Site Logo

Текущее время: 17 июн 2025 20:19

Часовой пояс: UTC + 2 часа [ Летнее время ]

Правила форума

Посмотреть правила форума

Часто задаваемые вопросы по работе форума

Начать новую тему Ответить на тему  [ Сообщений: 2061 ]  На страницу Пред.  1 ... 119, 120, 121, 122, 123, 124, 125 ... 138  След.
Автор Сообщение
 Заголовок сообщения: Прививки от коронавируса
СообщениеДобавлено: 08 июл 2021 13:26 
админ в отставке
Цитата

ЗЖФ-зависима: 11 лет 10 месяцев 28 дней
Медали: 41
Мастер ФШ форума (1) Я люблю ЗЖФ (1) Сердце форума (1) Автор статьи (3)
KinoLady (7) Квест. Участник. (2) Книголюб форума (5) Fashion battle ЗЖФ (5)
Fashion battle (2) I'm lady (4) "Свято наближається" (1) Лучший рецензент (1)
Стиль форума (1) Творческая личность (2) Бомба форума (1) К 10-летию форума (1)
Участник фотоквеста (1) Я люблю Україну (1) Свадебный конкурс (1)

Очки репутации: 1876
Повысить репутациюПонизить репутацию
Цитата:
Тепер, щоб згенерувати COVID-сертифікат потрібно зайти в застосунок чи портал, натиснути «Отримати сертифікат», і все — сертифікат генерується.
Раніше у застосунку потрібно було підписувати запит на сертифікат Дія.Підписом та обличчям. На порталі використовували електронний ключ та Photo ID. Зараз достатньо авторизуватися через BankID чи Mobile ID і зробити декілька кліків.

Згенерувати сертифікат у застосунку.
Оновіть застосунок Дія до останньої версії в AppStore або Google Play (3.0.18 для iOS, 3.0.14 — Android)
- Натисніть «Послуги» та виберіть пункт «COVID-сертифікати»
- Далі натискайте на кнопку «Отримати сертифікат»
- Поставте галочку, щоб дати згоду на передачу даних з Електронної системи охорони здоров’я в Дію.

Згенерувати сертифікат на порталі.
- Авторизуйтеся на порталі
- У меню «Послуги» натисніть пункт «Здоров’я», а потім — «COVID19-сертифікат про вакцинацію»
- Дайте згоду на передачу даних з ЕСОЗ у Дію.

Обсуждаем здесь все вопросы касающиеся вакцинации против Covid-19.
Для противников этой вакцинации отдельная тема - Вакцинация от коронавируса. Тема для тех кто ПРОТИВ.
Вы делали прививку? Как перенесли её?

О вакцинах
Изображение Изображение
Изображение Изображение

Профиль Отправить личное сообщение  

Заголовок сообщения: Re: Прививки от коронавируса
СообщениеДобавлено: 26 ноя 2021 13:15 
Леди Совершенство
Цитата

ЗЖФ-зависима: 13 лет 11 месяцев 3 дня
Семья: замужем
Детки: 2
Медали: 6
Я люблю ЗЖФ (1) Почетная мамочка форума (1) Благотворительная ярмарка (2) К 10-летию форума (1)
Я люблю Україну (1)

Очки репутации: 807
LIra,
Скучно вам в вашей прям специально созданной для ВАС теме? crazy ещё разочек, мы привитые уже смирились что у нас вырастут рога и хвосты и вообще мы все умрём. Идите с Богом в тему где все против и там толкайте свои версии, теории и т.д.

СообщениеДобавлено: 26 ноя 2021 14:00 
Леди Совершенство
Цитата

ЗЖФ-зависима: 15 лет 28 дней
Медали: 13
Я люблю ЗЖФ (1) Сердце форума (1) Квест. Участник. (1) Благотворительная ярмарка (5)
Неспящая форума (1) К 10-летию форума (1) Я люблю Україну (1) Весенний шабаш. Победитель. (1)
Марафон английского (1)

Очки репутации: 1636
Aphina, а на форуме уже разрешили переход на личности? о_О тем более в теме о вакцинации, а не в моем личном дневничке crazy

- Это невозможно!
- Возможно, если ты в это веришь.

