Тепер, щоб згенерувати COVID-сертифікат потрібно зайти в застосунок чи портал, натиснути «Отримати сертифікат», і все — сертифікат генерується. Раніше у застосунку потрібно було підписувати запит на сертифікат Дія.Підписом та обличчям. На порталі використовували електронний ключ та Photo ID. Зараз достатньо авторизуватися через BankID чи Mobile ID і зробити декілька кліків.
Згенерувати сертифікат у застосунку. Оновіть застосунок Дія до останньої версії в AppStore або Google Play (3.0.18 для iOS, 3.0.14 — Android) - Натисніть «Послуги» та виберіть пункт «COVID-сертифікати» - Далі натискайте на кнопку «Отримати сертифікат» - Поставте галочку, щоб дати згоду на передачу даних з Електронної системи охорони здоров’я в Дію.
Згенерувати сертифікат на порталі. - Авторизуйтеся на порталі - У меню «Послуги» натисніть пункт «Здоров’я», а потім — «COVID19-сертифікат про вакцинацію» - Дайте згоду на передачу даних з ЕСОЗ у Дію.
я видела только в сканах, те, что гуляют по сетям. На сайте нет
_______________________________ Да возвысит человек сам себя, да не унизит он сам себя; Ибо только он один себе друг и нет большего ему врага, чем он сам себе.
_______________________________ Да возвысит человек сам себя, да не унизит он сам себя; Ибо только он один себе друг и нет большего ему врага, чем он сам себе.
Последний раз редактировалось LenchikAP 08 окт 2021 12:15, всего редактировалось 4 раз(а).
Leno4ka, спасибо. Там текст слово в слово с сайта МОЗ и Урядового портала. Самого документа нигде нет( просто текст в разделе Новости. И на каком основании бухгалтерия должна действовать? Надеюсь в скором времени он таки появится. Или нужно смотреть газету, где он опубликован в печатном варианте.
Я так понимаю, что там же везде дали отсрочку в месяц, т.е. в течении месяца надо сделать вакцинацию, соответственно видимо потом и появятся какие-то наказы.
_______________________________ Если женщина ради мужчины готова на все - она его родила
Просто интересует вопрос именно об отстранении работников и оплате. Чтоб четкий документ был. А не просто новости на всех порталах.
Чіткий документ є, дуже давно є, це Закон України "Про захист населення від інфекційних хвороб" і ось там Частина друга статті 12 , цитую: "Працівники окремих професій, виробництв та організацій, діяльність яких може призвести до зараження цих працівників та (або) поширення ними інфекційних хвороб, підлягають обов'язковим профілактичним щепленням також проти інших відповідних інфекційних хвороб. У разі відмови або ухилення від обов'язкових профілактичних щеплень у порядку, встановленому законом, ці працівники відсторонюються від виконання зазначених видів робіт. Перелік професій, виробництв та організацій, працівники яких підлягають обов'язковим профілактичним щепленням проти інших відповідних інфекційних хвороб, встановлюється центральним органом виконавчої влади, що забезпечує формування державної політики у сфері охорони здоров’я."
ТАкож КЗоТ ст.46: "Стаття 46. Відсторонення від роботи
Відсторонення працівників від роботи власником або уповноваженим ним органом допускається у разі: появи на роботі в нетверезому стані, у стані наркотичного або токсичного сп'яніння; відмови або ухилення від обов'язкових медичних оглядів, навчання, інструктажу і перевірки знань з охорони праці та протипожежної охорони; в інших випадках, передбачених законодавством."
Тобто, Законами відсторонення вже прописано, а МОЗ лише дозатвердив перелік професій, посад, які підлягають обо'язковій вакцинації. У разі незгоди з її проведенням - відсторонення без збереження ЗП, але із збереженням робочого місця
_______________________________ Дочь - это комплимент женщине от Бога! Значит она достойна повторения!*C
Міністерство охорони здоров'я України затвердило перелік організацій, представники яких підлягають обов'язковій вакцинації проти COVID-19. Наказ набирає чинність через один місяць з дня його публікації.
Насколько я разобралась, указ министерства не может перечеркнуть конституционных прав, в основном у Сергея Гулы это объясняется, никто не может заставить принудительно вакцинироваться и это не может повлиять на отношения с работодателем. Мне добрые люди даже шаблоны заявления переслали. Пока месть еще не воспользовалась, но уже наготовилась :) Если кому интересно, тоже поделюсь. А особенно если есть кто тут юристы чтобы глянули и сказали что действительно все правильно составлено?
_______________________________ Умей пережить ту минуту,когда кажется,что всё уже потеряно!
Профилактические прививки против дифтерии, коклюша, кори, полиомиелита, столбняка, туберкулеза являются обязательными и включаются в календарь прививок.
Над правами людей издеваются. Меня лично это не касается, я итак удаленно работаю, но то, что сейчас происходит меня пугает.
_______________________________ Счастья много не бывает)))