Юлька85, все дійсно по-різному. Друзям перший місяць війни арендодавець подарував, у них двокімнатна у норм стані з меблями та панорамним видом на Хортицю за 2500. Поруч така ж 6000.
У нас на зараз від 7500 до 15000, за 5000 двокімнатна, якщо у нормальному стані, то диво не інакше Ціни на аренду під час війни не тільки не знизилися, вони виросли удвічі. Оце я називаю свинством.
olyalera, поднялась аренда процентов на 30-40, местами есть 100
_______________________________ Кто не поддерживает Роды свои и Веру свою в час годины тяжкой, тот отступник Рода своего, и не будет ему прощения во все дни без остатка. *** Жизнь – это зеркало, которое отражает для мыслителя то, что он, глядя в него, думает. Э. Холмс
Я завжди любила Україну, не могла зрозуміти чому ми українці, а живемо як малороси, спілкуємось расіянською, обертаємось на них, на їх кумирів, зірок, пісні, тв та інше. І мене завжди бісили ті, хто ненавидів Україну, але жив тут. А зараз всі побули за кордоном, їх мрії збулись і нехай там залишаться ті, кому тут погано. А повернуться ті, хто зрозумів, що Україна найкраща, рідна, єдина.
Мы не уезжали. Когда первый шок прошёл, защемило - не нужна мне заграница, хочу жить дома, дім, милий дім. Сейчас какое-то непонятное состояние из-за неопределенности происходящего. Думаю, как и у многих.
Большинство знакомых мам с детками уже вернулись из Европы, но те, кто смог там нормально трудоустроиться, назад возвращаться не планируют. Не осуждаю, безопасность детей - святое.
Подруг- инстаграмщиц, которые напоказ "страдают", путешествуя по Европе - игнорю. Предвижу их вопрос: "а кто тебе не давал уехать?" Не все могут бросить близких (невыездных или больных) и колесить по глубокому европейскому тылу.
Цитата:
Я теперь понимаю, как дорого это все и страшное скажу, смотрю заводы дымят и радуюсь, что кто то работает, кому сказать.
слово в слово написала в своей домовой группе, когда петицию об экологии в ЗП подписывали. Из наших окон видны заводские трубы, на работу езжу через дамбу и реально радуюсь, когда вижу работающие заводы, сейчас это как-то вдохновляет ("и дым отечества нам сладок и приятен...")
Но петицию всё -таки подписала, дым с Шевчика абсолютно неприятен, наш организм к нему ещё не адаптировался.
Последний раз редактировалось Lenusha 20 авг 2022 18:45, всего редактировалось 1 раз.
Мы не уехали. Ни разу даже не возникло мысли уезжать в никуда. План выезда был только на случай окупации. Последнее время не путешествовал только ленивый. Тур по Европе хоть и галопом могли позволить многие.
_______________________________ Мені є, що втрачати, є кого любити. І я сильно ціную те, що люблю!
Не знаю у коготам в Кракове аренда квартиры дешевле чем в Запорожье - вам видимо повезло, знакомые в Гдыне снимают однушку за 9 тыс грн+свет и вода. Это не дешево, тут можно точно дешевле найти, на Бабурке уж точно.
Я можу розповізти вам, як дівчина, що жила біля Запоріжжя2 і у якої після першого прильоту не всі вікна у під'їзді лишилися (доречі, їх досі не має, замість скла заклеєні плівкою)... чи ви мені про "спокійне Запоріжжя"
А за кордоном то нікому не цікаво, наскільки ви постраждали, тут не міряються бідами, достатньо паспорта
окей, я мала написати "відносно спокійне Запоріжжя". але думка остається та сама. а що, якщо людина із Запоріжжя займає місце людини з Маріуполя або Харкова? якщо ім не дісталося допомоги чи комфортних умов мешкання? і чи реально ми "постраждали". ну чому я думаю, що їхати було слід тим, кого реально бомблять щодня, а не мені? чому іншим ок? ота ваша Европа не резинова.
Я можу розповізти вам, як дівчина, що жила біля Запоріжжя2 і у якої після першого прильоту не всі вікна у під'їзді лишилися (доречі, їх досі не має, замість скла заклеєні плівкою)... чи ви мені про "спокійне Запоріжжя"
А за кордоном то нікому не цікаво, наскільки ви постраждали, тут не міряються бідами, достатньо паспорта
окей, я мала написати "відносно спокійне Запоріжжя". але думка остається та сама. а що, якщо людина із Запоріжжя займає місце людини з Маріуполя або Харкова? якщо ім не дісталося допомоги чи комфортних умов мешкання? і чи реально ми "постраждали". ну чому я думаю, що їхати було слід тим, кого реально бомблять щодня, а не мені? чому іншим ок? ота ваша Европа не резинова.
