Sunbeam, я не резко, я просто так разговариваю, ничего личного
Sunbeam писал(а):
если воспринимать повседневную рутину, как тягар
ну а как еще ее воспринимать? если от работы например я вижу результат виде зарплаты. каждый день одно и то же. жизнь уходит на уборку. лично меня это очень раздражает но конечно, дети то выращиваются) благодаря этому) но чтоб я прям радовалась и пребывала в состоянии перманентного счастья, постоянно убирая - нет
-- 18 янв 2018 16:15 --
Sunbeam писал(а):
Leonka, поживем-увидим. Может, лет так через 5 я буду писать "Помогите, спасите, где мое личное пространство?!"
вот я бы не утверждала, не попробовав))
-- 18 янв 2018 16:16 --
Leonka писал(а):
У меня мужчина личное пространство отнимает и обижается, когда так говорю
аналогично
_______________________________ не рахую втрати і не питаю порад
каждый день одно и то же. жизнь уходит на уборку. лично меня это очень раздражает
shinshil, не смейтесь, но мне это нравится Если сравнить с нелюбимой работой, так я лучше дома полезными делами займусь. Да понятно, что пока я на работе, мне кажется, что лучше бы я дома в декрете посидела, а как только туда попадаешь, скучаешь по работе - нам, человекам, не угодишь
Цитата:
вот я бы не утверждала, не попробовав))
Так я вот и говорю, что как попробую, так и отпишусь
И да, если воспринимать повседневную рутину, как тягар (именно это слово пришло в голову), то, конечно, приятного мало.
що значить сприймати? вона і є такою - тягар з нульовим КПД, бо ти тільки прибрав - прийшла дитина з садочка і все... я люблю дитину свою, та і себе я люблю досить сильно, щоб дратуватися через те, що я постійно щось комусь винна, що я не може розпланувати день, як хочу, бо , навіть, як розпланує, то дитина внесе свої коректив або просто зруйнує той план на фіг. мама собі не належить + наше суспільство, чомусь, сприймає маму виключно як додаток до дитини і негативно реагує, як ти доводиш, що мама - особистість і має права на свій простір і як їй формувати той особистий простір - то її рішення.
мене оце формулювання - як так можна? це ж дитина! ось ІНШІ тільки про це мріють і не можуть - обурює своєю недолугістю так я не винна, що вони не можуть - чого мене цим намагатися соромити? чому я не маю право мати свою думку, почуття та емоції, що відрізняються від суспільно одобрених, бо хтось не може народити дитину? в мене свої проблеми, в них - свої.
_______________________________ Бо плач не дав свободи ще нікому, А хто борець, той здобуває світ.
Вы знаете, я уже и пожалела, что написала свое мнение, очень уж категорично его восприняли. Я никого не обвиняю в том, что у кого-то не получается родить ребенка. Просто лично для меня это естественно, что мама как бы отрекается от себя и от своих желаний на какой-то период, но когда ребенок подрастет, она сможет себе уделять больше внимания. Не надо только, пожалуйста, мне сейчас говорить, что я не права и что ничего не понимаю в материнстве, потому что я не мама. Я очень надеюсь, что у меня будут детки и очень надеюсь, что я к материнству буду относиться по-другому. Это огромный труд быть мамой, никто не спорит! И, дабы не оффтопить, а продолжить тему "Успокаиваем нервишки" предлагаю всем остаться при своем мнении и вообще забыть о тех двух фразах, которые вызвали такое негодование. Хорошего всем настроения
что мама как бы отрекается от себя и от своих желаний на какой-то период, но когда ребенок подрастет, она сможет себе уделять больше внимания.
оце та дурна норма, що так буйно розрослася у нашому суспільстві і давить на маму за усіх сторін мама повинна відріктися від своїх бажань, своїх, навіть, емоцій, бо її постійно соромлять, як вона чогось хоче тільки для себе - вона ж мати і має якийся період жити виключно заради дитини (часові рамки цього періоду не уточнюються і постійно переносяться)
shinshil писал(а):
ой не знаю, может кому то и естественно отречься от своих желаний. а меня это вгоняет в стресс и депрессию
а мене злить, що мені чомусь навязують, що я маю відмовлятися і це нормально і я не маю права злитися, а повинна мовчати, бо це ж так нормально забити на себе - я ж мати тобто окрім бажань, мені ще і емоції забороняють, бо вони в очах суспільства ненормальні і мама, крім того, що бореться, як може, зі своїми внутрішніми проблема, щк має виправдовуватися та відстоювати своє право мати бажання та емоції в нас же суспільство побудовано за принципом "ми знаємо як краще", "всі терплять і ти терпи і не обурюйся, бо багато терпить мовчки", "хочеш простір для себе = погана мати, бо хороша матір відрікається від себе"