СообщениеДобавлено: 26 ноя 2021 14:55 
Леди Совершенство
Цитата

ЗЖФ-зависима: 15 лет 3 месяца 26 дней
Семья: есть
Медали: 3
Я люблю ЗЖФ (1) Сердце форума (1) К 10-летию форума (1)

Очки репутации: 1087
Цитата:
Як вакцини запобігають передачі вірусу?
(Автор: @Your local epidemiologist
Оригінал: https://www.facebook.com/permalink.php... )
Поширеним є погляд, що вакциновані люди передають вірус так само, як і невакциновані. Я навіть отримала критичну реакцію на свою святкову публікацію (https://yourlocalepidemiologist.substac ... upcoming...), бо сказала, що повна кімната вакцинованих людей без жодних інших запобіжних заходів не становить значної суспільної загрози.
Мене не дивує ця плутанина, враховуючи суперечливість повідомлень від чиновників охорони здоров’я за останній рік. Проте щеплені люди не так сильно поширюють вірус, як нещеплені, навіть і близько. Ось як це працює…
Передусім вакцини запобігають зараженню
Нехай дві людини — вакцинована і невакцинована — стоять поруч, і на кожну діє однакова кількість частинок вірусу протягом рівного проміжку часу. Тотожні зовнішні умови. Вірус потрапляє в носові проходи обох людей. Що станеться далі залежить від статусу вакцинації:
— У людини без щеплення вірусні частинки намагаються знайти клітини та проникнути в них. Як тільки частинка вірусу потрапляє в клітину, вона починає швидко розмножуватися. Нам потрібна певна кількість вірусу, щоб стати заразними. Вірус досягає цього порогу та починає передаватися іншим. Людина стає заразною за 24-48 годин до початку хвороби (тобто появи симптомів).
— У вакцинованої людини вірусні частинки намагаються знайти клітини хазяїна, але імунна система (передусім нейтралізуючі антитіла) розпізнає вірус і швидко знищує його. Важливо, що вірус знищується до проникнення в клітини хазяїна і, таким чином, не може створити свої копії. Оскільки він не може розмножуватися, вакцинований не стає заразним. Це явище називається «стерилізуючим імунітетом», який в першу чергу запобігає зараженню. Не всі отримують стерилізуючий імунітет, але вакцини від COVID-19 допомагають приблизно на 50-75% (https://www.ons.gov.uk/.../coronavirusc ... ctober2021) знизити початковий ризик зараження.
Вплив вакцин на поширення вірусу серед населення істотний. Ви не можете передати інфекцію, якої у вас ніколи не було.
Зменшення заразності при прориві вакцинного захисту
Але вакцини не ідеальні. У деяких людей (і особливо тих, хто має справу з високим рівнем вірусного навантаження, працюючи, наприклад, у медицині) імунітет, утворений вакциною, може не вловити всі частинки вірусу, перш ніж ті досягнуть клітин. Як тільки вірус знаходить клітину, він починає відтворювати достатню кількість своїх копій, щоб зробити вакциновану людину заразною. Потім ця людина, як правило, отримує безсимптомне захворювання, але деякі випадки прориву (вакцинного імунітету) призводять до легкої або важкої форми хвороби.
Однак вакцина все ще діє, роблячи випадки прориву менш заразними, ніж інфікування без щеплення. І робить вона це у два способи:
Швидше очищує від вірусу. Вакциновані є заразними значно коротший проміжок часу, ніж невакциновані (в середньому 3-6 днів проти 13-18 днів для штаму Дельта). На даний момент є три дослідження, які підтверджують це: одне в Сінгапурі (https://www.medrxiv.org/con.../10.1101/ ... 1261295v1; див. рис.), одне серед баскетболістів НБА (https://www.medrxiv.org/con.../10.1101/ ... 21251535v3) і одне у Великобританії, опубліковане в Lancet (https://www.thelancet.com/.../PIIS1473- ... ./fulltext). Чим швидше очищення від вірусу, тим менше він передається.
