в этих школах хорошая база. Разве язык бучения имеет к этому отношения??
База одна, а дети каждый год новые приходят. Это то о чем выше пишет Cattleia. На родном русском языке дети понимают и усваивают материал в разы лучше.
-- Пользователь добавил некоторое время спустя --
Tu-sia писал(а):
нормальная билингвальная система со свободным владением терминологией на обоих языках - это наша реальность
Абсолютно имеющий право на существование компромисс
Кактуся писал(а):
я взяла той самий рейтинг, який використали ви. тільки це київські школи.
Вы не учли одну важную деталь. Этнический состав региона.
Fragolina, все в порядку з етнічним складом. у нас у класі більшість дітей російськомовні. і ви знаєте, це зовсім не заважає їм засвоювати та розуміти матеріал. і наша школа має дуже гарні результати ЗНО. я можу впевнено сказати, що неспроможність російськомовної дитини засвоювати матеріал українською, це надумана проблема. докази цього бачу кожного дня у класі дитини.
Вчера моя мама в книжном магазине в Глобусе (Киев) задала вопрос продавщице о том, есть ли такая же книга на русском языке. Продавец испепелила взглядом и процедила "на російський книжок не має". Киянам надо почаще вспоминать, что Украина большая, а не Чернигов-Полтава-Житомир
Кактуся писал(а):
неспроможність російськомовної дитини засвоювати матеріал українською, це надумана проблема.
Не соглашусь. Выше были аргументы школьного учителя, доказывающие что это проблема, а не выдумка.
Fragolina, передам завтра усьому класу, що треба переставати розуміти українською, тому що якийсь вчитель сказав, що для вас це повинно бути проблемою
з приводу книжок можу сказати наступне. читала допис головного редактора одного видавництва, він писав, що будуть відмовлятися видавати книжки російською. знаєте чому? ні, не тому, що їм заборонили. ні, не тому що він русофоб. не будуть видавати, бо книжки російською мовою стали геть погано купувати. нема попиту на літературу російською. і це просто погляд бізнесмена, який зацікавлений у високих продажах. ви знаєте, це привід задуматися.
від себе можу додати, що зараз дійсно на ринку дуже багато якісних книжок українською, мені це подобається і, якщо є можливість вибору, купую саме українською.
Лучше бы постарались улучшить качество перевода, бумаги и дизайн А то я купила "Карточный домик" Майкла Доббса от КМ-Букс и пребываю в легком шоке.
Кактуся писал(а):
приводу книжок можу сказати наступне. читала допис головного редактора одного видавництва, він писав, що будуть відмовлятися видавати книжки російською. знаєте чому? ні, не тому, що їм заборонили. ні, не тому що він русофоб. не будуть видавати, бо книжки російською мовою стали геть погано купувати. нема попиту на літературу російською. і це просто погляд бізнесмена, який зацікавлений у високих продажах. ви знаєте, це привід задуматися
Это объясняет почему продавец процедила фразу о русскоязычных книгах?
_______________________________ We say it's time to make a new beginning, we say we hold our future in our hands. If we could only give love a new meaning, if we could only try to understand...
Dondurma, це про дорослу літературу? мені здається, що справа у ціні книги. зараз майже все можна скачати в інтернеті, треба якось конкурувати з цим, тому висока ціна, а звідси випливає якість паперу, не підходить. проте дитячі книги просто неймовірні якість на дуже високому рівні але і ціна. хоча я готова витрачати стільки заради дитини та її любові до книг.
Dondurma писал(а):
Это объясняет почему продавец процедила фразу о русскоязычных книгах?
це пояснює, чому нема російськомовних книг у наявності. а тон, яким продавчиня розмовляє з клієнтом, залежить тільки від її рівня культури.
А модераторы, можно голосовалку в теме типа: - русский не нужен как предмет, откажусь от факультатива - украинская школа + факультатив - украинская школа + предмет русского. - только русская школа полностью . - не придаю никакого значения, два языка на одном уровне.
Кактуся, ну , так наконец выцидили - непомимание материала не разговорного на украинском. Ни о каком знании языка тут речи и быть не может. И не хотят люди развивать себя и детей , а только родной ... Все. Тут нет желания слышать другие мнения. Киев другой И судя по +, таких много... верящих в "великий и могучий".
Кактуся, ну из детских книг мы уже выросли. Так что я на них и не смотрю. А вот взрослая литература расстраивает. Я очень люблю именно бумажные книги, так как читать с электронного носителя мне неудобно - безумно устают глаза. Плюс никогда нет уверенности, что в файле полный вариант текста. Да, есть действительно неплохие образцы - но их мало. Большинство напечатаны на какой-то туалетной бумаге. Вот уж действительно - лучше скачать. Плюс есть удивительные экземпляры - в оригинале их просто нет в природе, по крайней мере под этим авторством. Видела, например, "Историю Древнего Востока" под редакцией Умберто Эко. Не удивлюсь, что это старая добрая книга Кузищина. "Карточный домик" поразил не только бумагой и дизайном (очень напоминает мой учебник по деловому украинскому языку, который я купила в 2003), но и тем, что изменена концовка первого тома. Явно под влиянием американской версии сериала. Только зачем
После этого невольно начала относиться к покупке книг с опаской, особенно через интернет. Теперь обязательно хочется пощупать.
