Итак, Вы теперь родитель школьника! Поздравляем, отныне в Вашей жизни и в жизни Вашего новоиспеченного школяра грядут большие перемены Давайте делиться впечатлениями об этом важном этапе жизни
Дівчата, якби все було так просто, то ми б вже давно були на ДО. В нашій школі це не передбачено, тому вимушені її відвідувати, і так, в мене дитина з астмою, тому наразі вона буде вдома під моєю відповідальністю. Tu-sia, знань вони не отримають від цих вчителів і офлайн, тому різниці аніякої, що вдома самостійно, що у школі. Тільки вдома можна спокійно за 40 хвилин вивчити тижневий план, і не чекати по півуроку поки вчитель буде заспокоювати клас і читати нотації щодо поведінки.
-- Пользователь добавил некоторое время спустя --
І ви ж не плутайте поняття дистанційної освіти і домашньої. Дистанційна освіта це коли є і уроки онлайн, і куратори, і контрольні роботи, тощо. Домашня освіта передбачена лише для важко хворих дітей і лягає повністю на плечі батьків. Я глибоко переконана, що для того, аби навчатись та здобувати знання, у школу ходити зовсім не обов‘язково. Але система дистанційного навчання має бути досконалою, вона взагалі просто має бути, а у нас її немає. І навіть ситуація із ковідом не змусить нашу державу зробити рішучі кроки у цьому напрямку.
Виктория_V, в нашій школі роблять гроші і на офлайн освіті Я ще 3 роки тому дізнавалась, так, ціна для нас зависока поки що. І що найголовніше, навіть за високі гроші не можна бути впевненим, що знання будуть подаватись на високомі рівні
Дистанционное обучение в городах и селах «красной» зоны карантина будет осуществляться даже при отсутствии у школьников ноутбуков и планшетов или доступа к сети Интернет, уверяют в Министерстве образования и науки Украины.
«Да, мы все еще имеем определенное количество школ, которые не подключены к интернету, хотя за последнее время оно и сократилось в 10 раз. Сотрудничаем с мобильными операторами над тем, чтобы они увеличивали покрытие... Работаем с этим, а пока ищем варианты », - говорит заместитель министра Игорь Гарбарук.
По его словам, «телефоны могут полностью удовлетворить потребности» вместо ноутбуков или планшетов. Кроме того, будет работать Всеукраинская школа онлайн - уроки будут транслировать украинские телеканалы.
«Даже в «красной зоне» у учеников будет несколько вариантов получения знаний», - уверяет Гарбарук. В ближайшее время должна заработать единая платформа для получателей образования в этой карантинной зоне.
Аналогичные проблемы могут возникнуть и у учащихся с «оранжевой» зоны, ведь для этих регионов установлено ограничение на количество учеников в классе - 20 человек. Поэтому обучение здесь будет смешанного типа - половине учеников придется присоединяться к урокам онлайн.
«От того, как это будет организовано на уровне школы, будет зависеть качество образования. Конечно, есть немало вопросов, которые придется решать. Скажем, пять уроков в школе - стандартная ситуация, а столько же времени подряд перед экранами гаджетов? Это и нагрузка на глаза, и сложно удержать внимание детей. Поэтому нужны новые способы работы », - добавляет заместитель министра.
При этом, если родители хотят обезопасить ребенка со слабым иммунитетом или членов семьи из группы риска, и оставить его учиться дома, школа должна способствовать, отмечают в министерстве.
«Учреждение образования должно обеспечить дистанционное обучение дома. Не верьте фейкам, что такого ребенка могут отчислить, не перевести в следующий класс и т.д. (из-за отсутствия в школе более 10 дней без уважительной причины - ред.) », - отмечает Игорь Гарбарук.
Если у школы нет материально-технической базы, она должна обратиться в местные органы власти за помощью. Если учителю придется дополнительно работать (из-за занятости в классе и отдельно - с дистанционщиком - ред.), он должен получить надбавки, объясняют в МОН.
Требования относительно карантина для всего класса в случае обнаружения хотя бы одного заболевшего в Минобразования обещают представить в ближайшее время.
Девочки раньше писали за цветы покупать или нет. Я решила что так как линейки не будет и мы идём в 4-й клас то не покупать. Но сегодня наткнулась на интересные букетики из сухоцветов и так захотелось подарить такое чудо.решила что на день учителя точно подарю
_______________________________ Каждая женщина обязана, проснуться бессовестно счастливой, и выйти из дома, нагло красивой.
Ми вчора вирішили провести день на природі, повернулися пізно, Сьогодні везу сина до школи і бачу дітей з ... квітами. Ми взагалі Про них забули хоча завше до 1 вересня купували і Син із задоволенням дарував. В нашій школі сьогодні повний робочий день. Вчителька сказала, що Починаємо відразу ударно, бо невідомо скільки взагалі той школи буде. Ще й напхали в один день 7 уроків і всі з підручниками і важливі, Жодної музики, фізкультури чи іншої дрібноти.
_______________________________ Inside my heart is breaking, my make-up may be flaking, but my smile...still stays on.
У нас сьогодні урок-знайомство з вчителем, на 11 годину призначили. Класи приходять в різний час і на різні виходи. А в вчора батьківські збори були в парку! В масці була лише вчителька))) Тож її обличчя ми не роздивились
_______________________________ «Нації вмирають не від інфаркту — спочатку їм відбирає мову» Ліна Костенко
Подарували великий букет від класу, але були і ті, хто вирішив дарувати сам невеликі. Малий хоче привезти вчителі троянди з дачі. Домовилися, що обере які, ми зріжемо і привеземо просто так - "робити жінці приємно треба часто, щоб вона посміхалася" (нарешті мої виховання дає очікувані плоди )
1 вересня було прекрасне. Директора і депутатів не було, промов не було. Були аніматори і танці. Малому сподобалося. Завтра на 8.30 і до 12.00 Все лежить в школі, треба лише форму принести та папку на англійську мову. Все
Я щаслива без меж
_______________________________ Бо плач не дав свободи ще нікому, А хто борець, той здобуває світ.
chacha, дистанційну освіту як ти хочеш, батьки дітей на ДО роблять самі. Я про нормальні умови, а не карантинні. Репетитори, онлайн курси і тд а так, щоб прям дистанційна школа - такого я ще не чула
_______________________________ Біда України в тім, що нею керують ті, кому вона не потрібна (М. Грушевський)
У нас как всегда цирк. Фонд класса подняли. Кто решил? Не известно. Сказали что купили букет за 460 шрн. Где он? Кто дарил? Опять тишина. Я там в группе плохая... вечно возмущаюсь. Сижу вообще молчу... надоело. Думаю может пойти к директору поругаться?
chacha, є дистанційні школи. Ангстрем та інші. ти можеш забрати документи зі своєї школи та перевести туди. вони є різні, з різними підходами до навчання, на форумі дівчина описувала свій досвід. у нас в школі, але старші класи, хлопець перейшов до дистанційної школи, ще співпало, що в звичайних якраз почався карантин. в нас в школі було казна що, а не онлайн навчання, якийсь хаос і діти зайняті весь день, а в нього все чітко було поставлено.