• Залізна Людина створена Стеном Лі, Ларрі Лібіром, Доном Хеком і Джеком Кірбі в 1963 році в коміксі Tales of Suspense, # 39. • Джуд Лоу розглядався на роль Олдріча Кілліана. • Одну зі сцен було знято в приміщенні компанії Epic Games. Цей розробник відеоігор відомий своєю франшизою Gears of War. • У коміксах псевдонім Залізний Патріот належав противнику Людини-павука, Зеленому Гобліну. У цьому фільмі це новий набір броні Залізної Людини, на яку нанесена кольорова гама Капітана Америка. Продюсер Кевін Файгі сказав: «Це Месники врятували всіх, а не уряд, який відчуває, що йому потрібен свій власний герой. Це дало нам більший простір, щоб попрацювати над персонажем Роуді, показати, як він розривається між лояльністю до свого друга і своїми посадовими обов'язками ». • Робота над фільмом була припинена 15 серпня 2012 року, коли Роберт Дауні-мол. пошкодив кісточку під час виконання трюку. • Це перший раз, коли Семюел Л. Джексон не з'являється у фільмі про Залізну Людину як Нік Ф'юрі. • Художник з реквізиту Рассел Боббіт, який вже працював над попередніми частинами франшизи «Залізна людина», знову приєднався до проекту. Його улюблений реквізит - 10 кілець Мандарина. Він багато спілкувався з ювелірними майстернями, і в результаті вдалося розробити 10 унікальних кілець з різними каменями, що виконані за індивідуальним малюнком. Весь процес створення прикрас зайняв кілька місяців. • Поп-арт художник Баск з Флориди був найнятий спеціально для створення картин з офісу і спальні Мандарина. Картини повинні були відображати сутність лиходія. Незважаючи на те, що Баск працює в жанрі поп-арт, його роботи для фільму були натхненні коміксами, графіті і панк-рок естетикою. • Руйнування особняка Старка знімалося в баку з водою на студії EUE / Screen Gems Studios. • Декорації знаменитого особняка Старка були відбудовані за 16 тижнів в Вілмінгтоні, Нова Кароліна. Вся конструкція була побудована на шарнірній платформі, що дозволяє нахиляти будівлю під кутом 45 градусів, що розширило можливості для зйомок сцени атаки на будинок. • У фільмі є сцена, де 13 осіб випадають з літака і Залізна людина намагається врятувати їх всіх, не дивлячись на те, що костюм дозволяє утримати лише чотирьох. За участю професійної команди скайдайверів Red Bull, ретельно сплановані і вивірені до секунди стрибки здійснювалися протягом 10 днів, всього ж в зйомках сцени взяли участь 630 парашутистів. • У первинному варіанті сценарію Хеппі Хоган повинен був загинути.
І я все ще намагаюся боротися в нерівному бої зі спойлерщиками
я что, не единственная, кто не видел?
Я просто тему не читаю А то спойлер на спойлере) Хотя меня муж уже обрадывал, говорит: Ты смотрела последних Мстителей? Я говорю: нет) Он: Лучше не смотри, они все умрут Короче, я уже готовлюсь оплакивать любимцев)