_______________________________ We say it's time to make a new beginning, we say we hold our future in our hands. If we could only give love a new meaning, if we could only try to understand...
Какой спрос на русские книги можно посмотреть в теме заказов с Лабиринта, например. Не покупают в Украине - это факт, потому что я как-то спросила, есть ли политическая карта большая на русском, услышала много нового от армянки-продавца на русском, что нужно обязательно покупать только на украинском. Кстати, здесь же на форуме есть темы о русских и украинских книгах. Без комментариев, как говорится.
_______________________________ В последнее время вокруг стало столько вечно раздражённых людей, что даже как-то неловко при них радоваться жизни..))
доречі, президент сьогодні підписав новий закон про освіту, так що усі зміни стають чинними
Чему вы радуетесь, не могу понять? Тому, что нагнули миллионы людей? Или думаете, что таких, как я мало? Желаю вам всегда оставаться в *большинстве*.
Каріша писал(а):
Kulya, сп форума - это единственное место где можно купить украинские книжки ??? Вот уж точно без комментариев
Я о русских книгах вообще-то, спросе на них в Украине, о том, как они *не продаются*. Украинские упомянула в контексте обсуждалки прочитанных-купленных.
Цитата:
нормальная билингвальная система со свободным владением терминологией на обоих языках - это наша реальность
Абсолютно имеющий право на существование компромисс
согласна на все 200%
_______________________________ В последнее время вокруг стало столько вечно раздражённых людей, что даже как-то неловко при них радоваться жизни..))
Каріша, дитина прекрасно засвоює матеріал українською. немає значення, яка мова, українська чи російська. якщо вона не знала до школи таких слів, як підмет та присудок та подлежащее и сказуемое, вони все одно для неї нові. і якщо вона буде вивчати українською, всі ці нові назви сприймаються як належне.
Dondurma, є така проблема, але вона не тільки в нас, а в Росії також. це загальна тенденція останніх років. багато видавництв відкрито пишуть, що зараз є сенс видавати тільки дитячі книжки, тому що дорослі завантажують з інтернету. це я читала від редакторів саме російських видавництв неодноразово. тому в основному доступні у дорослому сегменті дешеві видання. дорогі та якісні видання - поодинокі та невеликим тиражем. знову ж, просто нема попиту.
Kulya, я раніше теж багато купувала з лабіринту, тому що український ринок дитячих книг не був розвинутий належним чином. але потім я зрозуміла, що більшість того, що видає російський ринок, це банальне перевидання радянського періоду. доля нових сучасних книг зовсім мала. мені це не підходить, тому що світ змінився, діти інші, треба рухатися уперед. і саме в українських видавництвах можна зустріти багато книг сучасних дитячих авторів. це величезний плюс для мене. за останні роки ситуація на ринку українських книжок змінилася дуже сильно. там є чим захоплюватися, є що хотіти придбати, та є те, чим можна насолоджуватися.
доречі, була на Книжковому Арсеналі в цьому році. це неймовірна подія. я даже не знала, що в нас така кількість українських видавництв. але більш за все мене вразили черги та кількість людей. при тому що вхід був платний. в нас дуже багато людей, які читають українську літературу. ви собі навіть уявити не можете, наскільки багато.
Kulya писал(а):
Чему вы радуетесь, не могу понять?
я доречі просто констатую. для мене особисто та моєї дитини нічого не зміниться. це ви болісно сприймаєте цю новину.
я доречі просто констатую. для мене особисто та моєї дитини нічого не зміниться. це ви болісно сприймаєте цю новину.
Не только я болезненно это воспринимаю. Я понимаю государство в ситуации с Закарпатьем, где действительно с украинским языком кошмар, там по ЗНО 17%, если не ошибаюсь. Но и резкий переход с венгерского на украинский - не выход. Венгерский - совсем другой язык. И там вполне возможен серьезный конфликт. Но здесь не оставлять родителям выбора... Точнее, выбора два - уехать (и украинского ребенок знать не будет) или надеяться на смену власти.
Я тоже бываю на книжных ярмарках
Kulya, вихід є, але тільки для тих, хто його хоче бачити. я вже давно звикла, що будь-які зміни сприймаються людьми негативно. але з часом все виявляється не так погано, як здавалося спочатку.
Кактуся, как тут видеть выход, если украинский *на коне*, а русский задвинули? Я за то, чтобы мы научились соблюдать баланс без резких перегибов. Пригодится