Цікаво, а чому дорослим не роблять щеплення від коклюшу? Кілька років тому на нього захворіла племінниця, і від неї заразився її дідусь. В свої 55 років він дуже важко переніс хворобу, при приступах кашлю втрачав свідомість
_______________________________ Ничего... Выживем! В крайнем случае, из ума!
Юля, не знаешь, что с собой нужно иметь при себе- какой шприц? Перчатки, спирт надо?
сказали только шприц 2 куб и все. спросила про талон к участковому - не надо. наверное кто-то дежурный осмотр делает. Прививка в порядке живой очереди.
LIra, виробником. але за українськими протоколами його не можна робити дорослим
-- 17 янв 2018, 11:41 --
я так розумію, виробник пише, що можна робити й дорослим, бо кашлюковий компонент у невеликій дозі та інактивований. тому її й не можна використовувати у якості первинної вакцінації, вона не зможе сформувати імунітет. вони вважають, що за таких умов дорослі добре перенесут. і у деяких інших країнах дозволено робити бустрікс дорослим, але формально за протоколами в Україні його робити особам, старшим за 7 років, не можна. принаймні так казали мені наші лікарі.
Юля, не знаешь, что с собой нужно иметь при себе- какой шприц? Перчатки, спирт надо?
сказали только шприц 2 куб и все. спросила про талон к участковому - не надо. наверное кто-то дежурный осмотр делает. Прививка в порядке живой очереди.
то есть можно прийти со шприцем и сразу в регистратуру и там уже направят по адресу- отлично. Спасибо, Юля
_______________________________ Я-обычная ! Я-земная ! Я ЕДИНСТВЕННАЯ !!!...вот такая !!!!
Девочки, помогите систематизировать информацию КПК, как я услышала у Комаровского, достаточно сделать 2 раза в жизни - в 1 год и в 6 лет. Этого достаточно. АДС - делается раз в 10 лет. Есть вакцина в поликлиниках (индийская). гепатит В - где-то читала на нашем форуме, что тоже раз в 10 лет. Хотя в приказе такого не вижу. Его где брать? В поликлиниках есть? Что еще нужно взрослым? По календарю, который в теме "За прививки" вижу только, что АДС нужно взрослым.
гепатит В писали что можно купить, бесплатной нет. можно сделать гепатит А. в календаре этого не напишут, как и прививку от гриппа, к примеру. точно так же как и ветрянка, пишут, что взрослым не болевшим надо сделать.
Девочки, кто-то делал прививку КПК ? интересует именно вопрос "купить в аптеке - сделать в поликлинике"
вообще я в шоке и бешенстве, у меня есть хороший знакомый врач, вся семья доверяет ей много лет. И вот сейчас, когда везде трубят о вакцинации, я обратилась к ней с вопросом, что делать и куда идти. Она только подтвердила необходимость мне вакцинироваться от кори, посоветовала обратиться в Витацентр или в страховую медицину. Но это ее советы из личного опыта, никаких указаний, объяснений сверху от руководства им не поступает вообще...грустно очень стало...
Кира,вказівки, яку вакцину купувати, де і як можливо колоти при поліклініці. Вважаю якщо нас не забезпечують безкоштовним, то мали б бути все рівно в темі. Бо, наприклад, в дитячій поліклініці, лікар при мені обдзвонювала аптеки і шукала вакцину для дитини Взагалі, питання не про це було( жовтим кольором мабуть просто обурення на нашу "систему"
в мене рука так досить сильно боліла перші два дні та була велика гуля та жар у місці, потім десь з тиждень рука працювала не в повну силу (підняти щось важке я не могла - одразу було дуже боляче
ось писала - робила в жовтні годин десь через 7 була невелика температура та стан, як коли починаєш захворювати,заснула та на ранок ці симптоми пройшли, а на руці залишилось
робили з подругою разом - в неї температури не було, а от рука боліла довше
_______________________________ Бо плач не дав свободи ще нікому, А хто борець, той здобуває світ.