Зменшує кількість інфекційних частинок. У перші кілька днів у випадках прориву є така ж кількість вірусних частинок, як і у невакцинованих (це називається вірусним навантаженням). Але не завжди вірусні частинки є інфекційними (здатними до нових заражень), і інфекційний вірус частіше трапляється у невакцинованих, ніж у вакцинованих. Наприклад, у дослідженні (https://www.medrxiv.org/.../2021.08.20. ... 1.full.pdf) з медпрацівниками вакциновані та невакциновані мали однакове вірусне навантаження. Однак лише 69% вакцинованих були позитивними на інфекційний вірус, порівняно з 85% невакцинованих. Подібне також спостерігалось в дослідженні у Китаї (https://www.medrxiv.org/con.../10.1101/ ... 21261991v1). Чим менше у нас інфекційних частинок вірусу, тим менше передача вірусу.
Отже, на завершення, більшість вакцинованих людей не поширять вірус при зараженні ним. У випадку прориву вакцинного імунітету виникає менше інфекційних вірусів на менший період часу. Сумарно передача значно знижується.
Бустери додатково зменшують заразність
Не дивно, що бустери знижують заразність, адже вони підвищують рівень наших нейтралізуючих антитіл. Бустери передусім підвищують ймовірність запобігання інфекції і, імовірно, допомагають швидше очистити від вірусу у випадках прориву. Цього тижня був опублікований препринт (https://www.medrxiv.org/con.../10.1101/ ... 21265500v1), де вперше оцінено це явище. У дослідженні наведено багато математичних моделей, та суть результатів у тому, що бустер суттєво знизив індивідуальну заразність. В результаті, бустери зменшили кількість випадків передачі вірусу на 21-66%.
А як щодо («природного») імунітету після інфекції?
У деяких невакцинованих людей, що пережили COVID-19, виникає імунна відповідь. Це означає, що у них також є нейтралізуючі антитіла, і через це їх організм діє так само, як вакцинований: запобігає хворобі і, таким чином, запобігає передачі.
Проблема в тому, що ця відповідь не гарантується. Наприклад, люди з безсимптомним або легким перебігом хвороби можуть не мати достатньо сильної реакції на штами, що викликають занепокоєння, на відміну від людей, які пережили важке зараження (тобто госпіталізацію) (https://www.medrxiv.org/.../2021.05.26. ... 1.full.pdf). Якщо їх імунна система не реагує, у неї не вистачає нейтралізуючих антитіл, щоб запобігти інфекції і, таким чином, передачі.
Якщо у невакцинованого виникає імунна відповідь, довговічність захисту також різна. Імунітет, спричинений інфекцією, триває не менше 90 днів і не більше 5 років. Математичне моделювання показало, що середня очікувана тривалість імунітету проти SARS-CoV-2 після інфекції складає 16 місяців (https://www.thelancet.com/.../PIIS2666- ... ./fulltext).
Таким чином, реінфекція істотно ймовірніша серед нещеплених. Два рецензованих дослідження показали, що серед тих, хто перехворів, ймовірність зараження у 2,5-5 разів вище, ніж серед вакцинованих (https://www.cdc.gov/mmwr/volumes/70/wr/mm7032e1.htm, https://www.cdc.gov/mmwr/volumes/70/wr/mm7044e1.htm...).
Підводячи підсумок
Більшість вакцинованих людей не поширюватимуть вірус, якщо отримають його. У випадку прориву вакцинного захисту виникає менше інфекційних вірусних частинок на менший період часу. Повністю вакциновані люди майже не загрожують передачею інфекції серед населення. Корисними є бустери. А ті, у кого імунітет після інфекції, не обов'язково сприяють зменшенню передачі вірусу.
Нам дуже потрібен вихід з пандемії. Який наш план переходу в ендемічний стан? Я продовжую дивуватись та розчаровуватись через те, що ми досі не маємо плану дій щодо цього від посадовців охорони здоров’я. Але дуже безпечним «світлом в кінці тунелю» є щеплення. Повна кімната вакцинованих людей без будь-яких інших запобіжних заходів, наприклад, на День подяки майже не становить епідемічної загрози.
З любов'ю, YLE
P.S. Спочатку я включила матеріал про те, як вакцини запобігають тривалому COVID-19, але це було занадто для суботнього ранку. Поясню наступного разу. Слідкуйте за оновленнями.
Переклад схвалено шановним Konstantin Blyuss

