• Цей фільм став першим, де з'являються всі головні персонажі перших коміксів про «Людей Ікс»: Професор Ікс, Циклоп, Джин Грей, Айсмен, Звір і Ангел. Позитивні персонажі, яких глядачі бачили в першій чи другій частинах трилогії, з'явилися в коміксах через більш ніж сто випусків: Шторм, Росомаха, Колос, Стрибунець. Кітті Прайд з'явилася в коміксах після "Саги про Темного Фенікса", а Роуг-кілька років по тому після Кітті. Спочатку Роуг була членом «Братства Містик злих мутантів», куди також входили Піро, Крапля, Лавина і Доля. • Для однієї з екшн-сцен була виготовлена точна копія моста "Golden Gate Bridge" протяжністю в 2,500 футів. • Одна з перших версій ангельських крил була надто важкою для Бена Фостера, тому їх переробили з піни. • Спочатку Холлі Беррі не збиралася зніматися у фільмі через досить напружені відносини з Брайаном Сінгером, а також через другорядну роль свого персонажа. Однак після того як Сінгер покинув проект, а «Жінка-кішка» (2004) з тріском провалилася в прокаті, Беррі погодилася зіграти у фільмі, але тільки при значному збільшенні екранного часу свого персонажа. • Фраза Джаггернаута " ти знаєш, хто я? Я – Джаггернаут, сука» була взята з веб-пародії, заснованої на сцені з «X-Men The Animated Series». • Остання сцена фільму з Магнето в парку "Golden Gate Park" була знята в Лондоні. Спочатку Магнето повинен був грати в шахи з Містик, проте Ребекка Ромейн не змогла взяти участі у зйомках через зайнятість на інших проектах. • У коміксах, Ліч - маленький зелений хлопчик. У фільмі, він — звичайна дитина. • Ролі Ребеки Ромейн (Містик) і Джеймса Марсдена (Циклоп) були значно скорочені через зайнятість акторів на інших проектах. • Спочатку Еллен Пейдж відкинула пропозицію зіграти Кітті Прайд. • Для того щоб краще зіграти свою роль, Фамке Янссен (Джин Грей) прочитала безліч книг про шизофренію. • Сцена з Магнето в парку, а також сцена після фінальних титрів були відсутні в сценарії і були додані в сюжет вже по ходу зйомок. За словами Іена МакКеллена і Патріка Стюарта, навіть вони не знали, чи увійдуть дані сцени у фінальний варіант картини. • Для підготовки до ролі Ангела Бен Фостер спеціально набрав м'язову масу — до того він не особливо дружив зі спортом, проте для фільму кілька місяців посилено займався в спортзалі, щоб його персонаж виглядав на екрані більш правдоподібно, так як на його думку величезні крила на субтильном тілі виглядали б комічно. • Для зйомок епізодів, дія в яких відбувається кілька років тому, актори Патрік Стюарт і Іен МакКеллен були «омолоджені» за допомогою комп'ютерної графіки. Для цього, зокрема, були використані фотографії Стюарта зі зйомок першого сезону серіалу «Зоряний шлях: Наступне покоління (1987-1994). • У фільмі здібності Каллісто відрізняються від тих, що були у коміксах: у той час як в коміксах вона володіла здатністю миттєво прораховувати рішення будь-якої задачі, у фільмі її наділили здібностями персонажів Ртуть (швидкість) і Калібана (визначення сили мутантів).
• Ролі Ребеки Ромейн (Містик) і Джеймса Марс дена (Циклоп) були значно скорочені через зайнятість акторів на інших проектах
Теперь понятно ,почему их почти не было
Цитата:
• Для підготовки до ролі Ангела Бен Фостер спеціально набрав м'язову масу — до того він не особливо дружив зі спортом, проте для фільму кілька місяців посилено займався в спортзалі, щоб його персонаж виглядав на екрані більш правдоподібно, так як на його думку величезні крила на субтильном тілі виглядали б комічно.
