mangust, у вас ще все попереду мені цікаво, чи буває таке, що майбутній учасник чайлдфрі вже сам(а) у своєму дитинстві не хоче в майбутньому мати дітей. Чи таке рішення приходить в дорослому віці. Знаю таку людину. В першому шлюбі "колись будуть діти", в другому взагалі чути про дітей не хоче. Хоча з другою дружиною набато краще живуть і матеріально і у відносинах між собою.
_______________________________ Дорогу осилит идущий Почаще говорите о себе хорошо. Источник забывается, информация остается
Я знаю женщину такую, она уже старше меня, сразу всем мужчинам говорила что никаких детей не будет ни рожать, ни усыновлять, здоровье ок, но не хочет. При этом с чужими детьми нормально общается, всегда покупает гостиницы, просто не хочет человек себе всего этого головняка. Хотя и деньги есть, казалось бы можно нанять няню и кого угодно, но нет.
Еще знаю одну, она вроде бы как все время говорит что хочет детей, но муж не хочет, поэтому нет, ей уже 40. Мне кажется ей не хочется признаваться в том что она сама их не хочет, чтобы избежать дурных вопросов, вот легче на мужа свернуть, мол у него от первого брака есть и он больше не хочет.
_______________________________ То, что Петр говорит о Павле, характеризует не Павла, а Петра
Чому у багатьох не вкладається в голові те, що людина може просто не хотіти дітей?!
это "болезнь" нашего общества, увы многие считают свою точку зрения правильной и единственно верной, это касается не только взглядов на материнство, а также политика, роль женщины в науке, бизнесе и т.д., отношение к нетрадиционной ориентации и т.д. Не уважают выбор другого человека. из серии: "я знаю как вам будет лучше!" или: "я знаю как вам нужно думать"
_______________________________ Жизнь состоит из рыданий, вздохов и улыбок, причем вздохи преобладают. О.Генри
Смотрю на все это... У нас многие, уже родители, тоже чайлдфри. Сексом заниматься хочу, размножаться хочу, а проблемы и вотэтовотвсе не хочу.
Непонимание от неправильной формулировки. Размножение - один из признаков живого организма. Невозможно *не хотеть детей*. Это как не хотеть есть, пить, расти. Стареть, например, тоже никто не хочет. Сознательно препятствовать деторождению для своего комфорта - это да. (понимаю, если вдруг)
_______________________________ В последнее время вокруг стало столько вечно раздражённых людей, что даже как-то неловко при них радоваться жизни..))
подивилась випуск Рагулі, де було про передачу з Фреймут на тему чайлдфри. Вона мені ніколи не подобалася, а після цього взагалі мерзота якась, а не людина господи, ну не хоче людина народжувати та ростити дитину - ну які проблеми та діло іншим до життя іншої дорослої людини? краще без дітей щасливо, ніж непотрібна дитина буде потім пів життя працювати з психологом "чому батьки мене не любили і це я такий поганий, що навіть батьки мене не люблять". ну кому таке треба? нема безумовної любові до свого потомства у всіх і навіщо, якщо людина усвідомлює, що не зможе дати любові своїй дитині, розповідати "ти нічого не знаєш, от народжуй і любов прийде"? а як не прийде та любов, оці радники дитину собі заберуть і будуть її виховувати?
_______________________________ Бо плач не дав свободи ще нікому, А хто борець, той здобуває світ.
Товктимуть жінку "а для кого ти його народжувала?!"
або ще гірше - "що ж ти за матір така, яка свою ж дитину не любить? звіри краще за тебе"
я розумію, коли підліток у 17 років каже "я чайлдфрі" і йому радять почекати і не висловлюватися так категорично але коли це зріла самодостатня доросла людина, яка все обдумала, зважила і прийняла рішення - навіщо до неї лізти комусь материнство - радість і щастя, а комусь тягар імітувати любов до малої дитини неможливо - дитину, яка сприймає не слова, а почуття та емоційний фон, обманути неможливо - всю ту недолюбов дитина відчує і буде з цим жити, а мати буде жити з почуттям провини, що недолюбила власну ж дитину. кому це треба? товаришам у білих пальто аби вони могли про себе сказати "який я молодець, наставив на путь істини цю дурну чайлдрі?"
_______________________________ Бо плач не дав свободи ще нікому, А хто борець, той здобуває світ.
ну так ті поганці з заходу дали нарешті жінці змогу вирішувати чи мати секс для задоволення чи мати секс і народжувати я ніколи не змогла змиритися з оцим бажанням деяких людей (а їх немало так) влізти під чужу ковдру, в чужу кровать і висловити "своє авторитєтноє мнєніє" з приводу з ким спати, як, коли та скільки дітей народжувати чому вони не розуміють, що якщо їхня думка буде цікава, їх спитають? а всі ці поради з морально-етичних та життєвих питань - то не корисні поради, а лише висловлювання своєї субєктивної думки
не хоче людина мати дітей - це її право. і все на цьому.
бо фреймут договорилася, що люди, які не хочуть дітей - нелюди