СообщениеДобавлено: 26 ноя 2021 15:18 
девушка с характером
Цитата

ЗЖФ-зависима: 11 лет 9 месяцев 13 дней
Детки: Володимир
Медали: 8
Я люблю ЗЖФ (1) Сердце форума (1) Активный участник аукциона (1) Благотворительная ярмарка (4)
К 10-летию форума (1)

Очки репутации: 1632
Зурочили тут Африку, коли писали, що там все прекрасно crazy

ЛС переповнена, сил читати/розбирати нема

СообщениеДобавлено: 26 ноя 2021 15:32 
Леди Совершенство
Цитата

ЗЖФ-зависима: 12 лет 9 месяцев 26 дней
Семья: дружная
Детки: самый лучший
Я люблю ЗЖФ (1) Благотворительная ярмарка (4) Марафон английского (1)

Очки репутации: 439
bratulka, шо, понеслась и в Африке?

СообщениеДобавлено: 26 ноя 2021 15:40 
Невгамовна Нишпорка
Цитата

ЗЖФ-зависима: 15 лет 8 месяцев 15 дней
Детки: Владислав
Медали: 38
Я люблю ЗЖФ (1) Сердце форума (1) Автор статьи (1) KinoLady (1)
Квест. Победитель. (2) Квест. Участник. (1) Книголюб форума (3) Активный участник аукциона (4)
Благотворительная ярмарка (5) Участник субботника (2) Марафон постройнения (2) Кулинарный поединок на ЗЖФ (1)
"Свято наближається" (2) Marvel movies (1) Книжный клуб (1) Неспящая форума (1)
Патриотка форума (1) К 10-летию форума (1) Новогодний квест, 3 место (1) Подарок от Снегурочки (1)
В гостях у сказки (1) Участник фотоквеста (2) To Be A Woman (1) Кулинарные конкурсы на ЗЖФ (1)

Очки репутации: 2129
Alissa F, там новий штам знайшли, ще сильніший за всі попередні і вакцина на нього не діє. Жодна :vaco:

СообщениеДобавлено: 26 ноя 2021 15:42 
Леди Совершенство
Цитата

ЗЖФ-зависима: 12 лет 9 месяцев 26 дней
Семья: дружная
Детки: самый лучший
Я люблю ЗЖФ (1) Благотворительная ярмарка (4) Марафон английского (1)

Очки репутации: 439
Кира, час от часу не легче -obmorok-

СообщениеДобавлено: 26 ноя 2021 15:45 
Леди Совершенство
Цитата

ЗЖФ-зависима: 14 лет 6 месяцев 1 день
Семья: :0)
Медали: 13
Я люблю ЗЖФ (1) Помощница форума (1) Сердце форума (1) Путешественница (2)
Благотворительная ярмарка (5) Леди Zoo (1) К 10-летию форума (1) Я люблю Україну (1)

Очки репутации: 1300
Африку уже покинул...
Цитата:
Новый южноафриканский штамм коронавируса, вызвавший тревогу у вирусологов всего мира, обнаружен при тестировании у четверых прилетевших из Африки людей. Трое из них полностью вакцинированы. Минздрав опубликовал данные о маршрутах инфицированных и сообщил, что одна из них нарушила карантин.

34-летняя иностранная работница, получившая одну дозу вакцины «АстраЗенека» в июне, не соблюла обязательный карантин до получения результата сделанного в аэропорту ПЦР-теста и уехала в Эйлат общественным транспортом.
Эпидемиологи еще не выяснили маршрут и время отправки автобуса, на котором инфицированная женщина ехала из центра страны в Эйлат.
64-летняя гражданка США, прилетевшая в Израиль из Южной Африки через Эфиопию, сделала в сентябре вторую прививку вакциной «Джонсон и Джонсон». Женщина приехала к израильским родным и находится на карантине в их доме.
32-летняя израильтянка, сделавшая в сентябре третью прививку вакциной «Пфайзер», прилетела из Южной Африки через Дубаи. Женщина летала за границу с мужем и сыном, их тесты не выявили коронавируса. Семья отбывает карантин в своем доме в Раанане.
Четвертая инфицированная также находится на карантине. Это 59-летняя женщина, прилетевшая с Мадагаскара транзитным рейсом через Турцию.
Весьма вероятно, что это не первые инфицированные штаммом «ню» в Израиле. Случаи «ню» были обнаружены, как только вирусологи начали сплошное генетическое секвенирование тестов на новый вариант коронавируса, до появления информации о новом «ужасном» штамме они могли остаться незамеченными.
https://news.israelinfo.co.il/health/98988

