благотворительная ярмарка (1)

Очки репутации: 195
Были в магазине Газовик. Взяли у них визитку-звонишь и они все делают от начала и до конца. цена примерно 5500грн.

СообщениеДобавлено: 21 сен 2016 10:44 
Леди Совершенство
Цитата

ЗЖФ-зависима: 14 лет 5 месяцев 30 дней
Семья: :0)
Медали: 13
Я люблю ЗЖФ (1) Помощница форума (1) Сердце форума (1) Путешественница (2)
Благотворительная ярмарка (5) Леди Zoo (1) К 10-летию форума (1) Я люблю Україну (1)

Очки репутации: 1300
Знову про лічильники на газ: Один за всіх, а всі за одного?
кандидат юридичних наук Ганна Дондик
Сентябрь 20, 2016
Від редакції. Сайт “Разом!” продовжує досліджувати гарячу тему встановлення будинкових лічильників газу, зкорема в Запоріжжі. Ганна Дондик, кандидат юридичних наук, розповідає, що встановлення будинкового вузла обліку не є обов’язковим, рішення щодо встановлення будинкового лічильника приймає або підприємство міськгазу, або власник будинку; а також пояснює, як сплачуватимуть за газ різні користувачі.

Ми всі добре розуміємо, що лічильники на газ можна встановлювати в своєму помешканні, а також і на будинок в цілому. Але скільки їх повинно бути? І в квартирі і загальний на будинку, чи якщо в квартирі, то на будинок не потрібен?

Як це питання врегульовано в законодавстві?

Так, у січні-квітні 2011 року прийнято Закон України «Про забезпечення комерційного обліку природного газу». Згідно із статтею 2 цього Закону постачання природного газу повинно здійснюватись за умови його комерційного обліку.

При цьому, відповідно до статті 6 Закону було встановлено, що підприємства, що здійснюють розподіл природного газу на відповідній території, зобов’язувались забезпечити встановлення лічильників для населення, що проживає у квартирах та приватних будинках, в яких газ використовується:

комплексно, у тому числі для опалення, — до 1 січня
2012 року;
для підігріву води та приготування їжі — до 1 січня
2016 року;
тільки для приготування їжі — до 1 січня 2018 року.
Для споживачів, що проживають не в квартирах та приватних будинках — до 1 липня 2011 року.
І саме з цих вказаних дат, якщо лічильник не встановлено з вини споживача, споживачам припиняється розподіл природного газу.

А якщо споживач газу відмовляється від встановлення приладу обліку за ініціативи підприємства?

Відмовлятися не бажано, так як згідно з ст. 5 Закону в разі відмови населення від встановлення суб’єктами господарювання, що здійснюють розподіл природного газу на відповідній території, лічильників газу, розподіл природного газу припиняється населенню, що проживає у квартирах та приватних будинках, у строки: з 1 січня 2012р. де газ використовується комплексно; з 1 січня 2016р. – де газ використовується для підігріву та приготування їжі; з 2 січня 2018р. – де газ використовується тільки для приготування їжі.

НКРЕ також розтлумачив, що «якщо споживач відмовляється від встановлення лічильника газу, передбаченого затвердженим графіком, і така відмова документально засвідчена у встановленому законом порядку, газорозподільне підприємство зобов’язане припинити розподіл природного газу такому споживачеві з дати, передбаченої Законом». Крім того, нагадаємо, що у п. 6 Правил надання населенню послуг з газопостачання, воно припиняється у разі «відмови споживача від встановлення лічильника газу з ініціативи і за кошти газопостачального підприємства».

Отже, до початку 2016 року індивідуальні газові лічильники мали з’явитися в усіх квартирах, де використовують газову плиту і водонагрівач. У тих же квартирах, де використовують тільки газові плити, обов’язкове використання лічильників настає з 2018 року. Разом з тим, відповідно до положень статті 3 Закону фінансування робіт з оснащення лічильниками газу населення здійснюється за рахунок:

коштів суб’єктів господарювання, що здійснюють розподіл природного газу на відповідній території;
коштів відповідного бюджету;
інших джерел, не заборонених законодавством.
В бюджеті країни, або в бюджеті міста на кожний рік було виділено гроші на обладнання лічильниками кватир та приватних будинків безкоштовно. При цьому, що вийти з патової ситуації, що склалася із забезпеченням всіх споживачів газу лічильниками, в НКРЕКП пропонували замість монтажу приладу обліку газу в кожній квартирі ставити будинкові лічильники газу.

Чим це обумовлено?

Постановою Кабінету Міністрів України №46 від 27 січня 2016 р. було внесено зміни до постанови Кабінету Міністрів України від 16 травня 2002 р. № 620 про «ТИМЧАСОВЕ ПОЛОЖЕННЯ про порядок проведення розрахунків за надання населенню послуг з газопостачання в умовах використання загальнобудинкового вузла обліку» (далі Постанова №46).