_______________________________ Бо плач не дав свободи ще нікому, А хто борець, той здобуває світ.
не можете изменить ситуацию? - поменяйте отношение к ней теперь я именно так стараюсь относится к уборке, готовке и другим дом.обязанностям, конечно не всегда выходит, но зачастую - да. А еще мне очень помогает планирование и вечные списки да, может кто-то скажет, что это скучно, но это работает
Поменять отношение к ситуации очень похоже на самообман. Я ненавижу что-то, но вру себе, что это необходимо/полезно/мне нравится и я молодец. Это работает, но со срывами и ещё большими нервами, только разово. Все равно, если делаешь то, к чему душа не лежит, то этот негатив прорвется в бурю. У меня другое отношение к уборке. Я ее делаю для себя любимой, потому что мне это надо, я так хочу. С готовкой сложнее. Мне и на воде норм, а другим надо готовить, тут да, бесит. Насчет общества и материнства. Я не вникаю в то, что думает общество о материнстве и делаю как мне надо во всем, без ущерба для семьи и ребенка. А кто что по этому поводу думает, какая мне нах... разница. А вам какая разница, что думает некое абстрактное общество?. Нервишки очень шалят, когда делаешь то, что не хочешь делать. Каждый раз себя предаешь и обманываешь Со многим согласна, что пишет Братулька. Никаких планов, отсутствие личного пространства. Ты как бы есть, но тебя как бы нет. Очень мне прислугу напоминает
А кто что по этому поводу думает, какая мне нах... разница. А вам какая разница, что думает некое абстрактное общество?
якби це були якісь зовсім-зовсім ліві люди - то я б дуже чітко відправила їх у далеку подорож з їхніми думами - після цього рідко хто взагалі мені потім якесь "мнениє" своє озвучує а так - це близькі люди, тому треба знову собі на горло наступати і знову в першу чергу через малого, бо мені взагалі мало хто з людей потрібен - в тому числі це стосується і багатьох родичів
я от не знаю як поміняти своє бачення ситуації - це лицемірство перед собою я не хочу це роботи, вся моя сутність проти цього, але я так зараз запакує це красиво і зроблю вигляд, що все нормально ну мене ще на менше вистачить, як я просто буду робити, бо треба - діло-"жаба", яке треба зробити, і робиш (спілкування з окремими багатьма людьми у мене теж відноситься до цієї категорії)
-- 18 янв 2018 23:23 --
MissKitty писал(а):
Ты как бы есть, но тебя как бы нет. Очень мне прислугу напоминает
додаток безплатний до дитини в нас же вагітна - то інкубатор і всі цікавляться як ти, а потім "ну це шкідливо для дитини" ну а потім вже взагалі ніхто не цікавиться як мама, бо є ДИТИНА і це дуже дивно, бо сказати,що в нас суспільство дружне та доброзичливе до дітей я взагалі не можу - це не так. дитина - це недолюдина, яка прав не має
Тут уже упоминали Лабковского, в связи с упоминанием о не хочу и через не хочу вспомнилось его 6 правил (для здоровой психики)
1. Делать только то, что хочется
2. Не делать того, чего делать не хочется
3. Сразу говорить о том, что не нравится
4. Не отвечать, когда не спрашивают
5. Отвечать только на вопрос
6. Выясняя отношения, говорить только о себе
Сознание можно обмануть, подсознание - нет) Я думаю, лучший способ не делать неприятное - это переложить это неприятное на другого, а не уговаривать себя "мол, ну ладно, чо уж там, все моют пол и я помою"
bratulka, ох, какая это правда, нашему обществу очень дети мешают. И по-настоящему хорошо к ним мало кто относится. Ехала с ребенком 2+лет в поезде и никто не уступил нам нижнюю полку, в кабинете детского окулиста мне врач вообще сказала уберите ребенка от моих цветов, а о комментах типа, мама куда вы смотрите, я вообще молчу. Ваши дети - ваши проблемы, то есть наши
MissKitty,а от мама - ще нижча категорія за дитину бо то вона ту дитину народила, яка тепер всім заважає спочатку жінка "має народити", бо..... (тут я навіть не буде говорити - я таке до своєї вагітності послухала, що і смішно і страшно) потім жінка-інкубатор (тут тільки про Польшу та заборону абортів досить згадати) ну а потім - МАТИ,яка зобовязана жити інтересами дитини (бо так роблять всі НОРМАЛЬНІ справжні жінки та матері)
а ще жінка повинна няньчити ще одну дитину, яку народила їй свекруха, бо про чоловіка теж не можна забувати - він образитися може, а так не можна - в нього теж стрес від дитини і він теж чогось хоче
дім ніхто не відміняв звичайно і роботу теж - а там ще бльше тих, хто від тебе чогось вимагає
де, як і коли жінка має втиснути себе ніхто не уточнює
і як вишенька на тортику - так було спокон віку, не ти перша, не "возникай" от як тут зберігати спокій?