СообщениеДобавлено: 28 ноя 2021 17:02 
Леди Совершенство
Цитата

ЗЖФ-зависима: 13 лет 19 дней
Детки: Самые любимые
Медали: 1
Я люблю ЗЖФ (1)

Очки репутации: 152
Дамы, у кого декларация в КСМ- как быстро подтянулась инфа о прививке? и нужно ли было семейному в КСМ говорить о дате вакцинации или они там все видят. Ситуация такая что прививка сделана, а данных в базе нет. КСМ не работает с хелси, поэтому в хелси и не будет ничего, а в базе КСМ тоже пусто. то что нужно идти в центр вакцинации я понимаю, но мож кто-то сталкивался.

СообщениеДобавлено: 28 ноя 2021 20:01 
Live Easily
Цитата

ЗЖФ-зависима: 16 лет 2 месяца
Медали: 4
Я люблю ЗЖФ (1) Сердце форума (1) Перчинка форума (1) К 10-летию форума (1)

Очки репутации: 1491

-P.S.- Ну, ведь говорили с самого начала ... и про карантины, и про вакцины, и про мутации...

СообщениеДобавлено: 28 ноя 2021 23:25 
Леди Совершенство
Цитата

ЗЖФ-зависима: 14 лет 1 месяц 13 дней
Медали: 4
Я люблю ЗЖФ (1) Сердце форума (1) К 10-летию форума (1) Конкурс стишков-пирожков (1)

Очки репутации: 1162
Lady_Croft, у сына не нашли декларацию в ксм при привике и подтянулось за 15 минут в дию.

СообщениеДобавлено: 28 ноя 2021 23:54 
Общительная Леди
Цитата

ЗЖФ-зависима: 6 лет 16 дней

Очки репутации: 0
Lady_Croft писал(а):
Дамы, у кого декларация в КСМ- как быстро подтянулась инфа о прививке? и нужно ли было семейному в КСМ говорить о дате вакцинации или они там все видят. Ситуация такая что прививка сделана, а данных в базе нет. КСМ не работает с хелси, поэтому в хелси и не будет ничего, а в базе КСМ тоже пусто. то что нужно идти в центр вакцинации я понимаю, но мож кто-то сталкивался.

у нас с мужем в КСМ декларация, в Дие сразу отобразились обе дозы yesss

СообщениеДобавлено: 29 ноя 2021 08:54 
Леди Совершенство
Цитата

Я люблю ЗЖФ (1)

Мама Анита,mangust, Спасибо большое! -flo-

СообщениеДобавлено: 29 ноя 2021 11:03 
Леди Совершенство
Цитата

ЗЖФ-зависима: 9 лет 6 месяцев 25 дней
Семья: да
Детки: 2 сыночка
Новогодний адвент (1)

Очки репутации: 76
mangust писал(а):
Lady_Croft, у сына не нашли декларацию в ксм при привике и подтянулось за 15 минут в дию.

У моего вообще декларации еще нет, т.к. недавно 18 исполнилось, учится в Киеве, а с этими дистанционками все не может определиться где же ему лучше декларацию заключать - тут или в Киеве. Так сертификат после прививки в Дию подтянулся, все норм yesss

СообщениеДобавлено: 29 ноя 2021 12:37 
Леди Совершенство
Цитата

Я люблю ЗЖФ (1)

veronika80,Спасибо вам большое -flo-

Начать новую тему Ответить на тему  [ Сообщений: 2061 ]  На страницу Пред.  1 ... 119, 120, 121, 122, 123, 124, 125 ... 138  След.