Для того,чтобы трижды мелькнуть в фильме-столько жертв
Один з найулюбленіших фільмів цієї серії. Жорстокий, але прекрасний. По-перше, я обожнюю оцю лінію Логана і Віктора... Для мене вони нероздільне, єдине ціле, спина до спини... Мені було боляче дивитись, як вони б'ються між собою... Ніби вони чужі... Та це не так. Як каже Віктор наприкінці: "Ми ніколи не будемо чужі. Ми брати. А брати захищають один одного". І мені вкрай не зрозуміло, чому у перших фільмах нам показали таку байдужість між ними... Добре Логан нічого не пам'ятає, а Шаблезубий?.. Якась дичина.
Найулюбленіший момент з цими двома - момент розстрілу.
Цитата:
Розбудиш, як закінчать.
По-друге, мені подобається лінія кохання... Так, дещо потворного, дещо удаваного... Але кохання. Не думаю, що кохання було цілковитим навіюванням... Як не полюбити жінку, яка єдина бачить в тобі людину, не виродка, не звіра?.. Він знайшов в ній спокій, тиху втіху, сховав свої кігті... А вона обрала не його. Коли він розказує ту казочку, я чесно завжди плачу.
Цитата:
Ти розповіла мені казку, там чоловік збирав квіти для діви Місяць. Я не зрозумів. Думав ти - Місяць, а я - твій Росомаха. А насправді ти була Духом зла. А я був дурнем.
І пару коментарів по іншим. Циклоп мені категорично не сподобався. Він взагалі не схожий на Марсдена, вже хоч би схожих обирали. Гамбіт - чарівний, такі очі навіжені. Дуже шкода, що цього персонажа три копійки, він прикраса цього фільму, хитрий лис. До речі, я зустрічалася з хлопцем, схожим на нього. Один в один. Інші хлопці спец.отряду - всі по-своєму прикольні. Хіба що Дедпул - якесь лайно собаче. Як добре, що його перезапустили. А, і Зеро - лайноїд, божечки, подох і слава творцеві! Ніколи не прощу йому дідуся та бабусю.
Трішки улюблених жартів.
Цитата:
- Ти Ремі Лебо? - Я винен тобі гроші? - Ні. - Тоді Ремі Лебо - це я.
Цитата:
- Фред Дюкс? Ні. Це той, хто його з'їв.
Цитата:
- Ти подивись на нього. Не живіт, а друга дупа.
І кілька незрозумілостей.
Чому гіпноз Кейли не діє на Віктора? Вони ж з Росомахою однакові, на одного діє, на іншого ні? Чому гіпноз на Страйкері виявився не довговічним? Як так сталося, що Віктор з такого шаленого, але харизматичного, звіра став отим одороблом з першої частини Люди Ікс?
Для мене цей фільм є прикладом протистояння людської логіки й мутантів. Так гостро показано те, як люди тупі тварини не сприймають інакшість. В цей час якраз читала "Дім дивних дітей" і мабуть, в мене подвоїлась ненависть до людської раси у світі "нормальних людей". Реакція батьків Айсмена - це вершина кретинізму. Господи, він навіть не синій і пазурі не ростуть, просто вміє трошки заморожувати. Ну шикарний же син! Не розумію( Син Страйкера, якого батько тримає для дослідів з цієї ж серії. Дивні люди, дивний світ. І це себе вони називають нормальними
По самому фільму. Мені подобається Курт. Він синенький і кльовий. Таке собі дитятко наївне з шикарним вмінням. А Логан красуньчик! Мені трохи його шкода було, коли він бився з Юріко через те, що він не один такий кльовий з адамантієм всередині. З іншого боку - він зустрів гідного суперника. Спосіб її вбивства одночасно простий і геніальний. А що Логан розумничок не сумніваюсь, хоча йому інколи клепки відбиває Джин тут показана таким собі рятівником- жертвенником. Ну не знаю, вона мені не подобається і її сила також. (спойлер - це минеться у мене аж в серії про Апокаліпсис)
А і про любов! Роуг і Айсмен шикарна парочка. Все так по-дитячому наївно і прекрасно. Подобаються вони мені
_______________________________ «Нації вмирають не від інфаркту — спочатку їм відбирає мову» Ліна Костенко
Кира, ну у Страйкера син їх з матір"ю до божевілля доводив, матір, до речі, ще і до самогубства. А тут таке чарівне дитя, вміє охолоджувати колу - і таке йому у вічі: може спробуєш бути не мутантом?
