Ночка, иногда чуть больше посидишь на форуме и кажется, что в мире "и никого не стало" Наверное время такое, ещё и осень)))
_______________________________ Кто не поддерживает Роды свои и Веру свою в час годины тяжкой, тот отступник Рода своего, и не будет ему прощения во все дни без остатка. *** Жизнь – это зеркало, которое отражает для мыслителя то, что он, глядя в него, думает. Э. Холмс
Уже второй день обсуждают конкретного человека, а я не пойму с какого посто все пошло
Dondurma писал(а):
Я так и не поняла какого человека обсуждают и какие его посты вызвали такую реакцию
я тоже не поняла хотя была мысль, что я одна не в курсе
я також не в курсі
Aphina писал(а):
Летучая_Мышь, На форум уже и заходить не хочется если честно такое собрание всех кто в белом пальто и всё про всех знает, что прям диву даёшься. Временами читать противно
100% підтримую. Все рідше заходжу на форум, ще рідше пишу. Пишу українською з помилками і не червонію, бо вчуся і я не екзамен чи залік тут здаю
_______________________________ Дорогу осилит идущий Почаще говорите о себе хорошо. Источник забывается, информация остается
А зачем пытаться найти любая ситуация это зарисовка из жизни, а не "охота на ведьм" в лице конкретного человека.
Я теж можу пожалітися, що деякі форумчанки не вміють користуватися гуглом І як бачать незрозумілу свічку на екрані телевізору, то перш за все йдуть не в Гугл, щоб дізнатися до чого ж та свічка (може щось нове дізнатися із історії України і світу, якщо не знають) а жаліються в темах, що занадто багато днів жалоби Просто замальовка
пожалітися, що деякі форумчанки не вміють користуватися гуглом
В последние года полтора фразу о "погуглить" воспринимаю как скрытый посыл куда подальше.
_______________________________ We say it's time to make a new beginning, we say we hold our future in our hands. If we could only give love a new meaning, if we could only try to understand...
пожалітися, що деякі форумчанки не вміють користуватися гуглом
В последние года полтора фразу о "погуглить" воспринимаю как скрытый посыл куда подальше.
я ж не про конкретну людину, а взагалі про ситуацію якби я комусь конкретно запропонувала "погуглити", то можна було б звати модераторів при правильному користуванні Google розповість значно більше, ніж колективний розум форуму
Правопис вчать у школі. А далі вже людина займається своєю освітою сама і для себе вирішує чи потрібно їй самій писати грамотно. Як їй нормально писати слова з дикими помилками - ну ок, але ж це не відміняє права іншим людям зважати на ці помилки Для мене такі помилки (дієслова, що закінчуються на "-ця") є знащущими - хоч російською, хоч українською І це не має відношення до суржика. Це скоріше - пишу як чую і пофіг на правопис
Паплюження слово яке доволі часто використовується в документах. Синонім до нього - наруга. І коли людина робить помилки при написання слів і помилки елементарні (не розділові знаки, не написання складних слів, де треба запам'ятовувати винятки) - то це і є наруга над мовою. Чудово від цього допомагає читання книжок - підсвідомо людина запам'ятовує написання слів. А русизми і "калька з російської" будуть з нами ще досить довго, або взагалі асимілюються в мові і стануть нормою мови Як от стало ж нормою казати "бУла", "вЕла", "листОпад"
_______________________________ Бо плач не дав свободи ще нікому, А хто борець, той здобуває світ.
. ну ок, але ж це не відміняє права іншим людям зважати на ці помилки
Та ладно, ШО серьезно?
_______________________________ Кто не поддерживает Роды свои и Веру свою в час годины тяжкой, тот отступник Рода своего, и не будет ему прощения во все дни без остатка. *** Жизнь – это зеркало, которое отражает для мыслителя то, что он, глядя в него, думает. Э. Холмс
bratulka, Юль, все таки я с тобой не согласна. Если человек пишет тся вместо ться, то это не одно и тоже, когда говорит «теляча мова», например. Зачем этот абсолютизм? А если человек страдает дислексией, он автоматически "паплюжист"? А если реально, ну не дано. Вот не дано и хоть застрелись. И не говорите мне, что так не бывает. Бывает. Вон мне за 40, а я пока соображу что там, на часах со стрелками, так полдня пройдет. И все так у меня с цифрами. Не держатся они в моей голове. Я, если сейчас начну писать українською, я столько ошибок наделаю, что хоть под суд иди, если так рассуждать. У меня русизмы только так попрут. Самой глаз режет, когда элементарное с ошибками. Но чтоб уж прям паплюження, наруга... Такое чувство иногда, что прям "строить" некоторые любят тех, кто на мове не очень и и дат не помнит, да?