Так, Тимчасове положення визначає порядок проведення розрахунків між постачальниками, операторами газорозподільних систем та споживачами природного газу у разі використання загальнобудинкових вузлів обліку природного газу, які складаються, зокрема, з лічильника природного газу та засобу дистанційної передачі даних (далі — будинковий вузол обліку) на будинок (групу будинків). Зазначені будинкові вузли обліку встановлюються на ввідних газопроводах на будинки, групу будинків.

Ініціатором встановлення загальнобудинкового вузла обліку на багатоквартирний будинок, групу багатоквартирних будинків, групу споживачів, відповідно до пункту 4 Постанови №46, можуть бути як власник (власники) такого будинку (таких будинків) (квартир), так і оператор газорозподільної системи. Тому, і оплачує роботи з встановлення лічильника ініціатор.

Пунктом 5 Постанови №46, встановлений порядок визначення обсягів спожитого мешканцями будинку (будинків) природного газу, обладнаного будинковим вузлом обліку.

У будинках, де не встановлено квартирних лічильників газу, — за показаннями будинкового вузла обліку з подальшим розподілом обсягів спожитого газу між споживачами пропорційно кількості осіб, зареєстрованих у квартирі або іншому ізольованому житловому приміщенні.

У будинках, де крім будинкового вузла обліку частково встановлено квартирні лічильники газу:

для споживачів, що мають квартирні лічильники газу, — за показаннями таких лічильників;
для споживачів, що не мають квартирних лічильників газу, — за показаннями будинкового вузла обліку, з яких виключаються сумарні показання квартирних лічильників газу, встановлених у цієї групи споживачів, з подальшим розподілом такої різниці оператором газорозподільної системи між споживачами, які не мають квартирних лічильників газу, пропорційно кількості осіб, зареєстрованих у квартирі або іншому ізольованому житловому приміщенні.
У разі розміщення в багатоквартирному будинку об’єктів юридичних осіб або фізичних осіб — підприємців відпуск газу для таких споживачів здійснюється лише у разі встановлення та прийняття в експлуатацію в установленому порядку окремого для них вузла обліку природного газу. Показання таких вузлів обліку виключаються з показань будинкового вузла обліку під час визначення обсягу споживання газу за розрахунковий період.

Кількість осіб у квартирі, іншому ізольованому житловому приміщенні для проведення розрахунку та розподілення спожитих обсягів газу визначається відповідно до кількості зареєстрованих осіб. Інформація про зміну їх кількості подається побутовими споживачами оператору газорозподільної системи до 25 числа місяця, що передує розрахунковому. Відповідальність за своєчасність та достовірність поданої інформації несе побутовий споживач, що її подає. У разі подання такої інформації із запізненням — вона враховується в наступному розрахунковому періоді без перерахунку минулих періодів.

За відсутності зареєстрованих у квартирі, іншому ізольованому житловому приміщенні осіб та відомостей щодо офіційного припинення газопостачання на квартиру (будинок) облік спожитого газу здійснюється з розрахунку на одну особу.

Які можна зробити висновки:

встановлення будинкового вузла обліку не є обов’язковим;
рішення щодо встановлення будинкового лічильника приймає або підприємство міськгазу, або власник будинку, написавши заяву; якщо ним є власник будинку, то сплачувати за встановлення буде останній;
якщо в будинку є квартири з встановленими лічильниками, якщо і буде встановлено будинковий лічильник, такі власники здійснюють розрахунки за газ самостійно;
ті власники, в квартирах яких немає приладу обліку газу при встановленні будинкового лічильника, будуть сплачувати за газ пропорційно кількості осіб, зареєстрованих у квартирі або іншому ізольованому житловому приміщенні (якщо немає зареєстрованих – як за одну особу).
Але «Тимчасове положення про порядок проведення розрахунків за надання населенню послуг з газопостачання в умовах використання загально будинкового вузла обліку» має низку прогалин. Так, принцип використання багатоквартирних вузлів обліку газу не забезпечує захист прав споживачів та відкрито демонструє підтримку інтересів монопольних газорозподільних компаній з метою оптимізації витрат на встановлення лічильників газу.

На нашу думку, кращим виходом з цієї ситуації є сприяння законодавчому зобов’язанню у забезпечені індивідуального обліку природного газу для всіх споживачів до 1 січня 2018 року, та можливість використання загально будинкових вузлів обліку виключно за згодою мешканців будинку.

Начать новую тему Ответить на тему  [ Сообщений: 268 ]  На страницу Пред.  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9 ... 18  След.