Мене це особливо бентежило на початку війни. І так воно і є. Що казати про те, що є люди, хто і з Львова "евакуювався" за кордон. Знайома так зробила. Назад не збирається. То й Слава Богу.
як би всі так думали про інших, як Ви - ми б жили у раю. В доброму сенсі Але всі люди різні. У кожного свої обставини, різне сумління. Бажання убезпечити себе і дітей - це природно, це інстинкт збереження. Хтось мріяв виїхать за кордон, а тут така можливість. У когось "больовий поріг" низький і він після перших прильотів поїхав.
Я б теж дуже хотіла, щоб мої рідні були у безпеці. При цьому, у безпеці у своїй країні, своєму місті. Бо "ріднішої немає". Але ми вже ніколи не будемо такими, як раніше, в нас вже ніколи не буде 100% відчуття безпеки, де б ми не були, мені так здається...
Не понимаю истерик в городе что повысилось жилье на аренду квартир...ну на сколько? На 1000 грн? Ну не так как на западной на все 10-20 тысяч. Тем более сейчас абсолютно все выросло в цене,а у некоторых людей аренда сейчас остался единственный заоаботок... Не понимаю...купи за тучу денег,обставь еще и подари бесплатно...
_______________________________ Бриллиант,упавший в грязь,все равно остается бриллиантом! А пыль, поднятая до небес, все равно пыль!
blago7b,ни фига се, а не спросили этих людей с Мариуполя,а чё приехали?)
_______________________________ «… Аромат проникает в самую глубину, прямо в сердце, и там выносит категорическое суждение о симпатии и презрении, об отвращении и влечении, о любви и ненависти». Кто владеет запахом, тот владеет сердцами людей…» (с)
Dishka, учитывая зп в Запорожье, то это дорого.Средняя зп в этом городе 8000 грн. Поэтому до войны 3000 грн за аренду+коммуналка не все могли позволить снять , то сейчас так тем более. А особенно жалко людей, которые с бомбешек еле выбрались и хотят снять квартиру с комфортными условиями (так как они привыкли так жить) ,найдя работу в г. Запорожье они не могут потянуть снять квартиру за такую сумму. Не так как на западной, но все равно для нашего города это дорого....
blago7b,ни фига се, а не спросили этих людей с Мариуполя,а чё приехали?)
Нет, я сказала, что лучше бы остались там, где весело. Поверьте мне, к нам приехали более чем достаточно адептов русского мира и украинофобов.
_______________________________ Кто не поддерживает Роды свои и Веру свою в час годины тяжкой, тот отступник Рода своего, и не будет ему прощения во все дни без остатка. *** Жизнь – это зеркало, которое отражает для мыслителя то, что он, глядя в него, думает. Э. Холмс
А мені ще цікаво. Вибачте, якщо шо. От дівчата, які поїхали зі спокійного Запоріжжя, там розповідають, що все капец, ракети на голову, дім зруйнований, жити нема де? Ну щоб допомогу отримати, щоб людям пояснити, чому ти там. І жити на ту допомогу, а свої запаси навіть не починати. І ще пишатися тим. А дома все нормально, трьошка, ремонтик, все чекає. Але ж там вони про це не кажуть? Ну тобто все дармове, що можна вичепити, треба хапати? А спиться ночами нормально?
Спиться їм нормально взагалі нічого не бентежить. тобто на словах звісно "я повинна сховати дитину, вона боїться сирени", а по факту далі йде звичне життя, тільки за чужий рахунок, ніякого волонтерства, пошуків роботи, навіщо, якщо гроші дають. Але взагалі якось всіх одним міром мазати не правильно... те що виїхали львів'яни, то ж зрозуміло, що не від небезпеки, а задля того, щоб влаштуватися там, де вони і так їздили постійно. Є люди, які виїхали, але знаходять там роботу або ж працють віддалено, влаштовують нормальне життя, і демонструють високий рівень українців. І тоді це зрозуміло і викликає повагу. А є категорія типу сирійці, які і тут нічого цінного не мали, тому вертатися ні до чого, сидять у когось на шиї, поки тянуть, роботу не шукають, не волонтерять. Мої подруги, що виїхали бояться повертатися, не розуміють, що далі з атомною. Тут роботу втратили. А там працюють, а не катаються по екскурсіях. Але взагалі люди всі різні, тому намагатися всіх міряти своєю мірою немає сенсу. Ото приймай їх такими, совість більше не відросте, що виросло, то виросло.