Это программа по зарубежке за 8 класс. Программа - обязательна для выполнения!!! Учень: характеризує Веди, Біблію, Коран як пам’ятки світової літератури (усна / писемна форма існування, проблема авторства, жанрове розмаїття текстів, ідеї, сюжети, образи, які отримали найбільше поширення у світовій культурі, особливості стилю, коментарі тощо), наводить приклади їхнього впливу на розвиток всесвітнього культурного (літературного) процесу: ці книги — енциклопедія знань, своєрідний культурний фонд, моральний кодекс народів, що їх створили; невичерпне джерело мотивів, тем, сюжетів, образів для мистецтва всього світу. На изучение и сравнение религиозных книг отводится 3 часа
и сколько уроков отведено на Ветхий, Новый завет и псалмы?
Да ну зачем это детям навязывать? хотят сами прочтут! Общие понятия дать им! не обязывать читать это все! все разные, по-разному воспитаны! Чем меньше, тем лучше! Пусть бы на уроках заруб.литературы читали книги познавательные, интересные, психологические, какие-то бытовые, где отношения людей, чтобы у детей строилось мировоззрение, а не утыкаться в псалмы... Им же жить!
-- Пользователь добавил некоторое время спустя --
Для общего понимания - пару уроков - предостаточно!!
Это программа по зарубежке за 8 класс. Программа - обязательна для выполнения!!! Учень: характеризує Веди, Біблію, Коран як пам’ятки світової літератури (усна / писемна форма існування, проблема авторства, жанрове розмаїття текстів, ідеї, сюжети, образи, які отримали найбільше поширення у світовій культурі, особливості стилю, коментарі тощо), наводить приклади їхнього впливу на розвиток всесвітнього культурного (літературного) процесу: ці книги — енциклопедія знань, своєрідний культурний фонд, моральний кодекс народів, що їх створили; невичерпне джерело мотивів, тем, сюжетів, образів для мистецтва всього світу. На изучение и сравнение религиозных книг отводится 3 часа
Вот! этого и хватит! Хороший преподаватель вынесет основные моменты и разложить по полочкам общее и разнящееся! чего детям более чем достаточно.
Сейчас есть факультатив: "Основы христианской этики". Вот, то что изучают по данной программе: 1-й клас. Хочу пізнавати світ Розділ 1. Хочу пізнавати дивосвіт Розділ 2. Пізнаю себе Розділ 3. Хочу пізнавати Бога 2-й клас. Живу і навчаюсь у родині Розділ 1. Моя сім’я і родина Розділ 2. Мій рід і народ 3-й клас. Прагну робити добро Розділ 1. З радістю творимо добро Розділ 2. Життєвий дороговказ Розділ 3. Шляхом добра 4-й клас. Навчаємося мудрості Розділ 1. Уроки доброти Розділ 2. Уроки справедливості Розділ 3. Навчаємося виправляти життєві помилки Розділ 4. Уроки працелюбності Розділ 5. Уроки Божої мудрості 7-й клас. Ісус Христос – ідеал для наслідування Розділ 1. Морально-етичні цінності християнства Розділ 2. Християнські орієнтири людського життя Розділ 3. Історичні витоки та розвиток християнства в Україні 8-й клас. Божі заповіді – моральний дороговказ для людини Розділ 1. Життєві дороговкази християнина Розділ 2. Моральні настанови у взаєминах людини з Богом Розділ 3. Моральні підвалини заповідей щодо пошани ближнього Розділ 4. Моральні настанови у виборі життєвого шляху 9-й клас. Морально-етичні цінності молоді Розділ 1. Християнський життєвий вибір людини Розділ 2. Моральні цінності у виборі професії Розділ 3. Людина у суспільстві Розділ 4. Молодь і християнська культура 10-й клас. Етика подружнього життя Розділ 1. Морально-етичні основи християнської сім’ї Розділ 2. Християнське покликання чоловіка і жінки Розділ 3. Моральні підвалини життя християнської родини Розділ 4. Сім’я у цивілізаційному вимірі 11-й клас. Основи християнського світогляду і моралі Розділ 1. Суть християнського світогляду Розділ 2. Морально-етичний зміст блаженств Розділ 3. Християнські моральні чесноти Розділ 4. Християнство у релігійному просторі світу
Открою секрет. Вы на форуме. Дана тема. Обсуждаем. В чем проблема то.
Спасибо, я этот секрет знаю. Просто ощущение не диалога а монолога. Оппонента не читают внимательно, а просто все наболевшее на тему религии выплескивают. Нет конструктивизма. Нет предмета спора - никто насильно не навязывает изучение ЗБ, не помню в теме ни одного высказывания о том что это предмет должен быть обязательным а не факультативом.
_______________________________ "В ком нет любви к стране родной, те сердцем нищие калеки" Т.Г. Шевченко
dominic28,отличный факультатив, особенно темы для 10 класса.Только вот 10-классников на факультатив не загонишь, а на обязательный урок бы пришли-может тогда бы хоть что-то где-то зацепилось в мозгах у детей наших.