Брала велюрку из атб. Ну такое, она очень сильно лезет, и ее лучше вообще не распускать, потому что ворсинки выпадают, остается одна ниточка-основа. Но мягенько-красиво, да
Я фанат «натуралки», навіть мохет якщо буду брати, то на шовку Синтетику визнаю лише в «верхрьому» одязі... але в‘яжу здебільшого шапки/бактуси та светри. Тому натуралка:)
Девочки, кто то вяжет из бобинной мериносовой пряжи? Хочу попробовать, но не знаю какого производителя выбрать. Сейчас вяжу шапки из итальянской BBB, это моточная пряжа, но толщина и длина нити меня не устраивает. Хочу бобинную, что бы в несколько нитей вязать и самой подобрать их количество. И еще заметила, что у бобинной очень скудная палитра, это так?
В'яжу з бобіної пряжі, зараз дуже багато пропозицій. Найчастіше - меринос, дуже подобається в експлуатації, значно під ПА відрізняється, але він теж різний, потрібно уважно читати опис, може по-різному вести себе в виробах. Для улюбленої родички вперше спробувала кашемір Lora Piano, ціна вражаюча, в'язала і не розуміла в чому різниці, але після ВТО - це просто відвал всього. Ще для павутинки брала кід-мохер на шовці, теж приємний і в носці, і в роботі. Єдиний літній виріб в моєму гардеробі в'язала с льону з шовком, не жарко і виглядає норм. Потроху почала експериментувати, сама змішала різні кольори і типи ниток, вийшло класно (у фотографа закриві руки)
Тут шнурочок з ПА з мериносом всередині, нитка з "шишибриками" та залишок, як раз, льону з шовком блакитного кольору.