Nochenyka,я упустила момент-как я поняла Рассомаха не был под воздействием внушения,на мутантов оно ведь не распространяется Я так поняла-он был под воздействием любви
• «Росомаха» і «Люди Ікс: Остання битва» (2006) — це перші фільми, які були спродюсовані новою компанією Х'ю Джекмана і Джона Палермо «Seed Productions». • Лен Уайн і Джонні Роміта створили Росомаху в 1970-х; Кріс Клермонт і Джон Бірн придумали шаблезубого в 1980 - х; Дедпул з'явився на сторінках коміксів в 1990-х завдяки Фабіану Ніціезе і Робу Лайфелду; Ларрі Хама придумав Джона Рейта в 1990-х. • Лів Шрайбер (Шаблезубий) отримав роль, після того як його друг, Х'ю Джекман, запитав його, чи не хоче він зіграти у фільмі. Спочатку Лів повинен був зіграти Страйкера. • 1 квітня піратами була вкрадена робоча версія фільму. • За одним покерним столом з Гамбітом сидів відомий покерний гравець Деніел Негреану. • Роль Гамбіта міг отримати актор Ченнінг Татум, але йому не вдалося узгодити робочий графік, і роль дісталася Тейлору Кітчу. • «Росомаха» став першим фільмом про Людей Ікс, де з'явився Гамбіт. У коміксах у Гамбіта повністю чорні очі з червоними зіницями, у фільмі вони зелені і червоніють тільки тоді, коли він застосовує свої надздібності. • Райан Рейнольдс (Дэдпул) і Уеслі Снайпс (Блейд) — єдині актори, які зіграли персонажів всесвіту «Marvel» в екранізаціях, які не проходили прослуховування на роль. • Для своєї ролі Лів Шрайбер (Шаблезубий) набрав 18 кілограмів м'язів. • Коли літня пара бачить Логана перший раз, на задньому склі їх машини можна побачити цитату з роману «Володар кілець» — «Not all those who wander are lost» (Не всі з тих, хто блукає, заблукали). • У деяких версіях фільму, після фінальних титрів є сцена, де серед уламків фінальної битви Дедпул, що раніше вважався померлим, намагається взяти свою голову. • У цьому фільмі Логан бере участь в Американській Громадянській війні, Першій світовій війні, Другій Світовій Війні і війні у В'єтнамі. У коміксах він брав участь у Першій і Другій Світових війнах, навіть об'єднавшись з Капітаном Америкою в останній. • Гамбіт, Циклоп і Емма були єдиними відомими в'язнями острова Страйкера. Проте, фанати припустили, ким можуть бути інші в'язні: Ртуть (білявий хлопчик, який сильно б'ється в своїй клітці, будучи прив'язаним еластичними ременями), Банші (підліток зі стрічкою на роті), Жаба (хлопчик з земноводним язиком), Псайлок (східно-азіатська дівчина з синіми та фіолетовими пасмами волосся), Ріптайд (молода людина крутиться як торнадо в своїй клітці), Пил (південно-азійська дівчина, помічена застиглою у своїй клітці). • Для сцен, де Росомаха наповнюється адамантієм, Х'ю Джекман фактично провів два дні під водою. • У сцені після титрів Логан сидить в японському барі і п'є. Дівчина-бармен запитує у нього по-японськи, про що він хоче забути, напившись, на що Логан відповідає по-англійськи, що п'є не для того, щоб забути, а для того, щоб згадати.
-- 09 фев 2019 00:58 --
Lyosya, мабуть ти права, в фільмі серед тих, на кого гіпноз таки подіяв - тільки чувак на дорозі і Страйкер... тобто мутантів не було. Але тоді не зрозуміло - нащо її взагалі до нього відправили. І хоч вона намагалася, як зауважила Олена, звертатися до людського у ньому, повторюючи, що він не тварина, але це ж не зробить його людиною. Мій мозок зламався.